Lotte reist

Reis de zomer tegemoet

Via Romina van Big City Life kwam ik bij Zeg Maar Babs terecht. Ik vond er de reeks ‘reis de zomer tegemoet’ en wat is een beter onderwerp om over te schrijven dan reizen, terwijl je in de tuin zit na te genieten van een bbq, met een frisse cola in de hand en slippers aan de voeten? Het ontbreekt me alleen nog aan zo’n opblaaszwembadje om wat in af te koelen.

Mijn favoriete reizen van de afgelopen jaren

 • Zuid-Frankrijk, 2014

Met mijn ouders, jongste broer en opa trok ik in juli 2014 naar het zuiden van Frankrijk. Daar beklommen de broer en ik de Mont Ventoux met de fiets. Ik ging duizend keer dood en heb gezworen dat ik dat nooit meer opnieuw zou doen, maar ik denk er met veel plezier aan terug. Niet alleen heb ik daar een krachttoer uitgehaald waar ik nog altijd erg trots op ben, het hielp me ook een beetje om mijn gebroken hart te helen en op reis gaan met opa is ook gewoon altijd leuk.

 • Jordanië, 2016

Met mijn andere broer ging ik voor 10 dagen naar Jordanië. Wat ik daar gezien heb… De schoonheid van de ondergaande zon in Wadi rum was zo overweldigend dat zelfs ik eens een halfuur geen woord kon uitbrengen. Ook de twee dagen in Petra staat in mijn top 3 van memorabele bezoeken.

 • Barcelona, 2017

De stad was mij afgelopen november natuurlijk niet vreemd meer, maar het was wel de eerste keer dat ik met mijn lief op reis ging en dat maakt het extra speciaal.

Dit jaar wordt het

Waarschijnlijk Kroatië, maar aangezien ik eind juni van werk verander, is het nog even koffiedik kijken wanneer en hoeveel vakantie ik zal hebben. Dat land spreekt me al jaren aan, want prachtige natuur, ideaal voor een roadtrip en de setting van Game of Thrones.

Mijn drie droombestemmingen

 • Canada

De broer, die van de reis naar Jordanië, en zijn lief zijn net terug van Canada en holy moly, wát een jaloersmakende foto’s. Ik wilde daar al heel lang naartoe, maar nu ga ik er alles aan doen om er zo snel mogelijk te raken.

 • Zweden of Noorwegen, of eigenlijk heel Scandinavië

Ik was al in elke hoofdstad van dit deel van Europa, maar ik sta te popelen om een echte rondreis te maken doorheen de landen. Een hoofdstad toch altijd nog net iets anders dan de rest van het land, dus ik ben erg benieuwd.

 • Australië

Is er eigenlijk iemand die daar niet naartoe wilt?

Mijn reisgewoontes in sneltempo

Auto of vliegtuig?

Ik ben eigenlijk meer het roadtriptype dan het vliegtuig-op-en-we-blijven-daartype, maar helaas geraak je niet aan de andere kant van de wereld per auto. Met het vliegtuig naar de bestemming en dan daar een auto huren om rond te trekken is de perfecte combo.

Strand of cultuur?

Een hele dag aan het strand liggen is echt niet aan mij besteed. Laat mij maar vanalles bezoeken. ’s Avonds spring ik wel eens in de zee ter afkoeling.

Voeten onder tafel of zelf potje koken?

Zonder twijfel voeten onder tafel. Ik kook zelf wel graag, maar op reis leer ik graag de plaatselijke gerechten kennen.

Wijn of cocktail?

Cola telt hier niet als keuze zeker? Doe dan maar wijn, want ik lust bijna geen enkele cocktail.

Sport of boek?

Ik sport al niet in België, laat staan op reis. We stappen wel altijd heel wat af, maar dat is in functie van de bezichtigingen, nooit als doel.

Zeker zon of onzekere zon?

Ik ga liever voor een bestemming met 25 graden als norm dan met een grote kans op gietende regen, maar het heeft me ook nog nooit tegen gehouden om ergens naartoe te gaan.

Fototoestel of kaart in de hand?

Bij vakantie horen foto’s, om later nog eens opnieuw te kunnen genieten.

Streekgerechten of potje Vlaams?

Laat mij maar de plaatselijke specialiteiten proeven, al is dat niet altijd even simpel als er geen vlees in mag zitten…

Avontuur of planning?

Daags voor mijn vertrek ga ik eens wel eens Pinteresten of een boek in de bib halen om wat uit te zoeken welke bezienswaardigheden niet gemist mogen worden, maar ik heb een hekel aan een strakke planning. We vertrokken bijvoorbeeld naar Jordanië met enkel een boeking voor de auto en het hotel voor de eerste nacht op zak. De rest was nog ter plekke uit te zoeken.

Wifi of juist ni?

Overdag heb ik geen internet nodig (tenzij om toegangstickets te boeken) maar ’s avonds bekijk ik toch graag eens mijn mails of post ik een fotootje in de WhatsApp-groep met mijn familie.

Mijn ultieme vakantietip

Voor het reizen zelf: vermijd eten in ketens. Vaak is dat eten niet representatief voor de lokale keuken en bovendien zijn het vaak restaurants die je ook in andere landen kan vinden. Misschien zal je wat meer betalen in de plaatselijke restaurants, maar dan is het wel authentiek en vaak ook een pak lekkerder.

Voor na het reizen: ik koop overal waar ik naartoe reis een paar schoenen. Iedere keer ik ze daarna aantrek, denk ik terug aan de bestemming en komen er automatisch enkele leuke herinneringen naar boven. Dat werkt voor mij beter dan een souvenir dat je op de kast zet en waar je nadien nooit meer bewust naar kijkt.

 

14692016_10210901722077931_3473011554847701321_o

14700775_10210901721077906_373161056018886347_o

IMG_1364

DSCN8362

8 gedachten over “Reis de zomer tegemoet

 1. Zalige post! Ik heb super veel zin om nog eens op reis te gaan maar van mij mag het deze keer wel weer een luilekkervakantie zijn. Ik kan daar toch heel erg van genieten :) Mijn vriend en ik hebben ontdekt dat wij niet echt citytrippers zijn. Haha. Canada en Noorwegen en Zweden en co zou ik ook graag eens bezoeken. Net zoals Schotland en Ierland en Australië en de VS. ‘k Ga nog goed mogen sparen daarvoor ;)

  Like

  1. Da’s zalig hé! Ook wel altijd een beetje pijnlijk als ze zo versleten zijn dat het niet meer verantwoord is om ze nog te dragen, maar dan nog gooi ik ze niet weg :)

   Geliked door 1 persoon

  1. Het is natuurlijk wel een beetje gevaarlijk als je veel reist, weet ik uit ervaring… ;) Maar bon, ik heb er wel nog héél lang genot van.

   Like

Joepie, reactie!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s