40 dagen bloggen·Lotte leest & kijkt

5 films in 10 zinnen II

Een goede film heeft weinig uitleg nodig. Aan een slechte film verspil ik liever niet te veel woorden. Daarom probeer ik om in deze rubriek telkens vijf films in slechts twee zinnen voor te stellen. Omdat ik het nu eenmaal niet kan laten om mijn mening te geven, staat er telkens een aantal sterretjes naast de recensie, waarbij * ‘mweh, eerder tijdverspilling’ betekent en ***** voor ‘echt een aanrader’ staat.

murder-on-the-orient-express

Remake van de klassieker uit 1974, waarbij Hercule Poirot geconfronteerd wordt met een lijk. Op zich niet speciaals voor een detective, ware het niet dat de dader één van zijn medepassagiers op de trein is.

1518980594_2

Abbie en Sam zijn al sinds het kindertijd samen en hebben een stralende toekomst voor zich liggen. Maar Abbie wordt ziek en stort zich volledig en in het geniep op het vinden van een nieuw lief voor Sam.

tourdepharmacy

Heerlijk absurde mockumentary (wát een woord!) van amper veertig minuten over doping in de wielerwereld. Ik waarschuw jullie: de humor is niet voor iedereen weggelegd :)

John-Wick-Computer-Wallpaper

John Wick is een huurmoordenaar die uit het wereldje stapte om een gewoon leven te leiden met zijn vrouw. Na haar dood zoekt hij troost bij zijn hondje en zijn snelle wagen, maar wanneer beiden van hem worden afgenomen door een rijkeluismaffiazoontje is hij uit op wraak.

the-hitmans-bodyguard-13049

Eén van werelds gevaarlijkste huurmoordenaars wordt opgejaagd door de handlangers van de Russische ex-president. Om levend op het proces te verschijnen als getuige, moet hij samen op pad met een bodyguard die ooit tot de high class behoorde, maar later zijn goede naam kwijtspeelde door een fout.
(Vooral een aanrader voor iedereen die houdt van overdreven achtervolgingsscènes en oneliners als ‘bullets are allergic to me, motherf***ers’)

Wie zegt ‘oh Lotte, die film moet je zéker eens bekijken’, mag altijd van zich laten horen!

Een gedachte over “5 films in 10 zinnen II

Joepie, reactie!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s