40 dagen bloggen·Lotte reist

Wat ik anders zou doen bij een tweede bezoek aan New York

NYESB

Het is vandaag precies een jaar geleden dat mijn vriendinnetje Ivana en ik naar New York vertrokken. Het was met de kriebels in de buik, want ik had er lang voor gespaard en vooral heel hard naar verlangd. Al voor zolang ik me kon herinneren, stond het op mijn bucket list. Aangezien ik dacht dat ik een pak ouder zou zijn voor ik er effectief voet aan grond zou zetten, was het dan ook een enorme meevaller dat ik op mijn vijfentwintigste al op het vliegtuig stapte richting The Big Apple.

Dat ik het als een fantastische ervaring beleefde, konden jullie hier al lezen. Toch wist ik ook meteen dat ik niet heel snel terug zou keren. Misschien komt het omdat het al enkele keren eerder gebeurde, maar ik verloor mijn hart niet in New York. Ik ken mensen die elk jaar twee keer op en neer vliegen en dat zie ik mezelf niet snel doen. Toch sluit ik het niet uit dat ik over enkele jaren toch nog eens een tussenstop maak: ik droom namelijk van een rondreis in de USA. Ik ben dan ook een echte millenial en al.

Anyways, stel dat ik ooit nog eens in New York ben, dan neem ik me voor om enkele dingen anders te doen. Het was dan wel een zalige reis, sommige dingen hadden we beter kunnen aanpakken:

 • Sneeuwstormen vermijden

Wie had kunnen denken dat we in maart in een sneeuwstorm terecht zouden komen? ’t Is niet dat je dat echt kan plannen of zo, maar ik vermoed dat je daar in mei of juni nét iets minder kans op hebt. Op zich was het wel een speciale ervaring, want hoeveel toeristen kunnen dat zeggen? Toch was het ook leuk geweest om niet elke ochtend twee broeken aan te moeten trekken, blauwe lippen te hebben tijdens het fietsen of niets van Central Park te zien omdat je eigenlijk alleen maar sneeuw zag. Ik klaag niet, maar de volgende keer hoop ik toch op zon en warmte. Voordeel was wel: we konden zoveel warme chocomelk drinken als we wilden zonder dat iemand ons raar aankeek.

Oh ja, als je budgetvriendelijker wil reizen, dan was dit wel een goede periode. In de zomer kost alles natuurlijk veel meer en is de stad nog meer overrompeld door toeristen.

 • Vertrekken met een bijna volle valies

Ik ben niet bepaald een fervente shopper: meestal heb ik het na een uur al gehad. Mijn vriendin is daar echter helemaal anders in, dus sloten we een compromis. We zouden geen halve dag gaan winkelen, maar gewoon nu en dan een tussenstop maken als we op weg naar een bezienswaardigheid een leuke winkel tegenkwamen. Ik had op voorhand echter niet gedacht dat ik zóveel mooie winkels zou zien, die vaak een pak goedkoper waren dan in België (hello there, Michael Kors!). Het gebeurde dan ook dikwijls dat ik met pijn in het hart dat mijn potentiële aankopen liet staan, want aangezien mijn valies al behoorlijk vol zat met wintergerief dat ik uiteindelijk totaal niet nodig had, had ik het waarschijnlijk niet allemaal mee kunnen nemen naar huis.

De volgende keer laat ik dus minstens de helft van mijn koffer leeg, want die winkel van Victoria’s Secret… Daar kan je batjes doen! (Laat dit mijn ultieme shoptip zijn voor ál mijn lezers, vrouwelijk en mannelijk.)

Wie nu denkt dat ik mijn geld goed gespaard heb: Euh, nee. Ik kwam nog altijd naar huis met schoenen, drie sjakossen (waarvan wel eentje voor een vriendin, ter mijner verdediging), stationary en heel veel producten van Victoria’s Secret. Bij nader inzien was het misschien toch beter dat ik niet alles kon meenemen wat ik wou…

 • Te weinig tijd incalculeren bij de planning

Sowieso verloren we al een dag omdat het vliegtuig niet op tijd kon opstijgen, maar los daarvan zou ik bij een tweede bezoek iets beter plannen. We hadden wel allebei duidelijk opgeschreven wat we wilden doen en we hadden alles zo gepland dat we een hele dag in dezelfde buurt konden blijven. Helaas hielden we te weinig rekening met de duur van de bezoeken. Ik heb er nog altijd veel spijt van dat we amper anderhalf uur hadden voor het Museum of Natural History. In die tijd konden we exact een kwart van het museum bezoeken. Nu, misschien boeit het jou helemaal niet en sta je in een uur weer buiten. Wij waren echter enorm geïnteresseerd, want geef toe: hoeveel keer kan je zoveel dino’s in vol ornaat zien? Over de rest van het museum kan ik dus niet veel uitleg geven, want ik heb het niet gezien. De volgende keer reken ik hier een halve dag voor.

Nog zo’n museum waarvoor je veel tijd moet uittrekken, is het National September 11 Memorial & Museum. We hebben hier drie uur voor nodig gehad, plus een halfuur om te bekomen.

 • Voornamelijk in Manhattan blijven

Het voordeel aan ergens terug naartoe gaan, is dat je de tweede keer de meest toeristische trekpleisters kan overslaan. Ik zou mijn zinnen eerder op de andere buurten zetten, zoals iets meer tijd in Brooklyn spenderen of een bezoekje brengen aan Coney Island. Ik wilde ook graag naar de Botanical Garden, maar zowel het weer als het tijdsgebrek lieten dit niet toe. Er was nog zoveel te zien, een week was echt niet genoeg.

Tja… Als ik het zo lees, dan heb ik eigenlijk geen andere keuze dan nog eens naar New York gaan hé. Bert, wanneer vertrekken we op die roadtrip?

5 gedachten over “Wat ik anders zou doen bij een tweede bezoek aan New York

 1. Victoria’s Secret ❤️ En yep, buiten Manhattan gaan is zeker de moeite! Ik heb destijds o.a. gecouchsurft bij een local in Brooklyn en daar ook nog een free walking tour gedaan met een andere local (een 75-jarig mannetje a.k.a. een vat vol geschiedenis!), naar Yankee Stadium in The Bronx gegaan, gechilld op Coney Island en met de ferry langs de Statue of Liberty gevaren naar Staten Island. Echt heel tof om zoveel verschillende kanten van de stad te zien! Dus ja, aanrader! Ge zal nog eens moeten gaan, niks aan te doen…

  Geliked door 1 persoon

 2. Ik ben ook echt heel benieuwd naar de andere buurten. We logeerden niet in het centrum, dus ik heb wel al een stukje van bv. Haarlem en Brooklyn gezien, maar ben ook wel benieuwd naar de rest! Verder, ja, euh, mijn kredietkaart niet meer verliezen tijdens een volle Broadway-voorstelling, haha!

  Geliked door 1 persoon

   1. Ik was naar de wc en het snoepwinkeltje tijdens de pauze en had ze blijkbaar op de trap laten vallen. Toen gingen alle lichten uit en zat ik mijn zaklamp op mijn gsm te zoeken (echt een irritant kind ik, haha) en uiteindelijk kwam er een man naar ons toe die de kaart gevonden had en aan de poetsvrouw had gegeven. Die naar huis bleek te zijn. Hahaha, die man voelde zich al gigantisch schuldig, maar ik heb ze uiteindelijk wel teruggekregen!

    Geliked door 1 persoon

Joepie, reactie!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s