40 dagen bloggen·Lotte is

En dan zijn er ook nog de nutteloze adviezen

Nadat ik vorige week enkele dingen deelde die ik als waarheid beschouw en waar ik ook naar leef, besloot ik om ook eens alle adviezen waar ik niets aan had op een rijtje te zetten. Ik moest er meer over nadenken dan over mijn ‘waarheden’, want al snel bleek dat ik weinig ruimte in mijn hersens reserveer voor nutteloze raad. En toch, zodra ik begon te schrijven, kwamen er steeds meer herinneringen naar boven.

Neem deze blogpost gerust met een korreltje zout. Niet iedereen behoort de betweterbrigade en de meesten geven die raad met de beste bedoelingen. Meestal stoor ik me dan ook niet aan wat gezegd wordt. Ik wou gewoon efkes ventileren.

 • Je mag blij zijn dat je werk hebt!

Deze opmerking heb ik heel vaak mogen horen toen ik bekend maakte dat ik mijn ontslag zou indienen. Dat er ‘veel mensen zijn die graag zouden willen werken en geen kans krijgen’ , of dat er ‘niets zo stom is als je werk opgeven terwijl je nog geen nieuwe job in het vizier hebt’. Ik kan het u verzekeren: er is niets zo stom als je elke dag naar je werk moeten slepen om dan ’s avonds uitgeput en met een rothumeur thuis te komen omdat je je job zo hard niet graag doet. Dus nee, ik was niet blij dat ik werk had. Ik was blij toen ik ervan af was.

 • Een mens heeft vlees nodig, dus waarom wil je dan per se vegetariër zijn?

Na vier jaar geen vlees eten ga ik nog steeds gezond door het leven, dus dat ‘echt nodig zijn’ zal wel meevallen.

 • Je zou je geld beter sparen

Het is waar: als ik niet zoveel op reis was geweest de afgelopen jaren, dan had ik makkelijk een paar duizend euro meer op mijn bankrekening staan. Ik vind het echter voor mezelf noodzakelijk om andere landen te zien, me te vergapen aan natuur die we hier in België niet kunnen vinden, om echt buitenlands eten te leren kennen en om met mensen van over de hele wereld contact te kunnen maken.

Ik besef ook wel dat het een luxe is dat ik zoveel op reis kan gaan en dat het niet iedereen gegeven is, maar ik werk veel voor mijn geld en doe er graag mee wat ik zelf wil. Wil jij het liever anders spenderen of integendeel, alles oppotten? Doe gerust.

 • Dat staat jou hoor, zo’n baby!

Op zich altijd goedbedoeld hoor, zo’n opmerking. Het is alleen nogal pijnlijk om te horen als je net gedumpt werd en je nog in die fase zit dat je denkt dat je nooit meer een ander lief zal vinden en dus voor eeuwig moederziel alleen zal zijn. *

 • Met jouw figuur moet je echt geen skinny jeans dragen

Ik ben me er erg van bewust dat ik nogal ronde billen heb. Ik weet ook wel dat je dan beter voor zo’n breed uitlopend model gaat in plaats van een aansluitende broek. Ik vind het echter belangrijk dat ik mijn kleren graag zie en mij er goed in voel, ook als dat wil zeggen dat ik dan een broek draag die misschien iets minder flatterend is dan een ander model. Ik vind zo’n brede broek afschuwelijk lelijk, dus ik denk ook niet dat ik me dan beter zal voelen omdat je mijn ronde billen dan wat minder ziet.

Plus, als die raad komt van iemand die zich zelf niet kleedt naar haar figuur, dan trek ik het mij al helemaal niet aan. Moest Jani Kazaltzis mij aanmanen tot iets anders, dan overweeg ik het wel.  I love Jani.

 • Ja, maar mijn dochter/zoon/nichtje/buurjongen… doet het zus of zo

Zo van die mensen die altijd hun eigen kind met jou moeten vergelijken, brrrr. Ik word er gek van. Ze zijn helaas nogal oververtegenwoordigd in mijn omgeving, dus je snapt dat ik regelmatig eens met mijn ogen rol.

* Wie nu in paniek schiet: B. en ik zijn nog steeds erg gelukkig samen. Ik spreek hier over enkele jaren geleden.

15 gedachten over “En dan zijn er ook nog de nutteloze adviezen

  1. Het kwam dan ook steeds van mensen die zelf al heel lang dezelfde job doen. Dat lijkt me op zich al saai om nooit nieuwe uitdagingen tegemoet te gaan, maar vooral: het zijn in elk geval geen durvers op dat vlak. Dat zegt genoeg :)

   Geliked door 1 persoon

 1. Je zou je geld beter sparen, dat hoor ik ook regelmatig. Vooral om het dan te kunnen investeren in ons huis waar wel nog een en ander moet gebeuren. Maar eigenlijk ga ik gewoon veel liever op reis. Ons huis loopt heus niet weg!

  Like

 2. Dragen wat je wil Lotte! En ja dan is dat maar een jeans die zogezegd niet bij je figuur past, of een trui waar je 5kg zwaarder in lijkt. Die van dat werk heb ik gelukkig niet gehoord, maar wel mensen die zeiden dat het zot is om ontslag te nemen als je geen vooruitzicht hebt. Dat is toch mijn probleem zeker? En ja, sparen, waarvoor spaar je? Jij gaat er graag mee op reis, ik koop er mijn auto van en iemand anders laat het for ever op z’n spaarrekening staan. Sommige mensen zouden eigenlijk gewoon hun teut moeten houden :p

  Geliked door 1 persoon

  1. Ik ben ondertussen al goed getraind in innerlijk met mijn ogen te rollen zonder dat je er aan mijn buitenkant iets van merkt ;) Dat is overdreven natuurlijk, maar oogrollen helpt me wel relativeren.

   Like

Joepie, reactie!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s