40 dagen bloggen·Lotte is

Een paar levenslessen

Ik ben nog jong en heb nog heel veel te leren. Hoewel, jong… Ik voel mij op mijn zesentwintigste soms al een bomma als ik de vijftienjarigen op mijn werk bezig hoor. Al dat hippe taalgebruik, ik ben er nu al niet meer in mee. Maar dus, mijn punt was eigenlijk dat ik ondanks mijn prille leeftijd toch ook al een paar stelregels heb ontdekt die voor mij de waarheid bevatten.

 • Eens goed slapen lost de helft van je problemen op

Als ik veel ween, ergens enorm over pieker of mij erg druk maak over iets, dan wil dat meestal zeggen dat ik doodmoe ben. Na een keer goed slapen is het probleem de dag erna ineens een pak minder angstaanjagend.

 • Je kan nooit te veel peper in je eten doen

Peper is de oplossing voor alle fletse eten. Of toch voor mensen die even graag pikant eten als ik.

 • Als iemand roddelt tegen jou, doen ze dat ook over jou

Iedereen maakt zich hier wel eens schuldig aan, maar de ene is toch schuldiger dan de andere.

 • Er zijn altijd meer boeken die je wil lezen dan dat je effectief kan lezen

Aaaah, mijn eeuwige struggle met mijn groeiende boekenkast en ik die geen tijd heb om ze allemaal te lezen. Ooit lukt het mij, hoop ik, om mijn uitgebreide lijstje volledig af te werken.

 • Moeten is dwang

Ik zei het vroeger al lachend als ik iets moest doen, maar eigenlijk klopt het wel. Wie zegt dat je móet strijken, elke dag gezond en vers eten op tafel móet zetten, de coolste Instagramfeed móet hebben? Alleen jij, en je wordt er niet bepaald gelukkiger van. Ik in elk geval niet, dus ik probeer steeds vaker het moeten te veranderen door mogen. Hashtag zweverig gedoe dat eigenlijk wel klopt.

 • Wie niet wil veranderen van mening, zal het ook na duizend goede argumenten niet doen

Had ik dit maar eerder geweten, het had me veel frustratie bespaard.

 • Het leven is mooier met een vleugje roze

What can I say?

 • Beter een paar supergoede vrienden dan veel lossere contacten

Ik ben niet te beroerd om toe te geven dat ik niet bepaald de grootste vriendenkring ooit heb. Ik ken mensen die duizend vrienden lijken te hebben, maar ik ben heel tevreden met dat handjevol supergoede vrienden waarmee ik alles kan doen, alles tegen kan zeggen en altijd op kan rekenen. Vroeger was dat anders en had ik wel heel veel vrienden. Of dat dacht ik toch, tot er eens iets gebeurt en meer dan de helft je ineens laat vallen, of tot blijkt dat wat je vertelt ineens ook andermans oren bereikten. Nee, dan liever een beperkter kringetje.

Zijn er bij jullie van die wijsheden waar je naar leeft? Of ga je helemaal niet akkoord met eentje die ik hierboven schreef? Let me know!

9 gedachten over “Een paar levenslessen

  1. Er zijn natuurlijk wel enkele moetens in het leven, zoals werken, maar zelfs daarin kan je beslissen hoe je het invult hé. Hoe ouder ik word, hoe meer ik ervan bewust word dat er veel moetens worden opgelegd door jezelf of je omgeving en dat je zelf kan bepalen of je erin meegaat.

   Like

 1. Ja, dat moeten. Mijn leuze voor 2018 (ik maak voor mezelf elk jaar een leuze) is:
  EN VAN WIE MOET DAT DAN?
  🙂
  en duizend hartjes voor dat roze. Ik vertaal dat als: dingen aandoen, of dingen in je huis zetten, waar je blij van wordt. Nog beter als dat roze dingen zijn 🙂

  Geliked door 1 persoon

Joepie, reactie!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s