40 dagen bloggen·Lotte leest & kijkt

5 films in 10 zinnen

Het is een publiek geheim dat ik een enorme filmfan ben. Tegenwoordig kijk ik eerder naar series, want Netflix en al, maar op tijd en stond passeert er toch nog eens een film op het scherm. Ik had hier zo’n anderhalf jaar een rubriek op mijn blog waarbij ik elke maand filmtips gaf. Dat was altijd een behoorlijk succes, maar je weet hoe dat gaat. Ne mens begint te werken, heeft een pak minder tijd en slaagt er niet meer elke maand in om genoeg films te bekijken. Langzaamaan doofde de rubriek dus uit. Dat vond ik eigenlijk wel jammer, want tot op de dag van vandaag bedenk ik na het einde van de film altijd hoe ik hem zou omschrijven en aanbrengen op de blog.

Enfin, deze intro om maar aan te geven dat ik er eigenlijk weer mee wil beginnen. Met die 40 dagen bloggen die net begonnen zijn, vond ik het nu het ideale moment. Het format wil ik wel wat aanpassen: ik wil graag een film omschrijven in twee, maximaal drie zinnen in plaats van een heel epistel neer te pennen. Ik vind namelijk dat een goeie film weinig uitleg nodig heeft. Omdat ik het nu eenmaal niet kan laten om mijn mening te geven, staat er telkens een aantal sterretjes naast de recensie, waarbij * ‘mweh, eerder tijdverspilling’ betekent en ***** voor ‘echt een aanrader’ staat.

Ik begin met een allegaartje van films, los van genre of releasedatum:

Coco (******)

Film Box Office

Miguel wil zijn muziekhatende familie graag bewijzen dat hij veel talent heeft. Wanneer hij op Dia de Los Muertos in het Land der Doden belandt, gaat hij samen met Hector op zoek naar zijn  idool Ernesto De La Cruz en probeert ondertussen zijn familiegeschiedenis te ontrafelen.

Atomic Blonde (****)

atomicblonde-7439-still-ronq8km6nroofd0-uu9mc0en

In deze spannende film (met mooiste vrouw ter wereld Charlize Theron) volgen we Lorraine Broughton, een MI6-agente die in Berlijn wordt ingezet om de verdwenen lijst vol namen van spionnen terug te vinden. De agent met wie ze moet samenwerken, lijkt echter een verborgen agenda te hebben.

Split (***)

web1_M-split1-edh-170120

Er worden drie tienermeisjes ontvoerd. Al snel blijkt dat de dader maar liefst 23 persoonlijkheden heeft en ondertussen ook een 24ste aan het ontwikkelen is, die nog een pak gevaarlijker wordt dan alle andere samen.

Jigsaw (*)

Jigsaw-clip-920x584

Wanneer er over de hele stad lichamen vol gruwelijke verminkingen gevonden worden, lijkt alles in de richting van de psychopatische moordenaar Jigsaw te wijzen. Maar hoe kan dat als hij al jaren dood is?

Kingsman: the Golden Circle (****)

kingsman-the-golden-circle2

Nadat de inlichtingendienst Kingsman haast al zijn agenten verliest, moeten de overgebleven agenten samenwerken met de Amerikaanse tegenhanger Statesman. Enkel zo zullen ze de wereld kunnen redden van de meedogenloze drugsbarones Poppy.

Hebben jullie nog filmtips of net echte afraders? Shoot!

(EDIT: dat James McAvoy twee keer in bovenstaande films meespeelt, is puur toeval. Al kan ik niet ontkennen dat ik hem graag aan het werk zie :) )

4 gedachten over “5 films in 10 zinnen

  1. Ik had al gehoord van de film Split, en was er al curieus naar 😄 maar geen meesterwerk als ik afga op je drie sterretjes? 😅 en Coco lijkt me ook heel leuk, die wil ik graag zien! 😄 tof dat je weer wat films op je blog zet, geeft me altijd wat inspiratie als ik nog eens een toffe film wil zien! X

    Like

    1. Het is geen slechte film hoor, maar gezien ik een hele tijd in de psychiatrie heb gewerkt, stoort de ietwat ongeloofwaardigheid van de ziekte mij wat. Beroepsmisvorming zeker? ;)

      Like

Joepie, reactie!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s