40 dagen bloggen·Lotte doet

Ik kreeg een Liebster award (zo’n 1000 jaar geleden…)!

De-liebster-award-02

Dus, rond Kerstmis kreeg ik een superleuk mailtje van Talitha  van Talitha heeft een blog dat ze mij genomineerd had voor een Liebster award. Voor wie niet meteen mee is in den draai, dat is een award onder bloggers die eigenlijk enkel voor de eer is. Geen prijzen te winnen of zo, maar wel een strelingske voor het ego. Dikke merci, Talitha!

Direct razend enthousiast en al, maar ik zat toen nogal in mijn blogdip en dus werd het overnemen van de award altijd maar uitgesteld. Maar nu! Het begin van de 40 dagen bloggen, de uitdaging die blogster Kathleen op poten zette, lijkt me toch een goed punt om eens werk te maken van de vraagjes.

Omdat ik zo ver achter kom en dus totaal niet meer mee ben met het uitdelen van de awards, ga ik het een beetje anders doen: ik beantwoord zowel de vragen die Talitha kreeg als degene die ze aan mij stelde en sla het nomineren van anderen over. Ik beloof dan op mijn communiezieltje dat als ik nog eens genomineerd word, ik mij wél aan de regels zal houden.

1.Waar kan je echt intens gelukkig van worden?

Van mijn hoofd na een lange, vermoeiende dag op mijn hoofdkussen te kunnen leggen. Van een pizza eten met een cola erbij, want dat is al sinds jaar en dag mijn avondmaal op de eerste dag van een verlof. Van knuffelen met mijn lief. Van gezelschapsspelletjes spelen met mijn familie, zelfs als ik in de pan gehakt word. Van heel burgerlijke, saaie dingen dus.

2. Wat zijn je favoriete liedjes? Aller tijden!

Ik ben al vele jaren gigantische fan van The Killers. Op hun hele repertoire zijn er misschien twee of drie liedjes die ik niet zo denderend vind. Een lievelingsliedje eruit pikken, vind ik dan ook verschrikkelijk moeilijk… Ik hou heel erg van Sam’s Town, en zeker van de Abbey Road versie, maar ook van I Can’t Stay, of Runaways. Nope, ik hoor ze eigenlijk allemaal graag. Ik zag ze ondertussen al een paar keer live en ik ben niet te beroerd om toe te geven dat ik een traantje moest wegpinken toen mijn lief als verrassing tickets had gekocht voor hun optreden op 6 maart.

Ik hou ook enorm van Careless Whisper van George Michael. Het is cheesy en heel erg fout en je zou om veel redenen niet van het lied kunnen houden, maar tsja… Ook Total Eclipse of the Heart van Bonnie Tyler mag in het rijtje. What can I say? Ik hou van melige meezingers.

3. Had je 1 miljoen, wat zou jij dan doen?

Ik zou meteen Louboutins en vliegtickets naar Australië en/of Nieuw-Zeeland kopen. En een huis natuurlijk. Voor de rest zou ik waarschijnlijk slaapverwekkend saai verstandig omgaan met mijn geld.

4. Welk dier zou jij zijn? (En je mag geen kat/hond/konijn kiezen!)

Ja lap, daar gaat mijn vaste antwoord… Als ik geen konijn mag zijn, ga ik wel voor een varken. Die beestjes hebben altijd zo’n gelukzalige snoet, ze zijn roze en bovendien worden ze heel erg blij van eten. Ik ook, dus dat lijkt me een goede match.

5. Wat is je favoriete kledingmerk?

Euhm… Geen? Ik heb niet echt één merk dat er uitspringt. Ik koop mijn kleren zowat overal en nergens, meestal in ketens. Ik ben wel nogal fan van de Zara, ook al zijn de maatjes daar vreselijk klein. Voor jeansbroeken ga ik graag naar Levi’s. Ik heb nog nooit iets van een exclusief of echt duur merk gekocht, zoals Essentiel of Dior. Het interesseert me niet genoeg en bovendien vind ik het zonde van het geld om een kledingstuk te kopen dat na een jaar alweer uit de mode is, zeker als je het dan maar een paar keer kon dragen. Nee, laat mij maar mijn budget aan schoenen uitgeven. Daar kan ik helaas wel nogal wat geld tegen smijten…

6. Waar ben je heel trots op?

Ik vind dat nogal een moeilijke vraag, want meestal denk ik dat iemand anders het sowieso beter of spectaculairder heeft gedaan. Toch groei ik altijd een paar centimeter als de dierenarts zegt dat mijn konijntjes heel goed verzorgd zijn en duidelijk graag gezien worden. Ik ben ook wel trots dat ik twee diploma’s heb gehaald zonder echt grote struggles.

Oh ja, ik ben er ook wel trots op dat mijn broers en ik zo goed overeenkomen. Voor mij is dat vanzelfsprekend, maar ik word er toch regelmatig op aangesproken. ’t Moet zijn dat het voor veel mensen niet zo logisch is.

7. Waar ben je echt heel bang voor?

Ik ben allesbehalve een bangerik en ook geen ‘oh nee, de wereld gaat vergaan’-doemdenker, dus mijn lijstje met angsten is eigenlijk vrij beperkt. Er zijn echter wel een paar dingetjes:
Honden die vlak naast mij beginnen te blaffen. Kleine ruimtes en weinig plaats om te bewegen. Het gevoel dat ik niet meer kan ademen. Dat kan ineens opkomen als ik in een stevige knuffel zit met mijn lief die zowat drie koppen groter is en mij dus makkelijk volledig kan omhelzen, of als ik aan het snorkelen ben en dan in paniek in een zee-egel stap, of zelfs regelmatig als de chauffage in de auto aanligt en ik de lucht ineens als veel te benauwd aanvoelt. Een irrationeel paniekerig gevoel overvalt mij dan en ik heb geen idee vanwaar het komt.

8. Wat is je favoriete serie aller tijden?

Vroeger had ik sowieso Game of Thrones geantwoord, maar eigenlijk was er ergens een seizoen dat ik wat vond tegenvallen. Daarom ga ik voor Sherlock, met de immers briljante Benedict Cumberbatch als hoofdrolspeler en Andrew Scott als heerlijk gestoorde Moriarty. Er was van die serie werkelijk geen enkele aflevering die ik niet steengoed vond.

9. Wat is je ultieme droomberoep? (en je mag dromen, dus zonder beperkingen zoals talent of diploma’s.)

Psychiater lijkt me enorm boeiend! Dat ligt natuurlijk wel weer een (heel klein) beetje in de lijn van wat ik al doe, dus als ik iets heel anders zou mogen of moeten kiezen, dan zou ik voor astronaut gaan.

10. Wat zou je een geweldig kerstcadeau vinden? (En het is kerstmis y’all, dus ik bedoel brand new materiële dingen, niks saais zoals gezondheid en liefde!)

Het is natuurlijk allang geen Kerstmis meer, maar toch weet ik wat te antwoorden. Bij mijn ouders thuis zijn letterlijk drie kasten gevuld met gezelschapsspelen. Ik woon ondertussen al een hele tijd alleen en het lief en ik hebben er ondertussen een zestal verzameld. Ik kreeg er voor mijn verjaardag ook eentje van mijn ouders (jeeej, ook al blijkt het niet zo simpel te zijn en moeten we het de eerste keren met de handleiding erbij spelen), dus stilletjesaan groeit de verzameling. Toch droom ik van een grote doorzichtige kast vol spelen, dus… Met een gezelschapsspel maak je mij altijd blij!

(En als ik dan even kieskeurig mag zijn: ik heb een voorkeur voor strategische spellen, waarbij je moet nadenken over wat te doen en niet zozeer iets waarbij alles op geluk is gebaseerd. Just sayin’)

Ik doe toch nog een beetje mee…

Omdat ik zowat duizend jaar te laat ben met de awarduitreikingen sla ik dat deel over, maar ik wil wel graag enkele vragen stellen aan jullie. Laat de antwoorden gerust achter in de comments of beantwoord ze eventueel op je eigen blog :)

 1. Hoe ziet jouw droomhuis eruit?
 2. Als je naar het buitenland zou moeten verhuizen, voor welk land zou je dan kiezen?
 3. Als je nog maar één gerecht zou mogen eten, wat zou dat zijn?
 4. Welk boek heeft veel indruk op je gemaakt?
 5. Ben je blij met je voornaam of had je liever een andere naam gekregen?

16 gedachten over “Ik kreeg een Liebster award (zo’n 1000 jaar geleden…)!

 1. Hoe ziet jouw droomhuis eruit? Zoals nu, maar dan met een groter waskot :-D
  Als je naar het buitenland zou moeten verhuizen, voor welk land zou je dan kiezen? Amerika
  Als je nog maar één gerecht zou mogen eten, wat zou dat zijn? Pizza ;-)
  Welk boek heeft veel indruk op je gemaakt? Ben niet zo’n boekenlezer, oeps!
  Ben je blij met je voornaam of had je liever een andere naam gekregen? Ben wel content met mijn naam! :-D Hoor je niet zo heel veel, dus ben redelijk ‘uniek’ :-)

  Geliked door 1 persoon

 2. Tof! Je hebt mijn vraagjes beantwoord ^^ Ik krijg het ook snel super benauwd als ik het gevoel heb dat ik geen zuurstof binnen krijg. Vooral in de zomer heb ik daar wel last van. Maar dat is ook mijn allergrootste angst: geen lucht meer krijgen.
  Sherlock is trouwens ook mijn favoriete serie!

  Like

   1. Haha, oei, ik vrees wel dat mijn smaak zo hard uiteenloopt, dat er niet echt een lijn in te trekken is. Maar here goes … Muziek: Arctic Monkeys, Alt-J, Arcade Fire, Editors, The xx, Sampha, J. Bernardt, Mumford & Sons, Lorde, London Grammar, The National (told ya, echt geen lijn in te trekken). Series: Stranger Things, Big Little Lies, Breaking Bad, Suits, Game of Thrones, Modern Family en ik heb ook ooit Robin Hood gezien, vond ik megagoed, haha. Oké, ik stop ermee, sorry, ik ga hier altijd véél te erg in op, hahaha!

    Geliked door 1 persoon

Joepie, reactie!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s