Lotte doet·Lotte leest & kijkt

Mijn toppers van ’t moment

mohammad-metri-421904

Ik ben vast niet de enige die, eens ergens aan begonnen, nog maar moeilijk kan stoppen. Dit geldt helaas voor Tony’s Chocolonely en kaasblokjes, maar ook voor goeie dingen:

 • 8000 stappen

Ik kreeg van mijn allerliefste een Fitbit als verjaardagscadeau (mét roze bandje, uiteraard.) en sindsdien ben ik nogal geobsedeerd om aan 8000 stappen per dag te geraken. Ik las ergens dat je tussen 6000 en 10000 stappen moet geraken om goed te zijn, dus besloot ik om de middenweg te kiezen. 6000 bleek te makkelijk te zijn, 10000 nog net iets te veel tijdens een gewone werkdag. Enkel in de vakantiewerking bleek dit heel vlot haalbaar, want door alle activiteiten die we planden met de gastjes haalde ik bijna elke dag 12000 tot 14000 stappen. Toen de gewone schooldagen weer begonnen, probeerde ik dit opnieuw te evenaren, maar het bleek nog iets te hoog gegrepen.

Nu doe ik elke dag mijn uiterste best om 8000 stappen te halen en het lukt me iedere dag opnieuw. Tegenwoordig ga ik veel vaker te voet ergens naartoe en wat doet het mij deugd. Het enige dat me soms tegenhoudt, is de extra tijd die ik nodig heb om te stappen in plaats van te fietsen of met de auto te rijden. Toch ben ik zo gefocust op dat vuurwerkje behalen dat ik soms ’s avonds in mijn huis extra rondstap. Ik ben mijn eigen grootste concurrent: ik moet me tegenover niemand bewijzen en toch moet en zal ik elke dag mijn doel halen. Hashtag geobsedeerd.

 • A million reasons

Ik was eigenlijk nooit echt fan van Lady Gaga, want ik moest bij die naam toch vooral denken aan Pokerface en die andere irritante deuntjes die tegen wil en dank in je hoofd blijven zitten. Na een lange werkdag waarbij ik weer pas om 23u thuis was, besloot ik om toch eens te kijken naar de documentaire over haar op Netflix. Stond het mij niet aan, dan zou ik iets anders kiezen. Man, had ik niet verwacht dat ik zo geïntrigeerd zou zijn! Nadat ik live mocht meemaken op Werchter hoe kattevals Katy Perry zingt, ben ik altijd bijzonder sceptisch over van die popdiva’s waarbij alles geautotuned klinkt. Niets van dat bij Lady Gaga. Ze heeft een fenomenale stem, en blijkt ook heel normaal te zijn. Ik zat op een bepaald moment tranen met tuiten mee te wenen met haar, toen zij en haar verloofde uit elkaar gingen en ze bang was dat ze voorbestemd is om alleen te blijven. Ik leerde het liedje A Million Reasons kennen en nu staat het constant op repeat in mijn Spotify. Heel herkenbaar voor iedereen wiens hart ooit gebroken werd, maar vooral heel mooi.

 • Ragdoll

Nu ik in Gent werk en daardoor 50 uur per week van huis weg ben (40u werken en 10u in de auto) heb ik ineens veel minder tijd om te lezen. Ik vond dat superjammer, want er bestaat voor mij geen betere manier om te ontspannen. Ik zocht en vond een oplossing: ik schafte Storytel aan. Je downloadt de app, kiest een boek dat voorgelezen wordt en hop, je ‘leest’ je boeken in de auto. Gezien mijn vele uren in de auto vliegen de boeken erdoorheen, veel sneller dan toen ik nog dicht bij huis werkte en ik ze nog gewoon las. Grappig feitje: thuis lukt het me niet om te luisteren, want dan ben ik constant afgeleid. In de auto lukt het me vreemd genoeg wel om én te focussen op de weg én volledig in het verhaal te zitten. Geen idee hoe ik het doe, maar het werkt.

Maar dus, waar ik niet mee kan stoppen: afgelopen week luisterde ik naar Ragdoll. Er wordt een lijk gevonden, maar het bestaat uit lichaamsdelen van zes verschillende mensen. Kort erna wordt een lijst gepubliceerd met namen van zes personen die in de komende weken vermoord zullen worden… Man toch, ik vond het zo goed en spannend dat ik echt niet kon stoppen met luisteren. Ik was deze week per ongeluk bijna te laat op mijn werk omdat ik niet uit mijn auto wilde komen. Ik zat al een kwartier op de parking te luisteren naar hoe het verhaal verder ging. Woeps.

 • The End of the F***ing World

Hoewel ik het bingewatchen wat afgeleerd ben de laatste jaren, liet ik me twee vrijdagen geleden nog eens volledig gaan. Wie Netflix heeft, heeft vast al gehoord van The End of the F***ing World. Een jongen is ervan overtuigd dat hij een psychopaat is, want hij wil graag iemand vermoorden. Een meisje wil weg van haar familie, dus samen besluiten ze het op een lopen te zetten.

Op zich sprak het me niet zó enorm aan, maar omdat ik er al veel goeie dingen over hoorde, wilde ik het toch een kans geven.

We hebben de hele serie in 1 avond uitgekeken.

Heb je dus eens een uur of vier de tijd of net maar ergens een halfuurtje tussendoor, dan kan ik je deze serie aanraden. Elke aflevering duurt maar  zo’n 20 minuten, perfect dus voor ieders tijdsschema.

 

Hebben jullie nog aanraders qua muziek, luisterboeken of tips om toch elke dag aan die 10000 stappen te raken, let me know!

 

(foto: Mohammad Metri via Unsplash)

11 gedachten over “Mijn toppers van ’t moment

 1. Ik heb The End of the Fucking World ook gebinged, haha. Ik was wel niet zo’n fan als de rest van de wereld. Ik vond de serie best oké, maar de hype ging een beetje aan mij voorbij! Sinds ik niet meer studeer is zelfs 8000 stappen echt te hoog gegrepen voor mij (ik studeerde in Leuven en stapte daar altijd heel wat af, haha). Best jammer, maar nu ik weer pendel, schieten die stappen hopelijk terug de hoogte in :-)

  Geliked door 1 persoon

  1. Ik vond het ook niet supersupergoed, maar wel vermakelijk genoeg om het in 1 ruk uit te willen kijken.
   Het is nog moeilijk om aan zoveel stappen te raken hé. Ik besefte het pas toen ik er bewust mee bezig begon te zijn.

   Like

 2. Haha, zalig dat je wedstrijdjes met jezelf doet om die 8000 stappen toch te halen! En ook wel herkenbaar, al gaat dat bij in periodes :-)
  Luisterboeken heb ik nog niet uitgeprobeerd, net omdat ik al bij een simpel interview op de radio of dergelijke merk dat ik niet geconcentreerd kan luisteren als ik andere dingen aan het doen ben. Al onthou ik dat ik, wanneer ik nog eens lang in de auto zit, het nog eens moet uitproberen!

  Geliked door 1 persoon

 3. Ha ik heb nu ook een roze fitbit (<3 roze) en ik probeer nu 7000 stappen te halen. 10.000 is inderdaad wat te veel. Ik loop hier soms ook extra rondjes in huis om het doel toch maar te halen :p Ik heb die docu van Lady Gaga ook gekeken. Ik vind het echt een mooi mens en ze kan echt wel zingen. Heb ook keihard moeten wenen (maar dat lag misschien ook aan het feit dat ik toen besliste dat ik niet meer wou werken op mijn toenmalige job en echt heel ongelukkig was :p).

  Like

 4. Tip om veel stappen te maken: erg inefficiënt worden in alles. Bvb: tripjes naar wc en koffiecorner niet meer combineren, maar éérst naar de wc en terug, en dan naar de coffee corner en terug, ook al liggen beide lokalen naast mekaar. Of thuis de geplooide was in 5 kleine stapeltjes apart naar boven brengen, i.p.v. alles in één wasmand. Of legoblokjes stuk per stuk terug naar de doos op het speeltapijt brengen i.p.v. alles van ver erin te mikken. LOL (Maar serieus, ik doe dat dus.)

  Geliked door 1 persoon

  1. Ik heb gelukkig al een job waarin ik veel rondstap (als opvoeder in een voorziening met internaat), dus op het werk lukt het al goed. Het is inderdaad eerder thuis, en ik woon dan ook nog eens in een minihuisje. Gelukkig lukt het bijna elke dag om aan de stappen te geraken. Ik denk dat, om aan die 2000 stappen extra te komen zodat ik aan 10000 op een dag zit, ik gewoon een wandeling zal moeten gaan maken :)

   Like

 5. Ik heb 10 000 als doel. De dagen dat ik pendel haal ik die probleemloos. Als ik de auto neem niet. Dan ga ik dus echt ’s avonds nog rondjes wandelen in de wijk hier :D. Luister dan naar een podcast. Best gezellig eigenlijk en een leeg hoofd om te gaan slapen.

  Geliked door 1 persoon

Joepie, reactie!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s