Lotte doet

Ik ben er weer. Of zo.

https://unsplash.com/photos/O85h02qZ24w

Ik was het allemaal een beetje beu, en het besef dat iedereen hier kan meelezen, joeg mij ineens angst aan.

Ook al gebeurde er eigenlijk heel veel om over te schrijven en waren er heel veel blogs om te lezen, ik deed het allebei niet. Er was geen tijd, of misschien eerder geen zin en vooral ook geen ruimte in mijn hoofd. Soms flitste door mijn hoofd dat ik al eeuwen niets meer had geschreven en beloofde ik mezelf dat ik ‘dat vanavond zeker zou doen’, tot er weer een ander plan op het pad kwam.

2017 was het jaar van de verandering, met bijna alleen maar hoogtepunten.

   Ik verhuisde, en ben supertrots op mijn minihuisje met roze en groene muren en een tafel met vier verschillend gekleurde stoelen aan. De glitterverf waar ik eind 2016 nog over schreef, is er niet gekomen, maar met de kerstlichtjes aan de muur is het al Lotte genoeg.

   Ik ging voor het eerst in mijn eentje op citytrip, naar Stockholm, en besefte dat ik dat wel eens leuk vind om op mezelf aangewezen te zijn, maar dat ik het toch liever met iemand deel (zeker aangezien ik twee weken ervoor de liefde van mijn leven leerde kennen). En ook dat ik mezelf daar wel zie wonen, want wauw.

   Ik leerde wat de uitdrukking “liefde van mijn leven” eigenlijk wil zeggen, en ik ben nog elke dag blij en gelukkig om ’s avonds met hem te knuffelen. En zelfs om die stomme discussies te voeren over wie nu het grootste deel van het bed inpalmt en wiens muzieksmaak nu beter is.

   Ik hakte eindelijk de knoop door om mijn humeur niet meer te laten bepalen door mijn werk en diende mijn ontslagbrief in. Ik voelde een paar keer wat het betekent om afgewezen te worden en daarna vond ik een job die mij ligt. Ook al is het soms zwaar en lastig en zit ik nu elke dag twee uur in de auto. Ik sta nu eindelijk weer te zingen en dansen in mijn keuken omdat ik weer goedgezind ben en dat is het enige dat telt.

   Ik nam afscheid van mijn Pixie, maar kreeg er de enorme liefde van Suzie voor terug. ’t Is een dramaqueen en een wildebras, maar ik zou haar nu al niet meer kunnen missen.

    Ik stopte met mijn 26 before 26-doelstellingen, omdat ik al genoeg doelen had om aan te werken zonder mezelf extra druk op te leggen. Ik wil ze uiteindelijk allemaal wel halen, maar who cares als ik daar vijf jaar over doe in plaats van één?

   Ik ging voor het eerst naar de overkant van de oceaan en leerde dat ik New York wel leuk vind, maar er niet mijn hart verloor. Te groot, te druk, te chaotisch. Maar die Victoria’s Secretwinkel, daarvoor alleen al zou ik teruggaan.

Ik weet niet wat 2018 zal brengen en ik weet ook niet hoe het met deze blog zal verlopen. Misschien wordt het een kabbelend jaartje na al die veranderingen en dan is dat prima. Misschien blijft het hier opnieuw maandenlang stil en dan is het ook maar zo.

We zien wel.

13 gedachten over “Ik ben er weer. Of zo.

 1. Fijn dat je nog iets schreef, maar doe gewoon wat goed voelt :) Dat doe ik nu ook vaker! 2017 Was wel een goed jaar voor jou! Ik heb het gevoel dat het bij mij een stom jaar was, hoewel dat eigenlijk totaaaal niet waar is, gewoon doordat de laatste maanden wat stom waren.

  Geliked door 1 persoon

  1. Soms kunnen bepaalde gebeurtenissen zo overheersend zijn dat alle andere dingen op de achtergrond raken hé. Ik had dat in de maanden augustus tot oktober, tot ik ontslag nam. Ineens klaarde mijn hemel zo op dat ik ineens weer oog had voor alle goeie dingen. Dat wens ik jou toe voor dit jaar :)

   Like

 2. Fijn jaar heb je blijkbaar achter de rug ;-) Het was voor mij ook wel een beetje een rollercoasterjaar, zoals ze dat met alle clichés van de wereld dan uitdrukken! Ik begin maandag ook in mijn nieuwe job: eentje die veel beter bij mij past, maar ook in Antwerpen ligt, terwijl ik in Brussel woon, haha. Wordt nog wel even tanden bijten, maar ik heb er zo veel zin in!

  Geliked door 1 persoon

 3. Heej Lotte! Weet je, het is oké hè… als het op je blog een tijdje stil blijft. Je bent aan niemand verantwoording schuldig en je doet het in de eerste plaats omdat jij het leuk vindt ☺️ Ik hoop dat alles goed met je gaat, maar als ik het zo lees… is het allemaal dik in orde ☺️ Ik ben zo blij voor jou, dat je eindelijk werk hebt gevonden waardoor je je weer gelukkig voelt! ☺️☺️ Veel liefs! X

  Geliked door 1 persoon

 4. Oh Lotte, zo fijn om te lezen dat het zo goed met je gaat! En ja, dat gevoel de liefde van je leven te zijn tegengekomen… daar kan niets tegenop he :-)
  Schrijf hier maar gewoon wanneer je er zin in hebt. Ook als dat weinig is, wij lopen niet weg zenne ;-) (en als je toch ooit inspiratie zoekt, ik ben wel benieuwd naar dat huisje met roze en groene muren en vier verschillend gekleurde stoelen :-)

  Geliked door 1 persoon

Joepie, reactie!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s