Lotte doet

Change.

Ik ben nooit goed geweest in belangrijke beslissingen verzwijgen.  Ik ben zoeentje die veranderingen van de daken wil schreeuwen, of in een blogpost wil gieten. Ik wilde zoveel schrijven, maar als het enige dat er op dat moment echt toe doet net datgene waar je niets over mag zeggen – want: hier lezen mensen mee die het nieuws nog niet mogen weten – , dan wordt het wel wat lastig. Het was hier dus lange tijd zeer stil. Nu het allemaal minder geheim moet blijven, kan ik het eindelijk delen:

Ik heb ontslag genomen. Zonder zicht op ander werk.

Ik werd al een paar keer zot verklaard, want wie geeft nu na een paar jaar een vaste job op, met een goed loon, leuke collega’s, zo dicht bij huis en dat zo goed aansluit bij de diploma’s die je haalde? Tsja… Maanden en maanden heb ik erover nagedacht. Gewikt en gewogen, een beslissing genomen en dan toch weer ingetrokken. Ik heb gebleit, gepraat, getwijfeld, nog eens gebleit. Ik solliciteerde ergens anders, maar moest een teleurstelling verwerken. Daarna nog eentje. En nog eens twee. Te weinig ervaring, te veel ervaring. Het is altijd iets. Ondertussen bleef ik worstelen en kwam het water steeds meer aan mijn lippen te staan. Ik wilde niet meer verder wegzinken, dus besloot ik na veel gesprekken met mijn lieve lief, mijn ouders, mijn directrice, mijn fantastische vriendinnen om het risico te nemen en ontslag te nemen.

Wat ik nu ga doen, weet ik nog niet zo goed. Ik kan enkel zeggen dat dit voor mij als de enige juiste beslissing voelt. Al maanden ging ik met een knoop in de maag werken en voelde ik mijn motivatie beetje per beetje slinken. Ik vertrok al wenend of kwam met tranen in de ogen thuis. Ik was elke dag doodmoe, had veel te vaak barstende hoofdpijn en lag ’s nachts wakker van het vele gepieker. Letterlijk een paar uren nadat ik weer begon te werken na mijn vakantie, voelde ik mij mentaal al leeggezogen. Ik had zoveel energie nodig om mijn werk tot een goed einde te brengen dat ik ’s avonds afgepeigerd en slechtgezind was. Zo wil ik niet leven.

Het plan is nu om de rest van oktober nog mijn uiterste best te blijven doen op mijn job (die ik gek genoeg ineens weer een pak leuker vind nu er zicht is op het einde) en daarna een maand rond te reizen. Of niet, want ik blijf ondertussen wel naar vacatures zoeken, in dezelfde sector, maar met een andere doelgroep. Het is dus nog wat vaag, maar dat vind ik niet erg. De rust die over mij is neergedaald, die heb ik al heel lang niet meer ervaren.

Op een dag vind je de job van je leven, zeggen ze. We’ll see.

31 gedachten over “Change.

 1. Als je ergens goed van ziek van moet worden, dan moet je inderdaad de stekker eruit trekken. Anders zit je direct met echt met de gebakken peren. Onzekerheid is niet erg, zolang je er rustig onder blijft. Een moedige stap. Veel avontuur op de reis gewenst.

  Like

 2. Amai zo zot! ‘k Zou daar beter een voorbeeld aan nemen. Maar wij zitten met ons gekocht huis en een lening waardoor we echt niet van één loon kunnen leven. Misschien een excuus maar op dit moment bezorgt dat vooruitzicht mij nog meer stress dan mijn werk. Al herken ik mij dus wel echt super hard in wat je schrijft over je werk. Alleszins dikke pluim voor die moedige stap! Wat voor werk zoek je? 🙂

  Geliked door 1 persoon

  1. Ik werk ook al een heel pak langer op mijn werk, dus ik heb al heel wat meer tijd gehad om erover te twijfelen ;-) Ik heb mijn huur en zo ook te betalen, maar ik kan wel even van mijn spaargeld leven. Dat scheelt natuurlijk. Ik was doodongelukkig, dat vind ik veel erger dan een maand stress over geldzaken… Maar ik snap jouw standpunt ook volledig!

   Like

  2. En ik zoek werk als opvoeder bij minderjarigen. Momenteel werk ik als sociaal werker (waar ik ook voor studeerde, dus het is niet alsof het niet aansluit bij mijn interesses), maar bij volwassenen en dat is minder mijn ding.

   Like

 3. Wow, een gedurfde keuze! Maar met alle respect, ik weet ook heel goed hoe zwaar een bepaalde doelgroep bv kan worden. Gelukkig is dat bij mij niet het geval, maar in mijn omgeving komt dit wel meer en meer voor! Ik wens je heel veel succes met je zoektocht, probeer te genieten van de tijd die je daar nog hebt en hopelijk snel een nieuwe, toffe job die je op het lijf geschreven is ☺️ X

  Like

 4. Ik heb precies hetzelfde gedaan, dus ik snap je helemaal. Gelukkig vrijwel meteen daarna een aanbod gekregen van het enige bedrijf waar ik had gesolliciteerd – want als dat het niet ging worden, wist ik van geen kanten wat ik dan verder zou willen doen. En ik ben ZO blij dat ik het heb gedaan. Nu zit ik waar ik hoor. Ja, iedereen verklaart je voor gek, maar fuck it. Jij moest jezelf elke dag naar een job slepen waar je ongelukkig bent, niet zij. Jouw mening is de enige die telt. Doe wat jou gelukkig maakt. Succes!!!

  Geliked door 1 persoon

  1. Mijn zoektocht duurt wat langer, maar dat is niet zo erg. Van mij gaat het eerder om de doelgroep waarmee ik wil werken, minder de werkplek zelf. Ik heb dus wel wat mogelijkheden :-) Het is idd waar! Bijna niemand die je snapt, tot je ineens zelf in die situatie zit…

   Like

 5. Dapper! Geen evidente keuze, maar niets is het waard om er ziek van te worden… En als je het je inderdaad kan veroorloven om een tijdje geen inkomen te hebben, dan is het sowieso de beste keuze (wat niet wegneemt dat het ongetwijfeld soms wel freaky zal aanvoelen, vermoed ik). Veeeeel succes, ik mail je nog!

  Like

 6. Een moedige beslissing die mensen vaak niet begrijpen. Maar als je je niet goed voelt in je job, moet je er iets aan doen. Ik heb vorige zomer ook ontslag genomen zonder dat ik al zicht had op een andere job. Ondertussen is alles op z’n pootjes terecht gekomen en was dat één van de beste beslissingen die ik genomen heb.

  Geliked door 1 persoon

 7. Lotte als jij vindt dat je ontslag moest nemen, moet je dat doen, want jij moet gelukkig zijn. Jij weet wat voor jouw de beste beslissing is, je beaamt het zelf dat je in een ongelukkige situatie zat waar je motivatie wegslonk. Het is goed dat je, jouw ontslag eerst besproken hebt, zodat je hun meningen kon aanhoren. En rust is belangrijk voor je lichaam, we leven al in een hectische wereld. Waar wil je rond gaan reizen?

  Geliked door 1 persoon

  1. Bedankt voor de steun :) Ik ga eerst voor een paar weken terug naar Barcelona, daarna zie ik wel. Dat hangt er een beetje van af of ik ondertussen werk vind of niet. Anders wil ik graag nog naar Lissabon en Berlijn :) Als ik het kon, ging ik voor een maand naar Australië, maar dat zal voor later zijn, haha.

   Like

 8. Heel moedige beslissing! Zelf zit ik in een gelijkaardig schuitje. Alleen heb ik te weinig (uitdagende) taken waardoor m’n werkmotivatie slinkt. Na vele gesprekken met m’n leidinggevende komt er nog geen structurele oplossing, allemaal tijdelijke werkjes waarna ik weer in een gat val. Uiteindelijk heb ik de knoop dan maar zelf doorgehakt en een contractvermindering gevraagd aan de Raad van Bestuur. Voor anderen is het moeilijk om te begrijpen waarom ik hetzelfde werk wil doen voor minder geld, maar ik kan niet zitten wachten totdat ik nog eens een taakje krijg. En ja, ik zocht uitdaging buitenom het werk waardoor ik nu 2 opleidingen volg en dit onmogelijk met een andere job kan combineren. Bij mijn huidige job zijn ze flexibel waardoor dit wel lukt en ik werk er graag. Nou ja, nu is het afwachten wat de Raad van Bestuur beslist.
  Beetje de omgekeerde wereld, de meesten hebben last van te veel werkdruk en ik heb er te weinig. Misschien daardoor dat het moeilijker te begrijpen is voor anderen…
  In ieder geval heel veel succes & sterkte!

  Like

  1. Hallo Myriam

   Een wat laat antwoord dat je krijgt, maar wat ben ik blij met je reactie. Het doet deugd om te merken dat ik niet de enige ben die worstelt. Ik ben oprecht blij voor jou dat je twee opleidingen kunt volgen waardoor je toch nog wat uitdaging hebt. Je zegt dat te weinig werkdruk even erg is als te veel en dat kan ik alleen maar beamen. Waar haal je je voldoening als je niets of te weinig te doen hebt hé? Veel succes!!

   Like

 9. Lotte

  Dit had ik totaal niet verwacht… Ik hoop dat je snel een geschiktere job zal vinden. Niet dat ik vind dat je vorige job niet geschikt was. :|
  Hopelijk was het niet mede mijn schuld da je zo snel het gevoel had mentaal leeggezogen te zijn… Toch wil ik graag m’n oprechte excuses aanbieden omdat ik soms wat moeilijk deed.
  Veel succes in je zoektocht!!!

  Geliked door 1 persoon

 10. Veel succes! Ik doe nu mijn opzeg op mijn huidige job en daarna begin ik ergens anders. De laatste tijd was mijn job ook echt niet meer wat ik echt wilde, en toch was waar ik nu ga werken, de enige sollicitatie die ik verstuurd heb. Ik ben héél blij dat ik de job uiteindelijk gekregen heb, want ik denk niet dat ik jouw beslissing had durven maken. Ik ga volgend jaar alleen wonen en wil daarvoor liever niet aan mijn spaargeld zitten, maar goed, hangt natuurlijk ook van persoon tot persoon af en van hoé beu je je werk echt bent. Als het je echt elke dag doodongelukkig maakt, snap ik het ook echt wel! Veel succes alvast! :-)

  Geliked door 1 persoon

  1. Ik heb ondertussen al een tijdje werk, maar het is er nog niet van gekomen om er iets over te schrijven. Misschien moet ik dat toch maar eens doen, haha.

   Like

Joepie, reactie!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s