Lotte doet·Lotte reist

Die keer met The Killers in Londen

Of we zin hadden om mee te gaan naar The Killers op 8 juli, werd gevraagd. Nog voor ik wist waar het zou doorgaan, hoeveel het zou kosten en of ik vrij was die dag, zei ik al ja. Toen bleek dat Elbow ook op het podium zou staan, was ik al helemaal overtuigd. Een kans om mijn twee lievelingsbands op één dag te zien optreden, wou ik echt niet laten liggen.

Amper twee minuten later was het geregeld dat we op vrijdagavond naar Cambridge zouden vertrekken, de zaterdag in Hyde Park in Londen zouden doorbrengen en zondag nog wat zouden chillen in Cambridge.

Van dat sightseeën is weinig in huis gekomen, van het rocken op het festival daarentegen… We hadden het geluk dat mijn liefkes vriend aan VIP-tickets was geraakt. Niet alleen mochten we daardoor een uur vroeger het festivalterrein op – lang leve onbestaande wachtrijen – we mochten ook op een afgebakend plein, de gouden cirkel, van de optredens genieten, dicht bij het podium.

BST L

Ook voor de rest hadden we dikke chance met de omgeving: het was zo zonnig dat het gehele publiek begon te applaudisseren toen er eindelijk een wolkje voor de zon schoof, we bevonden ons in het midden van Londen, maar dat voelde je helemaal niet door de omvang van het park en het eten bleek pokkeduur, maar heel lekker te zijn.

Al goed en wel, maar we kwamen uiteindelijk wel voor de muziek. Die was niet minder dan zalig! Cold War Kids bleek verrassend goed te zijn, Tears For Fears zijn oude krakers, maar nog niet afgeschreven en  van The Strypes kennen we ondertussen meer dan één liedje. Veel goeie muziek gehoord dus, en toen moesten Elbow en The Killers nog komen. Vol spanning wachtte ik af en ik werd niet teleurgesteld. Gedurende die drie uur was er letterlijk geen enkel liedje dat ik niet van begin tot einde kon meezingen. De pijn in mijn keel erna nam ik er met plezier bij. Het concert van The Killers was zo fantastisch dat ik Brandon zelfs zijn afgrijselijke knalroze blazer kon vergeven. ;-)

BST K

Na jarenlang Werchter en Pukkelpop te hebben bezocht, zocht ik mijn vertier eens aan de andere kant van de Noordzee en ik heb er geen spijt van gehad. British Summer Time Festival, volgend jaar ben ik er weer!

Crowd BST
Deze foto van de Gouden Cirkel vond ik op de Facebook-pagina van BST. Zoek ons :-)

6 gedachten over “Die keer met The Killers in Londen

  1. Ik ben vorig jaar ook eens voor het eerst naar een Engels festival geweest (Liverpool Sound City) na jarenlang alleen maar Pukkelpop en dergelijke, en ook absoluut geen spijt van gehad! Na een paar edities had ik het gewoon gehad met de welbekende festivals in de Benelux, same old, same old. Leuk om eens een compleet nieuwe ervaring op te doen!

    Geliked door 1 persoon

Joepie, reactie!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s