Lotte doet·Lotte reist

Ik ga op reis en ik neem mee…**

Aaaaaaaaaah, juli. Al sinds jaar en dag geeft het begin van de maand me een instant vakantiegevoel. Dat ik ondertussen al drie jaar met een andere realiteit geconfronteerd word (jep, team ik-heb-nooit-genoeg-vakantie hier), doet geen afbreuk aan die zaak.

Zoals al geen verrassing meer is, staat vakantie voor mij gelijk aan reizen. Zowat elk lang weekend probeer ik er enkele daagjes tussenuit te knijpen, een week ‘thuis’ staat gelijk aan een week in het buitenland en soms maak ik voor amper 48 uur een tripje.

Ook dit weekend is het weer zover: B. en ik gaan zowel vrienden in Cambridge bezoeken als rocken op een festival in Londen. Toen bleek dat The Killers en Elbow op dezelfde dag op het podium staan, heb ik geen seconde getwijfeld. Indien onze brakke lichamen het toelaten, proberen we de dag erna wat cultuur op te snuiven in de universiteitsstad.

Aangezien onze 48u in twee delen is opgedeeld, heb ik behoorlijk wat spulletjes nodig. Het kwam dus goed uit dat ik enkele weken geleden een leuk mailtje kreeg van Duifhuizen tassen en koffers. Ik mocht een koffer uitzoeken om te reviewen en de keuze was ondanks het zeer ruime aanbod al snel gemaakt: Die Samsonite S’Cure DLX Spinner sprong meteen in mijn oog.

 Ik gruwel van standaard, dus koos ik voor een kleurtje dat je meteen ziet liggen op de bagageband. Geen zwart of grijs voor mij, ik ging resoluut voor metallic green. Of het nu eerder groen of toch meer blauw is, daar kan over gediscussieerd worden, maar opvallen zal hij zeker. De koffer heeft geen ritsen, maar kan gesloten worden met fancy druksloten. Daar moest ik even aan wennen, maar vanaf nu geen gesukkel meer met kleren die tussen de rits blijven steken!

IMG_20170706_183419-01[1]

Ook over de binnenkant ben ik tevreden. Met zijn 79 liter inhoud kan ik er al mijn benodigdheden in kwijt en dan nog wat. De ene kant kan volledig afgesloten worden met een rits, aan de andere kant hangen afneembare zakjes. Heel handig als je wat kleinere spulletjes zoals een gsm-lader moet meenemen, maar je niet de hele tijd de koffer wil doorzoeken. Voor wie graag enkele kledingsstukken netjes en stofvrij willen houden, is er ook een kledinghoes voorzien.

IMG_20170706_182905-01[1]

Wat neem ik nu allemaal mee in die koffer?

Het weer in Engeland is zo onvoorspelbaar als mijn humeur op een maandagochtend, dus moet ik zowel voorzien op zonneschijn als donderwolken. Daarom gaan zowel mijn regenlaarzen en poncho als mijn zonnebril en sandaaltjes de koffer in.

Andere festival-/reisnoodzakelijke attributen zijn mijn oordopjes en camera. Zonnecrème kan je nooit te veel smeren en keelpastilles voor die heesgezongen stemmen zullen ook wel van pas komen.

Aangezien we een behoorlijke tijd onderweg zullen zijn, mag mijn boek natuurlijk niet ontbreken en misschien nog een tijdschrift ter afwisseling. Ik sleur ook mijn bullet journal tegenwoordig overal met me mee, want je weet nooit wanneer er inspiratie komt.

Qua kleren moet ik voorzien op modderbaden als diners op restaurant, dus dat wordt nog even uitzoeken wat ik precies wil inpakken. Ik wacht hiervoor het weerbericht af…

We nemen ook een groot cadeau mee voor onze gastheer, dus daar moet ik ook heel wat plaats voor voorzien. Aangezien je nooit weet wie meeleest en ons geschenk wel nog een verrassing moet blijven, kan ik geen foto posten, maar wees maar zeker dat elke liefhebber van onze nationale drank jaloers zou zijn.

Ondanks mijn uitgebreide inpaklijstje heb ik nog wat plaats over in mijn grote koffer. Ideaal, dan kan er zeker nog een paar schoenen of twee uit Londen meegebracht worden… ;-)

IMG_20170706_183320-01[1]

** Deze blogpost werd geschreven in samenwerking met Duifhuizen tassen en koffers.

 

Joepie, reactie!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s