26 before 26

26 before 26: update #3 en #4

Op het vliegtuig op weg naar Brussel schoot het ineens door mijn hoofd. Het was 21 maart en ik had nog geen update geschreven voor 26 before 26, de editie over februari-maart. Heel even dacht ik erover na om nog snel eentje te schrijven, maar besloot toen toch maar te gaan voor een uitgebreide versie in april. Mijn gemakzucht neemt het soms van me over ;-) Ondertussen ben ik ook alweer een aantal dagen te laat, zonder enig excuus. Daarom: een extra lange editie!

26 BEFORE 26 START

26 dagen in het buitenland (10/26)

Ohlala, ik heb deze challenge al vervloekt. 26 dagen, dat is dus bijna een maand hé. Als je het zo stelt, is dat toch wel lang… Vorig jaar lukte het me om 25 verschillende steden aan te doen, dus ik dacht dat het niet zo moeilijk zou worden. Ik was helaas even vergeten dat binnenlandse steden ook meetelden en ik toevallig extra veel op reis en uitstap ging. Dit jaar ben ik én verhuisd én naar New York gegaan, waardoor mijn reisbudget momenteel wat kleiner is. Medio april zit ik nog ‘maar’ aan 10 dagen, dus een extra effortje zal nodig zijn.

Gelukkig ga ik over minder dan een maand voor vier dagen naar Stockholm (tips zijn welkom!), dus dan zit ik al over de helft. Ik heb nog niets gepland voor de zomer en het najaar, maar vermoedelijk zal dat niet lang meer zo blijven. Het is namelijk al twee jaar geleden dat ik in Barcelona was en als ik dan toch bezig ben: Athene schijnt ook mooi te zijn.

Trouwens: voor de rest van het jaar elke maand twee dagen naar het buitenland en hop, challenge geslaagd. Als ik het zo formuleer, klinkt het zo símpel!

Lees 26 boeken van 26 schrijvers (12/26)

Bij het verhuizen bleek dat ik meer dan 30 gekochte, maar nog steeds ongelezen boeken in de kast had staan. Gelukkig voor mij lees ik graag gevarieerd, dus zelfs puur op mijn eigen bibliotheek zou ik aan 26 verschillende schrijvers moeten raken. Niet dat dat mij ooit al heeft tegengehouden om naar de bib te gaan…

De teller staat nu op 12 verschillende schrijvers, aangezien ik die sparteling doorheen de dikke turf van Stephen King heb gecompenseerd door Lieveling van Kim Van Kooten in letterlijk twee dagen uit te lezen. Hoe iemand zo’n zwaar onderwerp in zo’n bijna licht verhaal kan gieten, het is wonderbaarlijk.

Nog slechts 14 boeken te lezen in 8 maanden tijd, dat zou geen probleem mogen worden. Alhoewel, I Am Pelgrim staat nog op het lijstje. Dat wordt langer dan een weekend lezen.

Organiseer een tea party (check!)

De term tea party was eigenlijk verkeerd gekozen. Ik bedoelde namelijk vooral dat ik een themafeestje wilde geven, los van het feit of er nu cava of thee werd geschonken. Mijn Pinterest-mapjes werden gevuld met allerlei ideeën, maar er zullen weinigen verbaasd opkijken dat ik begin april uiteindelijk voor een roze feestje ging.

Roze drank, roze servies, roze kaarsen, roze snoep en koeken, roze versieringen, roze touch in de kleren van de gasten. Het was hier nogal… roze. En ik? Ik was doodcontent. By the way, mijn excuses aan mijn gasten wiens ogen nog altijd pijn doen van zoveel overdaad.

Helaas was ik zo bezig met mijn gasten dat ik helemaal vergat om goeie foto’s te nemen, dus jullie zullen me op mijn woord moeten geloven en genoegen moeten nemen met deze crappy foto…

IMG_20170330_180124-01

Zie het Lotte Hotel met je eigen ogen (check!)

Kijk naar mijn blije gezicht op de foto. Dit hoeft geen uitleg, toch?

NYLNYP

Breng 12 Pinterest-ideeën in uitvoering en bewijs op je blog (3/12)

Een lichtjesslinger met foto’s stond al een hele tijd in één van mijn mapjes, net als de boekenkast die uit wijnkistjes werd gemaakt. Die twee pins waren dan ook de eerste projecten die ik in mijn nieuwe huis uitprobeerde. De boekenkast is nog niet helemaal af, want ik heb nog steeds meer boeken dan ruimte in de kistjes, maar ik ben er bijna. Daarna krijgen jullie een foto te zien, beloofd. De lichtjesslinger pakt niet goed op foto, maar ik ben al weken gelukkig met mijn subtiele verlichting.

IMG_20170418_174524-01

Aangezien mijn roze feestje zelfs een speciale map had gekregen, vind ik dat ik dit ook mag aanduiden als een geslaagd project. Nu nog die (letterlijk) duizend andere pins in uitvoering brengen…

Doe twee maal per week aan yoga

Dit is zo’n challenge die ik pas op 12 december 2017 zal kunnen afstrepen. Voorlopig lukt het echter goed: één keer per week ga ik naar de les en ik doe minstens nog één keer thuis een paar oefeningen. Vaak is dat maar een halfuurtje en meestal vlak voor ik ga slapen waardoor ik het niet te intensief maak, maar ik heb er toch echt deugd van. Ik zal waarschijnlijk nooit iemand worden die hier elke avond tijd voor zal maken, maar ik probeer toch steeds vaker aan drie keer per week te komen.

Hou je bullet journal goed bij

Dit is nog zo’n geval. Momenteel hou ik alles heel goed bij, dus ik ben wel tevreden. Ik merk wel dat ik niet te veel online mag kijken hoe anderen hun bujo prachtig vormgeven, want daar krijg je echt minderwaardigheidscomplexen van. Ik ben allang blij als ik tegenwoordig alles in een overzichtelijk lijstje gegoten krijg. Die mensen met hun perfecte pagina’s (zoals hier en hier), die hebben tijd te veel, toch? Toch?!

Dan zijn er helaas ook nog mijn challenges waar ik wat extra moeite voor moet doen…

26 quotes kalligraferen

Ik merk dat ik na een hele dag werken meestal weinig fut heb om nog eens erg geconcentreerd op een blad te zitten turen. De quotes verzamel ik bij de vleet, maar ze effectief omzetten in een sierlijke handlettering, daar komt het niet van.

520 km fietsen

Ik zeg nog steeds tegen mezelf dat ik dit snel zal mogen doorstrepen eens de zomer begint door te breken. Een paar weken geleden ging ik al eens fietsen, maar de aantal gemalen kilometers zit nog steeds meer aan de kant van de 0 dan aan die van 520… Maar ja, het is nog geen zomer hé? ;-)

Eet één week veganistisch

Op zich kan dit niet zo héél moeilijk zijn, aangezien ik vrij goed weet wat mag en niet mag en op de hoogte ben van waar ik de alternatieven voor pakweg brood kan vinden, maar… Een volledige week zonder kaas? Daar moet ik mentaal zwaar op voorbereiden. :-)

Aan de andere challenges ben ik ofwel nog niet begonnen ofwel nog niet ver genoeg om er iets over te schrijven. De komende weken wil ik graag inzetten op het maken van fotoalbums en het bekijken van de 26 ongeziene films uit de top 250. Wish me luck!

Heb jij tips of kan je me op een bepaalde manier helpen bij het halen van mijn doelen? Laat dan zeker iets weten!

3 gedachten over “26 before 26: update #3 en #4

    1. Dank u, Nele! Dat is een cursus die door Kathleen van Verbeelding werd gemaakt om bewuster met je blog bezig te zijn :) Ik heb die vorig jaar gekocht, maar ben er nog niet echt mee aan de slag gegaan.

      Geliked door 1 persoon

  1. Haha, zalig, dat roze feestje! En die kaartjesslinger is supermooi! Ik wil ook zoiets maken, maar dan zonder lichtjes, al doe je mij nu twijfelen, want ’t ziet er wel heel gezellig uit zo :-)
    En puntje 1 en 13 kan je combineren door eens een (al dan niet lang) weekend naar hier te komen en dan gaan we fietsen! Deal? :-)

    Like

Joepie, reactie!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s