Lotte doet·Lotte leest & kijkt

Ed.

Ed,

Het was geen liefde op het eerste zicht bij ons.

Ik vond je optreden op Pukkelpop 2014 wel leuk, maar ging er toen van uit dat je ook zo’n singer-songwriter zou zijn met een hitje of twee die daarna onverbiddelijk in de vergetelheid zou raken. En die gillende meisjes rondom mij, die vond ik vooral irritant. Als je ver genoeg in mijn foto’s op Facebook graaft, kan je zelfs nog een foto van jezelf terugvinden van toen.

Maar Ed, wat heb ik mij vergist.

Wie had ooit kunnen denken dat mijn teleurstelling zo groot zou zijn toen bleek dat Rebecca en ik geen tickets konden bemachtigen op de dag van de verkoop? Of dat we nog weken en weken tegen elkaar zouden klagen wat voor zielepootjes we waren omdat we jouw concert zouden moeten missen? Wie had ooit gedacht dat we volledig uit ons dak zouden gaan toen gisteren bleek dat er tickets vrij kwamen en wij tot de gelukkigen behoorden die in allerijl nog naar het Sportpaleis zouden rijden? Maar vooral: wie had ooit gedacht dat wij zélf zo van die irritante, krijsende meisjes zouden worden?

Je kwam nog maar het podium opgewandeld en de halve zaal viel in zwijm. De rest van de zaal zou volgen zodra je je eerste noot inzette. Jouw glimlachje bezorgde Rebecca en mij hartjes in de ogen die niet meer zouden verdwijnen, al veranderde dat bij mij op het einde vooral in een verbaasde blik toen ik me afvroeg waar jij je adem bleef halen. Je bleef maar rappen en springen en op je gitaar rammen.

Ed, je bent de eerste man die erin slaagde om mij in zeven minuten zowel te doen lachen, dansen als bleiten. Dat is een prestatie wi, maat.

Of om het in je eigen woorden te zeggen: how would you feel if I told you I loved you?

 

 

18 gedachten over “Ed.

  1. Shame on me. Ik ken hem eigenlijk niet.
    Spotify is me nu wat aan het bijleren. bedankt voor de tip! Ik had al wel van hem gehoord maar nog nooit echt de moeite gedaan om meer te weten te komen over hem…

    Like

  2. Ooooh, gelukzak!! Dat moet een geweldige beleving geweest zijn. Ik kon er jammer genoeg niet bij zijn, hopelijk komt hij snel terug en kan ik wel 😀 Ik ben ook nog maar sinds kort fan, in het begin vond ik hem een wanna be Justin Timberlake (geen idee, ik denk door zijn eerste liedje, Sing) maar heb mijn mening helemaal veranderd en ben helemaal fan!! 😝

    Like

Joepie, reactie!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s