Lotte leest & kijkt

Review: La La Land

Zeg ‘Ryan Gosling’ en ik ben meteen geïnteresseerd. Dat was niet anders toen ik hoorde over La La Land, dus stond de film direct op mijn lijstje. Toen bleek dat het zeven Golden Globes won, was ik al helemaal overtuigd dat ik zo snel mogelijk moest kijken.

Dankzij tante Joke (alwéér! Ik kan de keren dat ik gratis naar de cinema mocht dankzij haar niet meer op mijn twee handen tellen) kreeg ik de kans om de avant-première bij te wonen en oooh, wat een plezier was dat.

Sebastian (Ryan Gosling) is een jazzpianist die ervan droomt een eigen club te beginnen. Zijn carrière loopt niet bepaald van een leien dakje en hij moet dik tegen zijn zin opgelegde setlists spelen in een restaurant. Mia (Emma Stone) is een jonge vrouw die tevergeefs auditie na auditie doet om een rol in een film te krijgen.

Ze beginnen een relatie waarbij ze elkaar steunen in het najagen van hun dromen, maar wanneer Sebastian de kans krijgt om in een band te spelen terwijl Mia een monoloog probeert te schrijven, ontstaat de eerste barst.

Ik kan weinig meer zeggen over het verhaal zonder te veel te vertellen, maar ik beloof jullie dat de film minder melig is dan hij op het eerste zicht lijkt. Op zich hou ik niet zo van romantische films en ik heb geen enkele keer met mijn ogen gerold, dus dat is een goed teken.

La La Land is een musical, maar voor jullie aan Mamma Mia-toestanden denken: in deze film is de muziek wél goed. Er wordt niet overdreven veel gezongen – ik denk een liedje of vier, vijf – en aangezien het om een jazzmuzikant gaat, komt dan ook voornamelijk die stijl aan bod. Ik had moeite om stil te blijven zitten, al probeerde ik het voor mijn achterbuur te beperken tot wat meeschudden met mijn voet.

De regie is trouwens ook een pluspunt: er wordt gespeeld met licht, soms zie je enkel silhouetten… Dat zorgt voor een speciaal effect en maakt de film nog een tikkeltje aangenamer om te bekijken. Voor wie het graag wil weten: de regisseur maakte eerder Whiplash.

Is La La Land een aanrader? Ja, als je houdt van niet-doorsnee films waarbij de nadruk ligt op de ontwikkeling van de personages en hun relatie. Heb je het meer voor actiefilms met flitsende scènes of een bloedhekel aan verhalen waarin muziek verwerkt zit? Blijf dan maar ver weg van deze Golden Globe-winnaar.

la-la-land-2(1)

6 gedachten over “Review: La La Land

  1. Ik denk niet dat het een film is die ik meteen zou uitkiezen, maar hoe je hem beschrijft klinkt hij wel heel fijn! Muziek is voor mij een pluspunt! Dat doet zo veel met een verhaal. Ik had er eerlijk gezegd ook nog nooit van gehoord. Haha, maar ik ben niet zo mee in die dingen :)

    Like

Joepie, reactie!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s