26 before 26·Lotte doet

26 before26: update #1

Oké, ik ben al tien dagen te laat om mijn eerste update te schrijven. Goed bezig.
Anyways, na een maand en tien dagen heb ik al een ieniemienie beetje progressie gemaakt in de onderstaande lijst.

26-before-26-start

 • 26 dagen in het buitenland

De laatste dagen van 2016 bracht ik door in Groningen, met een tussenstop in Utrecht. Ik was meteen blij dat ik al vier dagen mocht schrappen, want pas nadat ik mijn challenge opstelde, bedacht ik me dat het dit jaar wel eens moeilijk zou kunnen worden om veel te reizen. De trip naar New York wordt een dure bedoening, dus ik moet nog even zien of ik daarna nog andere reisjes zal kunnen maken…

 • 26 boeken van 26 verschillende schrijvers lezen

Ik zit hier met een overload aan gekochte boeken die nog niet gelezen werden, dus in theorie wordt het een makkie om 26 verschillende schrijvers te lezen. Helaas ben ik eeuwen bezig aan It, die dikke kluif van Stephen King. Een echte aanrader, daar niet van, maar het helpt niet echt dat je je moet concentreren op het verhaal en het boek 1100 pagina’s telt.

In de eerste drie weken na mijn verjaardag mocht ik al drie schrijvers noteren als gelezen: ik las Hoe Proust je leven kan veranderen van Alain de Botton, Grote kleine leugens van Liane Moriarty en De laatste liefdesbrief van Jojo Moyes. Ik hoop tegen het einde van de week ook Stephen King te mogen noteren (oké, ik moet toegeven dat zijn naam al in mijn lijstje staat…) en dan zit ik aan vier schrijvers in anderhalve maand.  Zo slecht is dat dus ook weer niet.

 • Bekijk 26 onbekeken films van de IMDB top 250

Dankzij de bijbel van de filmliefhebbers kan ik heel makkelijk bijhouden welke films ik al bekeken heb. Ik overliep de Top 250 heel minutieus en toen bleek dat ik er al 112 had gezien. Daar was ik best trots op en tegelijkertijd liet het genoeg ruimte over om 26 onbekeken films te kiezen. Dat wordt een eitje, dacht ik.

Na het opstellen van mijn doelenlijst bleek dat de Top 250 echter aan meer verandering onderhevig is dan ik had gedacht. Zo stond vorige week ineens La La Land op de 25ste plaats te schitteren, terwijl hij er op mijn verjaardag nog niet eens in vermeld werd.

Op zich geen probleem, al zou het dus wel kunnen gebeuren dat ik hier een film noem die er op 12/12/2017 niet meer instaat. Jullie zullen me op mijn woord moeten geloven ;-)

De afgelopen maand keek ik naar Intouchables (nr. 39), La La Land (nr. 25) en Hacksaw Ridge (nr. 93). Die laatste zag ik zelfs OP mijn verjaardag, dus beter kon mijn challenge niet beginnen.

 • Hou je bullet journal goed bij

Lijstjesfan als ik ben, begin ik elk jaar met een nieuw boekje vol lijstjes. Het lukt me echter nooit om dat een heel jaar vol te houden, dus daar zit nu de uitdaging. Ik ben alvast wel goed begonnen, zoals jullie kunnen zien.

Hebben jullie nog aanraders op film-, boek- of ander vlak?

5 gedachten over “26 before26: update #1

 1. Zo leuk, die foto’s van je bullet journal! Ik word daar altijd zo blij van, van zo’n pagina’s te zien :-)
  En moeten die dagen in het buitenland echt een volledige dag zijn? Of telt vb. ook een daguitstap naar een ander land? Want dan zou je bijvoorbeeld wel eens een dagje naar Rijsel, Luxemburg ofzo kunnen gaan. Kost dan misschien niet teveel en is toch buitenland :-)
  Altijd ook welkom hier voor wat extra dagen buitenland, al is Zwitserland nu wel niet bepaald wat je nodig hebt als je op zoek bent naar “goedkoop reizen” ;-)

  Like

  1. Nee, als ik de effort doe om naar het buitenland te gaan, dan tel ik het ook mee. Dus niet een tussenstop op een vlucht, maar wel een dagje aan de Noord-Franse zee bijvoorbeeld :-). Bedankt voor het aanbod, Haaike!

   Geliked door 1 persoon

 2. Op boek vlak: Hij Is Er Weer van Timur Vermes (de naam weet ik niet helemaal zeker), een hilarisch en actueel boek, over Hitler die wakker wordt in deze tijd en een soort van tv-ster wordt. Succes met jouw challenge!

  Like

Joepie, reactie!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s