Lotte doet

26 before 26: start!

Zoals jullie al konden lezen, werd ik vorige week 25. Daarmee kwam een einde aan mijn doelenlijst en hoewel ik eigenlijk had gezegd dat ik het maar één jaar zou doen, kon ik het niet laten om een 26 before 26 te maken. Het zorgde er namelijk niet alleen voor dat ik soms uit mijn comfort zone moest stappen, het deed me ook actie ondernemen én het leefde nogal in mijn omgeving. Ik werd vaak aangesproken over mijn lijstje, zelfs door mensen die nooit ofte nimmer reageren om mijn blog en waarvan ik niet eens wist dat ze hem lazen. Genoeg redenen dus om een nieuwe lijst op te stellen!

Ik kreeg suggesties om 26 mannen ‘binnen te draaien’, 26 keer te verhuizen en 26 konijnen in huis te nemen, maar hoewel dat natuurlijk allemaal fan-tas-tische ideeën zijn, heb ik het toch maar gelaten voor wat het was. ;-)

26-before-26-start

Sommige doelen, zoals het kamperen, het autovrij leven en de tea party, heb ik uit mijn vorige lijst geplukt omdat ik ze toen niet kon uitvoeren.  De andere doelen zijn echter allemaal nieuw en hoewel ik eerst nog diep moest denken, kwam de inspiratie vrij snel naar boven.  Omdat jullie misschien niet meteen weten wat ik ermee bedoel, heb ik een (woepsie, per ongeluk wat lange) tekst met uitleg geschreven.

 • 26 dagen in het buitenland

Een grote verrassing is dit doel niet en het is ook niet toevallig dat het reizen als eerste idee opkwam. Vorig jaar wilde ik 25 steden aandoen, dit jaar pak ik het iets anders aan. Over anderhalve week ben ik al voor vier dagen in het noorden van Nederland, dus dat begint al goed.

 • 26 boeken van 26 verschillende schrijvers

Aangezien ik mijn deadline ruimschoots haalde, wilde ik deze keer iets moeilijker maken. Minstens 26 schrijvers lezen, dat wordt een grotere uitdaging, want ik heb de neiging om vaak terug te grijpen naar namen die ik al ken.

 • Doe twee maal per week aan yoga

In oktober begon ik opnieuw met yogalessen en ik heb de smaak weer zo goed te pakken dat ik het graag wil blijven volhouden, ook als de lessen voorbij zijn. Yoga moet echter wel onderhouden worden, dus smijt ik er meteen een doel van twee maal per week tegenaan.

 • Kalligrafeer 26 quotes of zinnen

Mijn collega en ik volgden een kalligrafiecursus waar we allebei erg van genoten en veel bijleerden. Toch werd het al snel weer naar de achtergrond geduwd, want een zin kalligraferen is niet iets dat je in een halfuurtje doet. Je moet er de tijd voor nemen en zoals bij iedereen heb ik daar een gebrek aan. Door mezelf zo’n doel op te leggen, wil ik mezelf verplichten om weer wat meer te oefenen.

 • Hou ‘iets’ 26 dagen vol

Wat die ‘iets’ is, daar ben ik nog niet over uit. Is het een buikspierenprogramma, een blog challenge of nog iets anders? Time will tell.

 • Zie het ‘Lotte Hotel’  in New York met je eigen ogen

Een paar weken geleden ging ik uit mijn dak. Het New York Palace Hotel heet nu officieel het Lotte New York Palace. Oh my, oh my. Ik heb dus gewoonweg een hotel met mijn naam hé! Hoe gek is dat? Of nee, weet je wat nóg gekker is? Dat er scènes van Gossip Girl werden opgenomen! Toen ik dat ontdekte, stond ik al helemaal te stuiteren in de keuken.

Aangezien ik binnenkort naar New York ga (jeej!), wilde ik daar héél graag een nachtje slapen, maar helaas bleken zelfs de goedkoopste kamers boven mijn budget te zijn (500€) . Ik ga namelijk niet alleen en ik wil mijn reisgenootje niet nodeloos op kosten jagen. Ik zal dus allang blij zijn als ik een fotootje met mezelf en mijn hotel zal kunnen maken.

Het is trouwens een supermooi hotel, lekker kitscherig en al. Helemaal iets voor mij dus.

 • Ga nog eens paardrijden

Dit doel behoeft niet veel uitleg, denk ik. Vroeger heb ik een paar keer paardgereden en vond dat altijd erg leuk. Ik had echter al genoeg andere hobby’s en kon dit er niet meer bij nemen. Nu mijn babysitkindjes ook helemaal gebeten zijn door de paardenmicrobe, begint het bij mij ook weer te kriebelen om nog eens hoog en droog te zitten. Al is een pony ook goed.

 • Maak 12 Pinterest-projecten én zet bewijs op je blog

God, ik ga mezelf nog zó vervloeken voor dit punt. Knutselen doe ik erg graag, dus dat is geen probleem, maar ik ben zo perfectionistisch dat ik nooit foto’s op mijn blog wil zetten. Om mezelf wat uitdaging te geven, verplicht ik mezelf bij deze om het toch te doen.

 • Fiets 520 km met je koersfiets

Vorig jaar schreef ik ‘ga meer fietsen met je koersfiets’. Dat was eigenlijk wel héél vaag, dus bij deze: 520 km. Wie zich afvraagt hoe ik aan zo’n specifiek getal kom: 26 * 2 = 52. Omdat 52 km wel belachelijk weinig zou zijn om dat op een jaar te fietsen, plakte ik er nog een nulletje achteraan. Dat zou perfect haalbaar moeten zijn.

 • Bekijk alle Lord of The Rings-films in 1 week

Want ik heb ze nog nooit allemaal volledig uitgekeken…

 • Maak zelf zo’n prachtige over-the-top taart

Ik ben niet meteen een taarteter, maar als ik van die supermooi versierde taarten zie, denk ik altijd dat ik dat zelf eens wil doen. De ideale gelegenheid om er nu effectief werk van te maken.

 • Drink 26 dagen aan een stuk geen cola

Dit doel wordt zonder twijfel één van de moeilijkste om uit te voeren. Zoals jullie eerder al konden lezen, ben ik héél selectief in wat ik lust. De keuze gaat vaak tussen plat water en cola, dan is de keuze snel gemaakt. Nochtans liet ik in Spanje de cola eens twee maanden staan, dus ik weet dat ik het kan. In België vind ik dat vreemd genoeg een pak moeilijker.

 • Bekijk 26 onbekeken films van de IMDB top 250

Ik ben al jaren een enorme filmkijker, dus besloot ik om er ook een puntje in te steken die ik met heel veel plezier zal uitvoeren. Het overgrote deel van de Top 250 heb ik al gezien, maar er bleven er nog genoeg over om er een doelletje van te maken.

 • Eet één week veganistisch

Vegetarisch eten heeft nog maar weinig geheimen voor mij, dus ga ik een leveltje hoger. Een week geen brood (*slik*), eieren of kaas (*driedubbel slik*), benieuwd of ik dat volhou.

 • Hou je bullet journal goed bij

Mijn kast puilt uit van de notitieboekjes. Een deel daarvan is leeg, het andere deel is half beplakt en beschreven met zinnetjes, ingangticketjes en andere herinneringen die ik altijd en overal spaar. Helaas heb ik de gewoonte om hier na een tijdje mee te stoppen en enkele weken later opnieuw te beginnen in een nieuw boekje. Nee, dit jaar wil ik het anders aanpakken: gestructureerd en netjes werken, en slechts één boekje tegelijkertijd.

 • Doe een ‘message in a bottle’ aan zee

Een briefje in een fles in de zee gooien en maar hopen dat ik antwoord krijg, dat is mijn wens voor 2017 :-)

 • Maak een fotoalbum van elke reis

Nog zoiets dat ik altijd maar uitstel. Ik wil even nuanceren: de reizen mogen gerust gecombineerd worden in één album, maar dat was te lang om als titel te gebruiken.

 • Spreek af met 5 mensen die je lang niet meer zag

Gedaan met zeggen ‘we zouden nog eens moeten afspreken!’, ik probeer er dit jaar effectief werk van te maken.

 • Voltooi de ‘Meststoffen voor jouw blog’-cursus

Die fantastische cursus werd door Kathleen, aka één van mijn favoriete blogsters, geschreven, maar ik ben nog niet aan het einde geraakt. Het zou echter zonde zijn van mijn geld en van haar tijd om die ongebruikt te laten.

 • Transformeer een tweedehands meubel

Aangezien ik binnenkort alleen ga wonen en dus veel meubeltjes zal moeten kopen, leek het me wel gepast om daar iets mee te doen in mijn lijstje. Het liefst wil ik zo’n oud kastje pimpen tot een echte Lotte-kast. Dat klinkt als iets uit de Ikea, maar ik bedoel een kastje in een fris kleurtje en een heerlijke retrovibe.

 • Gebruik je Spaans in de praktijk

Voorlopig spreek ik enkel nog maar Spaans tijdens de les, maar hoe cool zou het niet zijn als ik het ook effectief ergens gebruik? Ideaal zou zijn als ik naar Barcelona zou terugkeren natuurlijk, kwestie van puntje 1 hiermee te combineren.

Hebben jullie nog tips, tricks of andere ideeën waarmee jullie me kunnen helpen om mijn doelen te halen, laat dan zeker iets weten! Het zou supertof zijn om te kunnen samenwerken :-)

16 gedachten over “26 before 26: start!

 1. Zo lang geen cola drinken zal niet gemakkelijk worden. Ik heb zelf een milde cola zero verslaving en het is zo moeilijk om daar vanaf te geraken. Wat de fotoboeken betreft, niet te lang wachten om er een te maken als je thuiskomt. Ik spreek uit ervaring, ik moet er nog altijd eentje maken van een citytrip uit 2013… Veel succes, het lijken me heel leuke goals.

  Geliked door 1 persoon

 2. Héél leuke lijst, maar ik ben vooral blij dat je een weekje vegan gaat eten, spannend!

  Als je tips of tricks nodig hebt: holla at me, girl ;-) receptjes genoeg op mijn blog trouwens. En brood hoef je trouwens écht niet te laten: bijna alle biobrood is 100% plantaardig.

  Like

 3. Superleuk lijstje! Kijk al uit naar je updates!
  Ga je je gekalligrafeerde quotes ook hier plaatsen? Vind dat altijd zo mooi om naar te kijken :-)
  Die 26 dagen in het buitenland vind ik een heel tof puntje! Je geeft mij goesting om dat ook eens te tellen.
  En euh, als je na het Lotte hotel in NY nog iets “van jou” wilt bezoeken: er is een Lotte Aquarium in Seoul ;-)

  Geliked door 1 persoon

 4. Leuk lijstje! Denk dat er een heleboel heel haalbaar zijn. Een tip is om je lijst ook ergens af te printen (of te kalligraferen?!) en op te hangen waar je hem elke dag ziet hangen, zodat je er ook dagelijks aan herinnerd wordt. En als er een van je punten plots toch niet meer zo belangrijk lijkt, vind ik ook niet dat je het ‘maar moet doen omdat je het hebt opgeschreven’. Smaken en kleuren veranderen immers. Ik denk dat ik een paar van jouw puntjes ga lenen voor mijn lijst in februari :-) Succes ermee!

  Like

  1. Oooh, goeie tip! Ik schreef ze al op in mijn bullet journal, maar het is inderdaad misschien beter om ze ook echt in het zicht te hangen. Jij ook veel succes!

   Like

Joepie, reactie!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s