Lotte doet

De eindstand van 25 before 25: #12

25

Ja jongens, maandag was het zover: ik werd 25 jaar. Naast het feit dat de dag gevuld was met kaartjes, chocolade en ander lekker eten, betekende het ook meteen het einde van mijn ’25 before 25’-uitdaging. Een jaar lang heb ik geprobeerd om mijn eigen opgestelde doelen uit te voeren en elke maand konden jullie een update lezen over hoe het mij verging. Het jaar is echt voorbij gevlogen, ik kan amper geloven dat het al tijd is voor de eindstand.

eindstand-25b25

Sommige uitdagingen bleken een pak simpeler dan gedacht. Op dit moment ben ik aan boek 34 bezig, ik schreef meer dan 30 kaartjes, laat mijn creatieve hersensappen nog steeds stromen en bezocht iets meer dan 25 verschillende binnen- en buitenlandse steden. Oké, ik moet toegeven dat ik op voorhand niet had gedacht dat het onmogelijk was, want die dingen zijn nu eenmaal zaken die ik al altijd veel heb gedaan. Maar goed, ik stak ze erin om zeker érgens te kunnen slagen.

Het 48 uur zonder internet leven leek me op voorhand vrij onmogelijk en ik had al snel spijt dat ik niet gewoon ‘zonder laptop’ had geschreven, want dat zou redelijk easy geweest zijn. Nee, ik moest per se voor internetloosheid kiezen. En toch lukte het vrij vlot! Ik ging op weekend naar de Ardennen en dat bleek de ideale formule te zijn. Nog zo’n ogenschijnlijk moeilijke opdracht was het geld in mijn zakken houden als het om overbodige spullen ging. Ik dacht dat het me nooit zou lukken, maar een dure reis op de planning hebben staan en ver weg blijven van verleidelijke winkels maakten de missie iets makkelijker waardoor ik zonder veel problemen slaagde.

De verschillende vegetarische gerechten uitproberen (en mijn familie elke week als testpersonen gebruiken, twee vliegen in één klap!) lukte ook zeer goed. Dat heb ik grotendeels te danken aan de kooklessen die ik in het CVO volgde en aan een deelneemster op mijn werk die me geregeld nieuwe recepten doorspeelde. Op het einde werd het echter al iets moeilijker, want vleesvervangers eet ik niet zo graag en er is nu ook eenmaal een limiet aan het aantal volledig verschillende gerechten. Ik was namelijk streng en telde kleine variaties niet mee.

Ik schreef me in voor twee cursussen en maakte daar niet alleen mezelf, maar ook mijn lijstje blij mee. Over de Spaanse les werd al druk geschreven en binnenkort verschijnt hier een blogpost die gewijd is aan de yogales. Die hernieuwde hobby’s, samen met het meeten met andere bloggers (meerdere keren zelfs, yes) zorgden er ineens voor dat ik heel wat nieuwe mensen ontmoette en beter leerde kennen.

Er zijn helaas ook wat puntjes die ik niet mag afstrepen. Het grootste probleem? Uitstelgedrag. Ik merkte dat als ik dingen niet plande, er gewoon niets van in huis kwam. Een tea party houden, een week zonder auto leven, een boom planten of ergens gaan kamperen zijn namelijk helemaal geen lastige dingen. Ik had gewoon geen zin om er veel energie in te steken en zei steeds dat ik het de volgende maand wel zou doen. En toen was het ineens december…

De eindstand blijkt 17 op 25 te zijn. Helemaal tevreden ben ik niet, maar zó slecht is het nu ook weer niet. Op naar 26 before 26!

(Heb jij ideeën voor de 26 uitdagingen waar ik aan begin, stuur ze dan zeker naar me door. Inspiratie is altijd welkom :-) )

15 gedachten over “De eindstand van 25 before 25: #12

 1. Toch keigoed gedaan vind ik! Ben benieuwd naar je berichtje over je yogalessen, want ik twijfel soms om dat ook te doen, omdat ik merk dat ik het op mijn eentje met youtube toch niet zo vaak doe als ik eigenlijk zou willen.
  En een overzichtje van die vegetarische gerechten mag ook altijd; inspiratie is altijd welkom ;-)
  Maar vooral: leuk dat je er zoveel plezier aan gehad hebt, dat is uiteindelijk toch het belangrijkste aan zo’n lijstje he! En blij dat we elkaar (deels) zo hebben leren kennen!

  Geliked door 1 persoon

  1. De post verschijnt heel binnenkort :) Ik wil gerust eens een paar recepten naar je doorsturen hoor, Haaike! Jammer dat we elkaar niet kunnen zien op de kerstmeeting, hopelijk de volgende keer wel weer!

   Like

Joepie, reactie!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s