Lotte doet

25 before 25: update #11

Gisteren was het de twaalfde van de maand, dus  is het tijd voor een update van mijn ’25 before 25’-doelstellingen. Op 12 december 2016 word ik namelijk 25 jaar en ik heb voor mezelf enkele doelstellingen opgesteld die ik graag voor die datum wil bereiken. Lees je even mee om te weten hoe ver ik ermee sta?

25b25-november

Help, ik heb nog maar een maand te gaan! Het is nu al duidelijk dat sommige uitdagingen met een sisser zullen aflopen. Die autovrije week zal ik moeten verschuiven naar volgend jaar, wat eigenlijk echt flauw is. Ik ging van maart tot en met midden oktober bijna altijd vier van de vijf dagen met de fiets werken, maar toch waren er dan altijd wel redenen – of beter gezegd: smoesjes – om de auto voor andere afspraken te gebruiken. Ik baal er een beetje van en ben teleurgesteld in mezelf.

Ook het leren van goeie foto’s nemen voor mijn blog werd altijd maar op de lange baan geschoven. Goed, ik kreeg wel veel bruikbare tips van broer T. toen we op reis waren, maar voor de rest heb ik niet echt geoefend. De boom werd niet geplant, van kamperen kwam niets in huis en het geld voor de goede doelen ging vooral naar een ander goed doel: mijn spaarrekening. ;-)

Gelukkig zijn er ook wat puntjes die ik nog niet vervuld heb, maar met bijna 100% zekerheid zal mogen afstrepen als ik een extra effortje doe.

25 veggie gerechten uitproberen die ik nog nooit at & minstens 2x/maand koken voor het hele gezin

Voor de 25 nieuwe recepten ziet het er goed uit. Via één van mijn deelnemers op het werk krijg ik nu en dan het magazine Gezond Eten, een goudmijn aan inspiratie voor wie graag kookt. Ook mijn map vol eten op Pinterest is altijd een grote hulp. Mijn ouders en broers zijn steeds proefkonijn, al zullen ze zichzelf misschien eerder omschrijven als lijdend voorwerp. Niet alles valt even goed in de smaak, maar bon. Ikzelf ben meestal wel tevreden over wat ik op tafel tover – en het zal nog een pak makkelijker zijn als ik enkel voor mezelf moet koken –  en ondertussen lukt het ook om mijn andere uitdaging om meerdere keren voor hen te koken met gemak te volbrengen.

Minstens 12 creatieve projectjes uitvoeren

In de komende maand moet ik nog vier projecten uit mijn mouw weten te schudden. Makkelijk zal dat niet worden, aangezien de weekends redelijk volgepropt zijn met blogbrunches, op weekend gaan en St-Cecilia vieren. Gelukkig heb ik wel al veel inspiratie én komt Kerst eraan. Zelfgemaakte sneeuwbollen, kerstboompjes van muziekpapier en een cadeautje voor nichtje Olivia… Grote kans dat je mij al knutselend aan de keukentafel vindt als je binnenkort op bezoek komt.

Reeds gekochte tijdschriften uitlezen voor ik nieuwe koop

Ik heb in elf maanden nog geen enkel tijdschrift gekocht, dus ik zou die trend zonder problemen moeten kunnen volhouden tot 12 december. De eerlijkheid gebiedt mij wel te zeggen dat ik soms tijdschriften mag lenen en zo toch vers materiaal kan lezen, maar hé, het is niet gekocht ;-)

25 overbodige spullen weggeven

Om dit puntje heb ik mezelf al vaak vervloekt. Overbodige spullen weggeven wil namelijk ook zeggen dat je moet opruimen en dat is niet meteen mijn favoriete bezigheid. Tegelijkertijd heb ik het ook moeilijk met dingen weggooien, want ‘je weet nooit waarvoor je het nog kan gebruiken’. Tot nu toe slaagde ik er al in om vijftien kleine dingetjes weg te schenken, waar ik vooral mijn collega’s op het werk blij mee maakte. Nog tien te gaan dus, maar dat zou moeten lukken. Als ik mijn huis eerst opruim, that is.

Ben jij dus naar iets op zoek? Laat het mij weten en misschien kan ik jou en mezelf gelukkig maken door het van eigenaar te doen wisselen :-)

De vorige updates van mijn 25 doelstellingen kunnen jullie hier vinden.

4 gedachten over “25 before 25: update #11

  1. Succes nog met de laatste (ondertussen bijna halve) maand! Alleszins al veel gedaan!
    En die boom, moet dat in de volle grond? Want anders kan je nog een scheutje planten in een pot om het dan als het groot genoeg is, in de volle grond te zetten ;-)

    Like

Joepie, reactie!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s