Lotte doet

As we speak #3

Elke avond in mijn bed denk ik hetzelfde. ‘Morgen ga ik mijn blogjes typen.’ Elke avond in mijn bed bedenk ik dat ik het weer niet gedaan heb en beloof mezelf plechtig dat ik het morgen echt doe. Dat komt er dan van als je amper thuis bent…  Wat ik allemaal uitgespookt heb, komen jullie te weten in deze korte, tussentijdse update:

14657252_981198461981077_2403262362881264419_n

Ik stond: ondersteboven tijdens de yogales. We gingen van de Neerwaarts kijkende hond naar de Dolfijn en ineens stond ik op mijn hoofd. Ik beschrijf het alsof het supersimpel was en eerlijk, zo voelde het ook. Dat ik altijd erg lenig ben geweest, is natuurlijk in mijn voordeel. Maar toch, ik ben eigenlijk wel een beetje trots.

Ik keek: naar behoorlijk veel goeie films, de laatste tijd. Ik ging De Premier in de bioscoop bekijken, werd aangenaam verrast door Deadpool en mijn voorliefde voor Tim Burton werd nog eens bevestigd door Alice Through The Looking Glass. Ik herinner me nu wel dat ik al maanden geen ‘films van de maand’ meer heb geschreven. Woeps. Tegelijkertijd keek ik vol verlangen uit naar het nieuwe seizoen van The Walking Dead, maar wat was mijn teleurstelling groot. Ik zag nog nooit zo’n gruwelijke aflevering en ik was echt aangeslagen door de dood van mijn favoriete personage. Het zit zelfs zo diep dat ik er serieus over twijfel of ik nog wel verder wil kijken.

Ik las: drie boeken niet uit. Ik begon met volle moed, maar legde ze al snel aan de kant. Ik ben een makkelijke lezer, het gebeurt niet vaak dat ik een boek niet goed of boeiend genoeg vind om ermee te kappen. Rainbow Rowell met Carry On vond ik echter maar niets (terwijl ik de andere boeken zo leuk vind?!), Hard-Boiled Wonderland en the End of the World van Murakami vond ik te bevreemdend (terwijl het schijnt dat hij zo’n ongelofelijk goeie schrijver is) en het boek van Megan Abbott deed me ook niet veel. Angstig dat ik mijn leesflow kwijt zou raken, begon ik met enige schrik aan Eating Animals. Niet meteen een vrolijk onderwerp, die vleesindustrie en massaconsumptie, maar tot nu toe is het vrij vermakelijk geschreven. Fieuw!

Ik ging: naar FACTS. Mijn nichtje nodigde mij uit om mee te gaan naar de beurs en amai, wat keek ik daar mijn ogen uit. Ik was nog nooit op zo’n beurs geweest en hoewel ik zelf een bloedhekel heb aan me verkleden, heb ik enorm genoten van al die prachtige kostuums waar de bezoekers in rondliepen.

Ik ging ook: naar de boekvoorstelling van Lien, die haar boek over het 5:2-dieet de wereld instuurde. Hoewel het een beetje zot is om helemaal naar Gent te rijden om drie kwartier op een receptie te zijn, heb ik er geen spijt van. Fantastisch geschreven, leuk vormgegeven en vooral: interessante inhoud. Kopen,  zou ik zeggen!  Trouwens, nu kan ik officieel zeggen dat ik in een boek vermeld word, want mijn quote van de kleine, gesloten Facebook-groep staat erin.  Niet dat ik ook maar iets speciaals gedaan heb om gequoot te worden, behalve zelf het ‘dieet’ volgen en reageren op haar vragen. Maar leuk is het wel. :)

Ik speelde: Ik speelde een concert met de fanfare. Met veel succes en een gastsolist om achterover van te vallen. Bjorn Verschoore, tik dat maar eens in op YouTube.

Ik won: tickets voor de Boekenbeurs. Ik deed zonder verwachtingen mee aan een wedstrijd van Lannoo en enkele weken later kreeg ik een droog mailtje met de vermelding dat ik de tickets in bijlage kon vinden. Jippie! Is er nog iemand die van plan is om volgend weekend eens langs te gaan?

10 gedachten over “As we speak #3

 1. Ik ging gisteren naar de boekenbeurs, had chance want er was niet veel volk. Have fun! En ah, ik ben heel benieuwd naar het boek over het 5:2 dieet. Kan mij daar nog vaag iets van herinneren van tijdens de boekenmeet en dat concept leek mij wel interessant!

  Like

 2. Ik heb aan dezelfde boekenbeurs wedstrijd meegedaan maar helaas haha! En zelf kijk ik The Walking Dead niet maar ik heb echt hetzelfde meegemaakt met andere series die ik keek, zo aangedaan van iemand zijn dood dat ik gewoon niet meer verder kon.

  Like

 3. Love de boekenbeurs! Chanceke dat je tickets gewonnen hebt, 10 euro meer om aan boeken uit te geven denk ik dan ;-) Ik ben naar de opening geweest, maar het was eigenlijk niet echt my cup of tea. Veel volk dat zich te goed voelt en er alleen maar komt om gezien te worden… Mijn boeken heb ik op een rapke moeten kopen. Volgend jaar ga ik gewoon op een doordeweekse dag om op mijn eigen tempo tussen de vele pareltjes te kunnen snuisteren!

  Like

  1. Het was vooral zijn dood die mij zo schokte dat ik meteen besliste om te stoppen met kijken. Beetje dramatisch, maar ik ga nu eenmaal heel hard op in dat programma ;)

   Like

Joepie, reactie!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s