Lotte reist

Zes dingen die ik leerde na vier dagen Jordanië 

Ik keek er al een hele tijd naar uit, maar wist toch niet goed wat ik moest verwachten. Je kan zoveel reisgidsen lezen als je wil, het is pas als je ergens bent dat je je echt een beeld kan vormen van een land. We zijn nu vier volle dagen in Jordanië en wou graag mijn eerste impressies en gedachten met jullie delen. :

 • Het is hier dróóg, jong. Dat weet je op zich wel als je naar het Midden-Oosten trekt, maar het blijft me toch verbazen. Overal stof, weinig groen. Hoe zuidelijker we gaan, hoe meer vegetatie we zien, maar het blijft erg Mars-achtig. Of dat is toch hoe ik me Mars voorstel.
 • Ik ben een ware attractie met mijn blonde haar en blote benen. Nadat Thijs op de eerste dag al vrij snel werd aangesproken met de vraag of hij op de foto wilde met twee kinderen, gebeurde dat elke dag al minstens een keer. Vandaag duwde een mama haar baby in mijn armen en werden we het onderwerp van een fotoshoot, met selfies en al. De eerste dag vond ik het gestaar, het naroepen en het gefluister niet zo tof, maar nu zeg ik vriendelijk hallo. Eén keer werd ik aan een moskee uitgekafferd door een oude man omdat ik niet volledig bedekt rondloop, maar ook daar trek ik me niets van aan.
 • In het verkeer geldt ‘doe wat je wil, maar rij vooral als een zot’. Helemaal Thijs zijn ding.
 • Durf op het eerste zicht groezelige restaurants binnen te gaan (of in mijn geval: overwin je angst om weer zo ziek te worden als in Afrika) . Aan de buitenkant zien ze er vaak onbetrouwbaar uit, maar je vindt er superlekker eten tegen de prijs van een cola op een terras in Parijs. Extra voordeel is dat je hier heel gemakkelijk vegetarisch kan eten. Als je van falafel houdt, that is. 
 • Sluikstorten is hier nog niet verboden en ook de auto’s zijn nog niet voorzien van roetfilters.
 • Maar het allerbelangrijkste: de mensen hier zijn súpervriendelijk.


Na de reis krijgen jullie uiteraard een uitgebreider verslag, maar ik ga eerst nog genieten van Petra, de sterrenhemel in Wadi Rum en duiken in Aqaba. :-) Tot dan!

19 gedachten over “Zes dingen die ik leerde na vier dagen Jordanië 

  1. Het is helaas bij snorkelen gebleven. Duiken mag blijkbaar niet als je minder dan 24u later het vliegtuig op moet… Maar het was ook de moeite!

   Like

  1. Helaas konden we niet duiken. Blijkbaar mag dat niet als je minder dan 24 uur later moet vliegen, daar kan je erg ziek van worden. Niets aan te doen, we zijn dan maar gaan snorkelen :) En nee, er werd geen ruil voorgesteld, haha.

   Like

 1. Zalig lijstje. Enkele jaren geleden ben ik zelf ook in Jordanië geweest en het is écht zo, dat de mensen ontzettend vriendelijk zijn daar. Dat zeg ik ook gewoon tegen iedereen die vraagt hoe Jordanië was. Ik heb nog nooit ergens zulke vriendelijke mensen gezien. Super fijn was dat :)

  Geliked door 1 persoon

  1. Een groot verschil met de norse Belgen, nietwaar? Als je hier naar een onbekende glimlacht, kijken ze je vaak aan alsof je hen gaat beroven of zo… Of toch velen ;)

   Like

 2. Haha, zo droog hoe je vermeldt dat dat zot rijden helemaal je broer zijn ding is :-)
  Ik werd ook al heel enthousiast over het duiken, maar lees in de reacties dat dat niet gelukt is. Hopelijk was het snorkelen toch ook de moeite!

  Like

Joepie, reactie!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s