Lotte doet·Lotte leest & kijkt

As we speak (*) #2

Ik geloof dat september de bloggeschiedenisboeken in zal gaan als de maand waarin het minst werd geblogd sinds de start van Lottes Anekdotes. Hoewel ik me had voorgenomen om elke dag te schrijven tijdens mijn verlof, typte ik letterlijk geen woord. Ideeën had ik wel en tijd in overvloed, maar het ontbrak me aan goesting. De laatste weken voelde alles aan als een verplichting, zelfs de dingen die ik leuk vind. Mijn blog schoot er dus ook bij in. Of het snel zal beteren, weet ik niet, maar ik doe in elk geval een poging.

Lezen: ik las A Little Life van Hanya  Yanagihara, maar dat ging niet bepaald van een leien dakje. Ik ontleende het boek uit de bib, verlengde het toen een keer en moest het daarna nog een keer ontlenen voor ik de laatste pagina gelezen had. Om maar te zeggen dat die klepper van 750 pagina’s niet meteen makkelijk verteerbaar is. Mooi boek, dat wel, maar het leest niet zo vlot als pakweg Looking For Alaska, het boek waarin ik nu bezig ben om mijn hersens wat rust te gunnen na A Little Life (maar eerlijk is eerlijk: het is dan ook wel van een heel ander niveau…). De leesflow zit er ondertussen al heel wat maanden in, waardoor ik sinds 1 januari al aan boek 27 zit.

Eten: Kilo’s geitenkaas verslind ik tegenwoordig. In alle vormen en uitvoeringen, om het maar zo te zeggen. Ronde, zachte schijfjes met honing op mijn boterham, met kiwi, harde blokjes als aperitief of smeuïg met een chipke… Het is allemaal even lekker. Jammer van de kcal, maar dan denk ik een keer aan alle vettigheid in salami of gehakt dat ik nu niet meer eet en dan ben ik ook weer gerustgesteld.

Betreurenswaardig: dat het gezin waarvan ik zeven maanden voor hun kind zorgde, me ineens niet meer ziet staan. Waar er de ene dag nog halve plannen werden gesmeed om af te spreken toen ze in België waren, hoorde ik er sinds de dag erna niets meer van. Pogingen tot contact opnemen draaiden op niets uit. Het doet mij verdriet, want ik heb geen idee wat ik verkeerd heb gedaan. Een beetje flauw ook, om iemand die meer dan een halfjaar elke dag voor je kind heeft gezorgd en bij je inwoonde zomaar te laten vallen.

Blij met: mijn nieuwe werkrooster, waardoor mijn ateliers meer uitgebalanceerd zijn doorheen de week. Ik ben nu ook vrij op vrijdagvoormiddag, waardoor ik al twee weken het gevoel heb dat ik verlengd weekend heb, want dat namiddagje werken gaat zo voorbij. De aanpassing in ons aanbod zorgt voor meer rust bij mij, hoewel het eigenlijk meer werk en voorbereiding vraagt. Het is meer mijn ding en dat maakt het aangenamer werken. (Al vind ik het nu ook niet bepaald superjammer dat ik over vier dagen de deur voor anderhalve week achter me kan dicht trekken…)

Stiekem bezig met: inspiratie opdoen voor Kerstmis. Jep, nu het officieel nog minder dan 100 dagen is, vind ik het toegestaan om te grasduinen in die enorme schatkist die Pinterest heet. Zodra ik besloten had om binnenkort naar New York te gaan, onderzocht ik de mogelijkheid om ernaartoe te gaan rond het einde van het jaar. Het lijkt me helemaal de max om daar met een dikke jas en sjaal rond te lopen, terwijl je niet weet waar eerst te kijken met die gigantische kerstbomen en mooie aankleding van de stad.

En toen zag ik de prijzen van de hotels. New Year’s Eve in New York zal niet voor dit jaar zijn. Of het jaar erop. Voorlopig blijft het dus bij het zoeken van mooie DIY-decoratie om mijn huisje te versieren.

Kijken naar: Stranger Things, die nieuwe serie op Netflix waar ik eerst wat sceptisch tegenover stond. Sci-Fi was namelijk nooit helemaal mijn ding, maar ik werd meegesleurd in het verhaal en zag het volledige seizoen in minder dan een week. Langzaamaan begin ik ook weer de filmflow terug te vinden. In de eerste helft van 2016 bleef het aantal bekeken films op een laag pitje staan, maar nu hervond ik mijn liefde. Als er iemand mij het einde van Circle kan uitleggen, hou je vooral niet in, want hashtag ikwasnogalindewar.

strangerthings2-700x525

Waar zijn jullie dezer dagen zoal mee bezig? Zijn er toevallig nog Kerstfans onder de lezers?

(* met dank aan Kelly, die deze leuke rubriek bedacht)

15 gedachten over “As we speak (*) #2

 1. Bij ons staat momenteel alles in het teken van de aankoop van ons huis en het regelen van de verhuis. Ongelofelijk hoeveel daarbij komt kijken. Daardoor staat mijn blog ook op een laag pitje momenteel. Ik heb al zitten denken aan de kerstcadeaus :-). Ik koop die altijd op voorhand omdat ik de drukte in de winkels eind december echt niet leuk vind. In november begin ik eraan!

  Like

 2. Haha Lotte je bent niet de enige die al bezig is met Kerstmis (lees: it’s never to early to celebrate christmas)!!!! Gelukkig delen ze mijn craziness op het werk en worden er al plannen gesmeed om ons bureau op te fleuren! En Stranger Things is echt een top serie! Nu wachten op vervolg…

  Like

 3. het is echt een toffe rubriek! Meer van dat, zeg ik u!! ;-) haha! geitenkaas, mannekes toch… dat is écht de lekkerste kaas die er bestaat! :-D en, zo jammer van dat gezin :-( zeker dat er geen misverstand is? and… CHRISTMAS !!! oooh, ikke fan! Ik kan niet wachten tot het zover is! al die sfeer en gezelligheid die erbij komt kijken, i love it !! :-) jammer dat NYC niet voor dit jaar zal zijn :-(

  Like

  1. Ik heb al aan alle mogelijke scenario’s gedacht van het gastgezin, maar geen enkele is sluitend waarom ze al weken niets meer van zich laten horen, op geen enkele manier. Ik ondernam al meerdere pogingen, maar nope… Niets. Ik probeer mij erbij neer te leggen, maar het doet toch pijn.

   Like

 4. Hihi, grappig dat je nu al met kerstmis bezig bent. Bij mij moet op zijn minst de Sint langs geweest zijn voor kerst mag beginnen :-)
  Jammer van je oppasgezin, hopelijk hadden ze het gewoon te druk tijdens/na hun bezoek in België en nemen ze snel weer contact op! Anderzijds dikke hoera voor halve vrijdagen die als het begin van een lang weekend aanvoelen! En voor geitenkaas, want ook al heb ik dat superlang niet gelust, tegenwoordig eet ik dat ook heel graag. Mijn meest recente ontdekking zijn vijgen gevuld met geitenkaas, beetje honing en amandelschilfers erop en tien minuutjes in de oven, jum jum jum. Al ga ik de combi met kiwi ook eens uitproberen nu :-)

  Like

Joepie, reactie!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s