Lotte doet

25 before 25: update #9

Enkele dagen geleden was het de twaalfde van de maand en aangezien ik dus redelijk verkeerd zit qua timing, is het dringend tijd voor een update van mijn ’25 before 25’-doelstellingen. Op 12 december 2016 word ik namelijk 25 jaar en ik heb voor mezelf enkele doelstellingen opgesteld die ik graag voor die datum wil bereiken. Lees je even mee om te weten hoe ver ik ermee sta?

25-b-25-september

De eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat ik in augustus weinig bewuste moeite deed om puntjes van de lijst te kunnen schrappen. De zomer had me te pakken en ik had na het werk meer zin om te chillen en van de avondzon te genieten dan iets anders. Ik had wel plannen om bijvoorbeeld een boom te planten, maar de afspraak daarvoor werd afgezegd. Geen nood, het komt er nog wel van.

Deze maand kwamen andere uitdagingen dan wel al tot een goed einde! En bij andere gaf ik het op…

Een maand lang geen geld uitgeven aan niet-noodzakelijke spullen

Yes, yes, yes! Het is me gelukt. Ik ben zo’n type dat regelmatig eens de Flying Tiger, HEMA, Action en helaas ook schoenenwinkels binnenloopt en dan al snel denkt dat iets niet veel kost en het dus geen kwaad kan om het mee te nemen. Verraderlijk en al. In de maand augustus deed ik dus keihard mijn best om die winkels te vermijden en als ik dan toch moest gaan voor mijn werk, dan ging ik enkel naar de rayon waar het nodige materiaal te vinden was.

Een paar keer kwam een idee in mij op waarvoor ik toch nieuw materiaal moest kopen, maar ik slaagde er mits enige moeite toch in om aan de verleiding te weerstaan. Drie hoeraatjes voor mezelf dus en mijn bankrekening was ook content.

Ik geef graag nog een tip mee voor wie hetzelfde wil proberen: plan een dure maand erna, zoals voor de voorbereidingen van een verre reis. De bedragen die je in de maand erna zult moeten neertellen voor pakweg bergschoenen, autohuren, vliegtickets en aangepaste kledij aan het land zijn een veel grotere motivatie om je bankkaart in je zak te houden dan gelijk welke andere reden. ;-)

Een blog challenge volhouden

Ik begon vol enthousiasme en moed aan de 30 Days Blog Challenge, met de bedoeling om in een maand tijd 25 opdrachten te schrijven. Na amper vier of vijf artikels gaf ik het echter al op… De opdrachten zelf waren niet de reden, maar een gebrek aan goesting om achter mijn computer te zitten. Die zomeravonden, je weet wel. (Daarmee streep ik meteen ook puntje 15 af, want ik heb bewust meer van de buitenlucht genoten.)

In principe is de zaak nog niet verloren, want bij deze challenge van Hare Maristeit gaat het er net om dat er geen regels zijn. Als ik die 25 opdrachten dus pas tegen 12 december heb geschreven, ben ik ook nog geslaagd. Voor mezelf beschouw ik het voorlopig echter nog als fail. Als er weer een blogmaand van Danone wordt opgezet, dan doe ik zeker mee en zorg ik ervoor dat ik dit puntje wél kan afstrepen.

Inschrijven voor een opleiding Spaans

Ik schreef er eerder al over: ik schreef me in in het CVO voor lessen Spaans, waarbij ik tot mijn allergrootste verbazing meteen mocht starten in het vierde jaar. Ik was zenuwachtig, vlak voor de eerste les. Wat als zou blijken dat het niveau toch veel te hoog zou liggen en ik helemaal niet mee zou kunnen met de groep? Uiteindelijk waren die zenuwen nergens voor nodig. Ik kan niet zeggen dat het echt gemakkelijk is, maar ik kan vlot volgen en maak niet meer fouten dan de anderen. De sterktes liggen wel op een ander vlak: mijn kennis van de grammatica ligt wat lager dan bij de andere cursisten (en ik zweer het u dat de Spaanse grammatica nog een pak ingewikkelder is dan die van het Frans), omdat ik mijn Spaans in de praktijk heb geleerd en minder in de theorie, maar daar staat dan tegenover dat mijn woordenschat meestal uitgebreider is.

Tot nu toe vind ik het elke donderdagavond helemaal de max, want ik word op een plezante manier mentaal uitgedaagd zonder dat het te stresserend wordt.

En voor de rest

Ook bij andere puntjes werd vooruitgang geboekt: vanaf 27 september ga ik opnieuw naar de yogales, die georganiseerd worden door mijn collega. Ik las ondertussen al meer dan 25 boeken in acht maanden, dus die uitdaging werd vlot gehaald. Qua steden zit ik al aan 17 verschillende plaatsen en daar werden de steden van Jordanië nog niet eens bijgeteld, dus dat zie ik ook goed komen.

Waar moet ik dringend in actie komen? Tsja, die fotografieskills verbeteren, daar ben ik nog altijd niet mee bezig geweest. Bij de creatieve projecten staat de teller al een hele tijd op acht, maar met Kerstmis in aantocht, komt dat zeker goed. Het kamperen zal steeds moeilijker worden met de komst van het slechte weer en dat geld voor het goeie doel… Daar reken ik zelf al niet meer op.

Hebben jullie nog tips of andere boodschappen voor mij, laat het zeker weten in de reacties hieronder!

3 gedachten over “25 before 25: update #9

  1. Super dat je Spaanse les zo goed gaat! Dat is dus iets waar ik op kan blijven vloeken he, op de prijzen van taallessen hier; zou zo graag Spaans terug oppikken (weliswaar op een veel lager niveau dan jij ;-) ) of Italiaans leren.

    En wat die challenge betreft: beter genieten van het mooie weer en bloggen bij slecht weer dan omgekeerd, enkel en alleen om een challenge te halen, toch? :-)

    Like

Joepie, reactie!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s