Lotte doet

Vat eens je verlof samen in 6 foto’s

Aaaaah, verlof. Waar is de tijd dat ik drie maanden vakantie had en me niet kon inbeelden dat ik ooit een volledige zomer zou moeten werken? Oké, dat is nog maar een kleine twee jaar geleden (want in Spanje had ik nu ook niet bepaald een hard leven), maar wat drama is me nooit vreemd geweest.

Nu ik echter werk, snap ik maar al te goed waarom zo halsreikend wordt uigekeken naar die dagen zonder verplicht vroeg opstaan, zonder vergaderingen, zonder je altijd professioneel moeten gedragen (ook als je deelnemers het bloed vanonder je nagels halen en je hen liever eens door elkaar wil schudden om hen wat realiteitszin bij te brengen). Jep, ik had nood aan die week vakantie.

Ik heb er dan ook ferm van genoten en mijn hart bloedt een beetje bij het besef dat het alweer voorbij is. Maar hé, drie weken werken en dan spring ik op het vliegtuig richting woestijn. Qua goede vooruitzichten kan dat wel tellen.

Ik had een waslijst aan geplande dingetjes en taakjes die ik wilde vervullen in die negen dagen, maar het ging zoals het altijd gaat: ik was met vanalles bezig, behalve met hetgene waar ik bezig zou moeten zijn. Ach ja, morgen is er weer een dag.

2016-09-11-12-57-56

Ik ging op babybezoek bij mijn nichtje en daarna bij mijn collega, waarbij ik ontdekte dat er een serieus verschil bestaat tussen een kind van één maand en eentje van drie maanden oud. De ene al zo stoer, de andere nog zo frêle, maar alletwee ongelofelijk schattig.

2016-09-11-12-44-412016-09-11-12-51-30

Ik schafte nieuwe wandelschoenen aan, waarbij mijn portemonnee eens pijn deed. Of eerder mijn hart, want ik zou zóveel andere (en vooral) mooie schoenen kunnen kopen met het geld dat ik aan die lompe dingen moest besteden. Maar goed, alles om geen pijnlijke voeten, knieën en enkels meer te hebben bij lange wandel- en reisdagen.
Ze werden meteen uitgetest tijdens een dagje in Cap Blanc-Nez. Waar ik eerst nog bijna beschaamd was naast al die meisjes met hun fleurige jurkjes en elegante slippers, was ik ineens heel blij dat ik stevige botjes aanhad toen bleek dat we ingesloten waren door het water en we enkel over de keien konden gaan. Iedereen aan het sukkelen om niet te vallen en ik stevig doorstappend, mijn idee over de schoenen veranderde meteen. Trouwens, wat is de Cap toch prachtig hé?

2016-09-11-12-55-48

Ik zette mijn boekenkast eens in orde, waarbij bleek dat ik echt wel een voorkeur heb voor een bepaalde schrijver. Reken daarbij de exemplaren van mijn moeder en dan kan je bijna stellen dat we grootverbruiker zijn van Cobens werk. Ik maakte ondertussen een lijst op van gekochte, mar nog steeds ongelezen boeken: de teller staat momenteel op 28. Woeps.

2016-09-11-12-49-422016-09-11-12-57-15

Ik deed samen met 1560 andere vrouwen mee aan Het Grootste Vrouwenpeloton, een wielerevenement dat door Het Nieuwsblad en Proximus werd georganiseerd. In het begin was ik niet helemaal op mijn gemak tussen die grote bende vrouwen, want er werd bijzonder dicht op elkaar gereden, maar uiteindelijk liep het wel los. Ondanks een valpartijtje (stomme klikpedalen, gelukkig geen schade) haalde ik zonder enige moeite na 45 kilometer de eindstreep. Met een rood kopke, dat wel.

Het deed echter goed om te voelen hoe fit de benen nog zijn na een hele periode van inactiviteit. Hopelijk motiveert dit me nu om weer eens wat vaker op de fiets te springen.

Voor de rest gooide ik deze week nog zo’n 15 paar schoenen in de kledingcontainer – al zit ik nog steeds niet met een tekort aan schoeisel, geen nood – , worstelde ik me door A Little Life van Hanya Yanagihara, genoot van de fratsen van mijn vrouwtjes, deed nog allerlei andere niet-fotowaardige dingen, maar vooral: ik chillde mezelf bijna een ongeluk.

Precies zoals vakantie hoort te zijn.

16 gedachten over “Vat eens je verlof samen in 6 foto’s

 1. Ik aarzelde ook bij het kopen van wandelschoenen en heb lang gezocht tot ik een paar vond dat niet té lomp was. Maar het comfort is het waard hé, ik heb nog nooit zoiets comfortabels aan mijn voeten gehad :-). Zo te zien had je een erg leuk en actief verlof!

  Like

  1. Welke heb jij dan gekocht? De mijne zijn van Lowa, met een roze accentje erin. Dat was een voorwaarde, dat roze, want wandelschoenen zijn al lelijk genoeg van zichzelf ;)

   Like

 2. Ik ben net aan mijn vakantie begonnen. Het zal vooral een bouwverlof worden, maar dat kan geen kwaad. Eens weg zijn doet goed en de verbouwingen doen we enkel voor onszelf. Het is zo mooi aan de Caps, altijd fijn om daar te gaan uitwaaien en flink door te stappen. :-)

  Like

 3. Klinkt als een welbestede vakantie, fijn!
  En wandelschoenen zijn echt wel een nuttige investering, zeker als het ooit nog eens zal gaan sneeuwen ’s winters. Misschien. Ooit.

  Like

  1. Ik had er al eens gekocht, maar veel goedkopere en zelfs die zaten vrij fijn aan mijn voeten. Ze hebben het na enkele jaren helaas begeven, dus was het tijd voor nieuwe :)

   Like

 4. Hihi, zo herkenbaar om bezig te zijn met alles behalve dat je wat gepland had. Ik ken Harlan Coben niet eens, woeps! Toch maar eens opzoeken precies :-)
  En mooie blouse die je draagt op die foto met je nichtje (en mooi nichtje, dat natuurlijk ook ;-)

  Like

Joepie, reactie!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s