Lotte reist·Lotte verhuist

GML #7: Bommetje, Gossip Girl en Spaans

Aangezien ik meedoe aan de 30 Days Blog Challenge verschenen hier de laatste tijd wel wat berichten, maar geen van die teksten gaven een echte update. In de maand augustus gebeurde nochtans ’t één en ’t ander.

Om maar meteen met de deur in huis te vallen, de bom te droppen, zonder omwegen te verkondigen: Weet je nog dat ik vertelde van bijna verhuizen en zo? Ja, dat gaat dus niet door.

Enfin, het gaat wel door, maar helaas heel wat later dan gepland. De huidige huurder heeft weinig zin om te verhuizen, waardoor hij wat moeilijk doet tegen mijn ouders. Het komt er kort gezegd op neer dat ik pas ten vroegste in februari naar mijn eigen huisje kan, terwijl eind september het plan was. Op zich is dat dus niet eens zo’n groot verschil, maar ik moest toch even slikken toen het nieuws kwam. Ik verlangde namelijk al maanden naar eind september, dus de teleurstelling was groot. Tegen mijn zin liggen alle plannen tijdelijk stil en schuif ik mijn  behoorlijk gevuld Pinterestbord met interieurideeën even aan de kant.

Ik ben echter wel al met een nieuw bord begonnen, want ah ja, ik zou mezelf niet zijn als ik niet meteen reismogelijkheden zag opdoemen uit het slechte nieuws. Het verlangen om New York te bezoeken was er altijd al een beetje, maar het werd sterk aangewakkerd zodra ik begon te kijken naar Gossip Girl. Ik was meteen verslaafd (ik wou dat ik kon zeggen dat ik daar uit gegroeid was) en niet alleen omwille van de leuke verhaallijnen, Nates knappe looks of Blaires prachtige outfits. Nee, ik zag de omgeving en besloot meteen dat ik ooit voet aan de New Yorkse grond zou zetten. Indertijd was ik te jong, daarna had ik te weinig budget en nu… Nu zie ik ineens een kans om wel te gaan. Die zes maanden huur die ik onverwachts uitspaar, wil ik gebruiken om mijn plan in 2017 in werkelijkheid om te zetten. Er zullen mensen zijn die zeggen dat ik die extra centjes beter gewoon op de bank laat staan en er zullen er zijn die met hun ogen gaan draaien en mij onverantwoordelijk vinden, maar ach. Zij snappen dan duidelijk niet wat het is om graag op reis te gaan. Want eerlijk waar, mijn enige bezwaar om níet naar NY te gaan, is dat ik dan weer een jaar langer niet naar Zuid-Afrika terug kan keren. Hashtag luxeprobleem.

Over reizen gesproken, over een maandje vertrek ik met mijn oudste broer naar Jordanië. We zijn alletwee geen strakke planners en houden van het ‘we zien op het moment zelf wel wat we doen en waar we belanden’-concept, waardoor we momenteel enkel de vliegtickets en een autoreservatie op zak hebben. Voor alle zekerheid zullen we ook een kamer voor de eerste nacht boeken, maar that’s it. Ik kijk er echt ontzettend naar uit, zeker nu ik te weten ben gekomen dat ik helemaal geen hoofddoek zal moeten dragen. Ik had ergens gelezen dat blonde vrouwen nogal vaak geambeteerd worden en vanuit de religie verondersteld worden hun haar te bedekken. Daar voelde ik weinig voor, maar bij navraag bij een blonde vriendin blijkt dit in de praktijk niet nodig te zijn. Fieuw!

Ten slotte wil ik nog graag een nieuwtje delen waar ik stiekem wel blij mee ben. De Instagram- en Facebookvolgers wisten het al, maar ik heb me ingeschreven in de Spaanse les. Doodzenuwachtig was ik toen ik het testlokaal mocht betreden. In één keer kwamen alle herinneringen aan examens en bijhorende symptomen naar boven, want stel je maar eens voor dat ik niet eens het niveau voor het tweede jaar zou halen? Die stress bleek voor niets nodig te zijn, want na afloop bleek dat ik al naar het vierde jaar mag. Van ongeloof begon ik heel hard te lachen, maar het bleek echt waar te zijn. De taallessen in Barcelona hebben duidelijk veel opgeleverd, al moet ik wel bekennen dat ik ook meteen heb gevraagd of ik naar het derde jaar mag zakken als het vierde te moeilijk blijkt te zijn. Donderdag is de eerste les, spannend!

Ik kan het amper geloven dat augustus alweer bijna voorbij is. Het ging dan ook supersnel, met een reisje naar de Ardennen, veel werken, het vieren van mijn eerste werkverjaardag en genieten van het mooie weer. In september staat een weekje verlof gepland, dus… Laat de nieuwe maand maar komen!

Heb jij nog tips over Jordanië, New York of iets anders voor mij? Of wil je gewoon iets zeggen? Laat dan zeker iets weten in de comments!

CQDKR5VQR9

(ps: die leuke foto vond ik op Stocksnap, een website vol gratis stockfoto’s. Ideaal om te gebruiken, tot ik zelf herinneringen van New York kon vastleggen :-) )

17 gedachten over “GML #7: Bommetje, Gossip Girl en Spaans

 1. Pues tengo un amigo español que vive en New Jersey! Si quieres ir a Nueva York y practicar tu español al mismo tiempo, dímelo, y te mandaré su correo electrónico (él también habla inglés, claro). Seguro que estará encantado de conocerte y ayudarte. Muchos besos desde Rafelbuñol :)

  Geliked door 1 persoon

   1. Oei, volgens mij moest dat posee zijn ipv poser, hihihi. Je ziet: ik heb de lessen nog nodig…. Je mag binnenkort een mailtje verwachten, Kathleen. Alvast bedankt! 😊

    Like

  1. Ben jij er al geweest? Zo ja, je mag me zeker tips geven! Ik ga natuurlijk ook de clichétoeristische dingen doen, maar wil graag ook minder bekende plekken ontdekken.

   Like

 2. Jordanië lijkt mij echt zo’n bijzonder land. Ik ben heel benieuwd hoe het gaat zijn. Leuk Spaanse les en inderdaad als je dat in Spanje hebt geleerd heb je vast en zeker al een hele hoop geleerd.

  Like

  1. Je zal hier midden oktober zeker een uitgebreid verslag kunnen vinden van de reis :-) Ik ben alleszins ook heel erg benieuwd, maar ik bereid me voor op veel, zeer veel zand, haha.

   Like

 3. Eeii, dat slaagt keihard tegen dat je nu nog tot februari moet wachten 😕 Maar hé, dan kijken we samen uit naar februari, want dan zal onze ruwbouw af zijn 😉 En ik vind het persoonlijk supercool dat je dan naar NY gaat, ik ben al benieuwd naar je foto’s 😄 Ik zou ook zoiets doen, hoewel er wss ‘verstandigere’ opties zijn.. YOLO 😂

  Like

 4. Oh, New York en Jordanië: twee zalige bestemmingen, zo’n goede herinneringen aan!!
  Bij mij te lang geleden voor veel concrete tips, maar ter inspiratie toch even de hoogtepunten zoals ik me die herinner.
  Jordanië: Wadi Rum, in Petra aankomen voor dag en dauw (en de busladingen toeristen) en dobberen in de Dode Zee.
  New York: gewoon rondwandelen in de verschillende buurten is een hoogtepunt op zich, Het Moma en Guggenheim, de ferry naar Staten Island, wandelen over Brooklyn Bridge, een stand-up comedy-avond..

  Like

Joepie, reactie!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s