Lotte doet

25 before 25: update #8

Enkele dagen geleden was het de twaalfde van de maand en aangezien ik dus redelijk verkeerd zit qua timing, is het dringend tijd voor een update van mijn ’25 before 25’-doelstellingen. Op 12 december 2016 word ik namelijk 25 jaar en ik heb voor mezelf enkele doelstellingen opgesteld die ik graag voor die datum wil bereiken. Lees je even mee om te weten hoe ver ik ermee sta?

25 b 25 augustus

Wel wel wel. Wie had dat ooit durven denken? Ik ben er in geslaagd om 48 uur zonder internet te leven! Eén van de moeilijkste opdrachten van de lijst mag dus eindelijk geschrapt worden. Dat het geen sinecure was, hoef ik jullie niet te vertellen, maar het hielp wel dat ik de helft van die tijd in het buitenland (lees: het verre Luxemburg) zat.

Het begon namelijk zo: ik was meteen enthousiast toen mijn ouders vroegen of ik mee wilde gaan naar de Ardennen. Ik zeg namelijk nooit nee tegen een reisje en de Ardennen. Na het wegvallen van Marseille had ik dubbel zoveel zin om op weekend te gaan en bovendien hielp het ook met mijn doelstelling om 25 steden te bezoeken. Het werd een weekend in Virton (+1 stad), maar aangezien we merkten dat je dat dorpje letterlijk in een halfuur volledig gezien hebt, maakten we een autotochtje dat ons tot in Groot-Hertogdom Luxemburg bracht. We bezochten er de ruïnes van Larochette (+1), zagen met lede ogen aan dat er werkelijk niets te beleven valt (zelfs geen processie!) in Echternach (+1) en eindigden de dag met een stadswandeling in Luxemburg zelf (+1), een stad die eigenlijk best mooi is met als bonus het straattheaterfestival dat net aan de gang was.

Tel daarbij de citytrip naar Parijs en het onvrijwillig verblijfje in Rijsel en dan zie je waarom er ineens zo’n grote sprong in het bezoeken van de steden kon gemaakt worden. In september heb ik voorlopig geen plannen, maar in oktober zouden er daar een stuk of vijf moeten bijkomen door de reis naar Jordanië. Die doelstelling zie ik dus goedkomen.

Maar enfin, het internet. Ik gaf het al eerder toe, ik zag die opgave eigenlijk niet echt zitten. Op voorhand vreesde ik al dat het totaal zou mislukken. Ik kan mijn laptop wel missen, maar mijn gsm heb ik altijd dicht in de buurt. Hoe vaak gebeurt het niet dat ik snel even mijn Instagram, whatsapp of Bloglovin’ doorloop, als ik dan toch bezig ben met het checken van het uur of het controleren op sms’jes en gemiste oproepen ? Ik doe het niet eens bewust, meestal zijn die apps sneller geopend dan ik zelf besef. Toen ik afgelopen vrijdag besliste dat ik het de volgende dagen een kans wilde geven, wist ik dus niet goed wat te verwachten. En wat bleek? Overdag is het helemaal geen probleem om ver weg te blijven van het internet, maar ’s avonds is het een pak moeilijker. Ik moest dus echt op mijn tanden bijten om niet toe te geven, maar het is me gelukt! Ik was oprecht blij, maar euh… dat doe ik niet snel opnieuw ;-)

Augustus blijkt ook voor de rest een vruchtbare maand te zijn voor het vervullen van opgaves. Ik ben namelijk begonnen aan een blog challenge die ik lijk vol te houden (puntje 22), ga volgende week mijn taaltest Spaans afleggen om te weten in welk opleidingsjaar ik mij mag inschrijven (puntje 7) en heb al sinds begin augustus niets gekocht dat eigenlijk overbodig is (puntje 16). Dat laatste is meer uit noodzaak dan uit vrije wil, want phoeh, alleen gaan wonen kost echt handenvol geld. Ik sla soms steil achterover als ik de prijzen van een zetel, servies, decoratie of ander meubilair zie. Ik probeer dus zoveel mogelijk te sparen. Maar hé, ik heb al 15 dagen niets gekocht dat ik niet nodig heb. Goed hé?

14 gedachten over “25 before 25: update #8

  1. Van de vaste kosten heb ik nog geen last, maar die meubels, phoeh! Het is alleszins niet in mijn voordeel dat ik geen genoegen neem met standaardsets uit de grote ketens. Ik wil graag iets moois en een beetje speciaal, haha.

   Like

 1. Wat een leuke uitdagingen allemaal!! Ik zie ze voor het eerst en ik vind ze allemaal heel leuk en inspirerend; 25 veggie recepten, 10 nieuwe mensen ontmoeten (telt dan ook een kort praatje in de winkel? Of wil je je echt voorstellen en kennismaken?) . En wat ben je al ver met het aantal boeken, wauw!! En ook de recepten trouwens! Leuk om te zien! Vaak blijft het alleen bij zo’n lijstje, maar juist leuk om te zien hoe ver je bent. :)

  Like

  1. Dank je! Bij de 10 nieuwe mensen gaat het wel degelijk om die personen echt te leren kennen: een echt gesprek, zin hebben om ze opnieuw te ontmoeten en meer van hen weten dan hoe ze heten en waar ze wonen. Ik maak het mezelf daardoor een pak moeilijker, maar door mijn werk kom ik met héél veel mensen in contact, dus dan zou het geen uitdaging zijn :)

   Like

 2. Goed bezig!
  Geen internet is absoluut lastig! Van de 30 dagen die ik mij als doel gesteld heb, heb ik er momenteel welgeteld 2 en dat waren dan nog “makkelijke” dagen, omdat ik de helft ervan ergens in de bergen rondhing :-) Ben al blij dat het 30 afzonderlijke dagen zijn, want 48u aan een stuk, dan zou ik nu waarschijnlijk nog op 0 zitten. Erg eigenlijk he :-)

  Like

Joepie, reactie!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s