Lotte leest & kijkt

Mijn favoriete bloggers

Ik volg al een hele tijd de blog van Maris en toen ik haar een 30 day blog challenge zag lanceren, wist ik meteen dat ik eraan mee wilde doen. Ah ja, dat past binnen mijn 25 before 25-doelstellingen en bovendien zijn het ook leuke opgaves. Ik ben alweer te laat begonnen, maar aangezien ze geen regels opstelde, kan dat niet echt kwaad. Ik stelde voor mezelf voorop dat ik aan 25 (niet toevallig gekozen aantal) opgaves moet meedoen om te slagen. Nu is het aan mij om het vol te houden…

DAG 4: MIJN FAVORIETE BLOGGERS

Volgens Bloglovin’, één van de weinige sites die ik elke dag bezoek, volg ik momenteel 176 blogs. Mijn voorkeur gaat uit naar persoonlijke blogs, al hou ik ook wel van interieur- of DIY-blogs. Fashion en beauty laat ik meestal links liggen, vaak ben ik snel uitgekeken op die steeds terugkerende onderwerpen als ‘Outfit of the day’ en nagellak/mascara/gezichtsverzorgingsreviews.

Daarnaast trek ik vooral naar Vlaamse en Nederlandse blogs, zeker als het om persoonlijke verhalen gaat. Noem het luiheid, maar vaak heb ik geen zin om hele lappen tekst in het Engels te lezen. Enkel bij interieur- en DIY-blogs maakt het voor mij niets uit, want dan gaat het toch vooral om duidelijke instructies krijgen om zelf iets te fabriceren.

176 bloggers volgen lijkt op zich erg veel, maar dat valt eigenlijk goed mee. Ik ben namelijk nogal goed in selecteren: ik heb weinig last van FOMO als ik eens een nieuw artikel van een blogger oversla en, als ik de post bij tijdsgebrek toch heel graag wil lezen, dan is er nog altijd de ‘save’-knop.

Er zijn echter enkele bloggers waarvan ik nooit een artikel oversla, gelijk wanneer ze verschijnen en wat het onderwerp is:

Tales From The Crib

unnamed

Ik kan me niet meer herinneren wanneer ik voor het eerst een artikel van Lilith/Kelly las, dus je kan je al voorstellen dat het behoorlijk lang geleden is. Ze had nog niet eens kindjes toendertijd. Ik ben enorme fan van haar blog, omdat ze onderwerpen durft aansnijden waarvoor anderen (en ikzelf) terugdeinzen, zich kwetsbaar durft opstellen en vooral ook een heerlijke schrijfstijl heeft. To the point, maar tegelijkertijd grappig. Dat Kelly een rasechte West-Vlaamse is, zorgt natuurlijk voor extra punten bij mij.

Tot nu toe is ons ‘contact’ beperkt gebleven tot een handgeschreven tekstje in haar boek dat ik kocht en tot een vraag of ik een gastblog voor haar (enfin, voor Femma) wilde schrijven. Ik was behoorlijk vereerd toen ze dat vroeg. Al twee keer wilde ik graag aanwezig zijn bij de blogbrunch die door Danone werd georganiseerd en waar Kelly één van de voortrekkers van was, maar toevallig zat ik twee keer in het buitenland. Dit jaar wil ik wel van de partij zijn!

Voor wie nieuwsgierig is naar Kelly’s blog: talesfromthecrib.be

Sofinesse

Sofie Sofinesse

Sofie, nog zo’n straffe madam die niet bang is om minder populaire of vanzelfsprekende onderwerpen aan te snijden. Ik begon haar enkele maanden voor de geboorte van haar jongste zoon te volgen, wat wil zeggen dat ik ongeveer twee jaar trouw haar posts lees. Sofies blog gaat over ‘gewone’ zaken (al doet die beschrijving eigenlijk onrecht aan haar leuke schrijfsels!), zoals het leven met de kindjes, proberen alle ballen in de lucht te houden, borstvoeding, de strijd tegen kilo’s en sporten. Ze krijgt al eens een negatieve reactie, maar toch houdt het haar niet tegen om even open en eerlijk te blijven. Daar kan je toch alleen maar bewondering voor hebben?

Het was Sofie die mij uiteindelijk overhaalde om aan het 5:2-dieet te beginnen, want een betere en meer overtuigde ambassadrice zal Michael Mosley niet rap vinden.

Ik had nog niet de kans om deze fijne blogster ‘in het echt’ te ontmoeten, al hoop ik altijd ietsiepietsie dat ik haar tegen het lijf zal lopen in Gent.

Voor wie nieuwsgierig is naar Sofies blog: sofinesse.be

Mme Zsazsa

Volgens mij zijn er weinig Vlaamse vrouwen die zelfs in de verste verte nog nooit van Mme Zsazsa gehoord hebben. Zeker Allemaal Rokjes, de titel van haar boek, zal bij de gemiddelde hedendaagse Vlaming een belletje doen rinkelen. Ook ik begon haar blog te volgen nadat ik haar boek kocht, toen nog in de veronderstelling dat ik al snel mijn eigen creaties zou dragen.

Ondertussen zijn we al een behoorlijk aantal jaren verder, maar heb ik letterlijk nog nooit twee lappen stof aan elkaar genaaid en is er nog altijd geen naaimachine in huis te bespeuren. Haar blog bleef wel al die tijd gelezen worden.

Naar mijn gevoel gaat het de laatste tijd meer over moestuinieren, koken en andere leuke dingen dan over naaien, maar dat vind ik eigenlijk wel prima. Kwestie van minder geconfronteerd te worden met mijn eigen uitstelgedrag van die kleren maken en zo.

Mocht ik dus later zelf een stukje groen met wortels en salade hebben, dan ga ik zeker te rade bij Mme Zsazsa, maar tot die tijd ga ik mij gewoon vergapen aan die gigantische moestuin van haar. En aan het schattige smoeltje van haar dochter via Instagram.

Voor wie nieuwsgierig is naar Kims blog: madamezsazsa.blogspot.be

Verbeelding

04-hoeikdatdoe

Ik heb geen flauw idee hoe ik ooit op de blog van Kathleen uitgekomen ben, maar ik heb er in ieder geval nog geen seconde spijt van gehad. Ze gaf me de aanzet tot het opstellen van mijn ’25 before 25’-lijst, inspireert mij regelmatig tot het lezen van boeken die ik anders geen blik waardig zou gunnen en het beste van al: zij is diegene die de Verbeelding Book Challenge heeft uitgevonden. Het was ook in het kader van deze challenge dat ik haar en vele andere sympathieke bloggers/lezers ontmoet heb tijdens de Verbeelding Bookclub bijeenkomst.

Haar met humor doorspekte teksten lezen heel vlot weg en ik ben dan ook altijd blij als ze een nieuw artikel heeft gepost. Ze weet ook van wanten: ze schreef enkele cursussen om bloggers op weg te helpen (zoals ik, want ik heb de Meststoffen Voor Jouw Blog ook gekocht), werkt als grafisch vormgever en heeft een eigen bedrijfje Fanny&Laura in bijberoep. Dat ze dat allemaal gecombineerd krijgt met het lezen van zo’n stapel boeken, dat wekt ontzag bij mij op.

Wie trouwens een enthousiaste ziel bezig wil zien over boeken, check dan zeker de filmpjes op haar blog. Het is een plezier om naar te kijken!

Voor wie nieuwsgierig is naar Kathleens blog: verbeelding.org

Team Confetti

olga

Team Confetti is de enige Nederlandse blog in dit lijstje, merk ik net. Hoewel ik behoorlijk wat bloggers van bij onze noorderburen volg, is Olga toch de enige waarvan ik elke post de moeite waard vind om te lezen. Deze Groningse benoemt haar blog als een feelgood-blog en dat dekt volgens mij ook volledig de lading.  Ze schrijft op zo’n leuke manier dat je automatisch goedgezind wordt als je haar artikels leest. Dat de website met zoveel kleur werd opgebouwd, is een extra pluspunt. Team Confetti heeft trouwens ook een webshop die zeker de moeite waard is.

Naast artikels vol coole DIY’s, prachtige nail art, wekelijkse overzichten met kattenbonus, gastblogs en filmtips zet Olga zich ook in voor het goede doel. Elke maand post ze namelijk een artikel over dieren in het asiel die een nieuw baasje zoeken. Kijk, zo kan je mij dus overtuigen om jouw blog op de voet te volgen.

Voor wie nieuwsgierig is naar Olga’s blog: teamconfetti.nl

Zo, dat was mijn lijstje met favoriete bloggers. *Fangirl mode: off*
Wat zijn die van jou?

20 gedachten over “Mijn favoriete bloggers

 1. Ik ken ze allemaal, maar ik volg er ‘maar’ drie van. En dat zijn ook meteen 3 van mijn favorieten: Kelly, Kim en Kathleen! Whiiii! #fangirl
  Oh, en ikbenirisniet.nl lees ik ook heel erg graag.
  Vroeger las/volgde ik veel naaiblogs, maar tegenwoordig minder en minder. Waardoor er meer tijd over blijft om zelf meer te naaien én ik niet gedemotiveerd geraak! :) (want pfieuw, al dat naaigeweld in blogland, ik voelde mij steeds vaker krimpen als ik dat vergeleek met mijn eigen naaisels – ook al weet ik dat vergelijken het slechtste is wat ge kunt doen)

  Like

  1. Oh ja, de blog van Iris lees ik ook graag. Ik kwam op de hare omdat ze zo’n lief konijn had. En dat ineenkrimpen is echt nergens voor nodig hoor, je levert erg mooi werk!

   Like

Joepie, reactie!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s