Lotte doet·Lotte leest & kijkt

Lotte op tv?

Ik volg al een hele tijd de blog van Maris en toen ik haar een 30 day blog challenge zag lanceren, wist ik meteen dat ik eraan mee wilde doen. Ah ja, dat past binnen mijn 25 before 25-doelstellingen en bovendien zijn het ook leuke opgaves. Ik ben alweer te laat begonnen, maar aangezien ze geen regels opstelde, kan dat niet echt kwaad. Nu is het aan mij om het vol te houden…

DAG 3: TV-PROGRAMMA WAAR IK AAN MEE ZOU WILLEN DOEN

Toen ik deze opgave las, ontplofte mijn hoofd bijna van de inspiratie. Mijn vingers konden niet even snel typen als de snelheid waarmee de gedachten in mijn hoofd kwamen. Ik besloot dus maar om het onderwerp een dagje te laten rusten voor ik er ook effectief over schreef, want anders werd dit een zeer lange post. En toch zijn er niet eens zoveel programma’s waar ik aan zou willen meedoen…

Ik heb er nooit een geheim van gemaakt dat ik wat TLC op tijd en stond wel kan appreciëren. Ik leerde de zender vol sensationele programma’s kennen via H., want toen was de zender nog niet op de Belgische televisie. In de weekends die ik bij hem spendeerde, kon mijn geluk dan ook niet op. Hele nachten hebben we zitten kijken naar I Didn’t Know I Was Pregnant, My Crazy Obsession, My 600-lb Life en natuurlijk mijn all time favorite Say Yes to the Dress.

Het gekke is, hoe blij ik ook was toen bleek dat TLC op de Belgische tv zou komen, dat ik er ineens veel minder naar kijk, nu het altijd beschikbaar is. Waar het nog speciaal was om enkel in Nederland te kunnen kijken en ik dan ook van die gelegenheid gebruik maakte, zap ik er nu nog maar amper naar. Behalve als het Say Yes to the Dress is, want dat blijf ik echt fantastisch vinden. Yep, I love Randy met de plastieken glimlach. Goed nieuws voor wie hier graag aan zou willen meewerken: je kan je effectief inschrijven, want Randy komt naar België, woehoew! Ik vind het momenteel eventjes extra jammer dat ik geen lief heb ;-)

randy-fenoli (1)

Het moge duidelijk zijn dat ik aan geen enkel ander programma van TLC zou willen meedoen, want het gaat altijd over extreme zaken: extreem dik, opvallend mager, obsessief verzamelen, extreem zuinig leven, rare verhalen, bizarre gezinnen… alles is goed, zolang het maar sensationeel is. Ik kijk er dan misschien wel graag naar, ik ben op zulke momenten toch blij met mijn iets middelmatiger leventje.

media_xl_535607 (2)

Programma’s waar ik wel echt graag aan mee zou willen doen, zijn De Mol en Peking Express. Ik was dolenthousiast toen ik over dat laatste programma las dat je je opnieuw kon inschrijven. Vroeger was ik te jong om het echt op de voet te volgen, maar ik keek toch regelmatig eens een deel van een aflevering. Ik zag hoe de kandidaten op een leuke manier het hele land doorcruisten, hoe ze de bevolking écht leerden kennen door bij hen te logeren en wat voor fantastische ervaringen ze opdeden. Dat het ongetwijfeld ook heel zwaar is om deel te nemen, had ik nog niet echt door.

Toen wist ik al dat als het ooit nog eens opnieuw op tv zou komen, ik er graag aan wou meedoen. Toeval wil dat ik vorige week las dat het programma terug komt! Toen ik stuiterend van opwinding meer informatie opzocht, bleek dat vanaf 8 augustus kandidaten gezocht zullen worden. Dus wie weet…?

spotlight_programmapagina_3 (3)

Het andere programma waar ik mezelf wel aan zie deelnemen, is De Mol. (voor de Nederlanders: ik hoorde dat het in Nederland altijd met BN’ers wordt gespeeld? In Vlaanderen gaat het om onbekenden, vandaar de mogelijkheid om je als ‘gewone’ sterveling te kunnen inschrijven.)

Een grote verrassing is dat waarschijnlijk niet, ik vermoed dat de helft van Vlaanderen hier hetzelfde over denkt. Ik vrees echter dat ik geen geschikte kandidaat zou zijn, want liegen kan ik totaal niet en zwijgen nog minder. De kans is erg groot dat ik mijn mond per ongeluk voorbij zou praten en laat dat nu net iets zijn dat niet van pas komt in het spel. Het is een fantastisch programma om naar te kijken en tijdens de laatste reeks droomde ik soms luidop van een deelname, maar in realiteit vrees ik dat ik niet eens door de selectieprocedure zou geraken, haha.

Maar hé, misschien moet ik mij inschrijven voor Vind Je Lief? Dan kan ik mij daarna meteen kandidaat stellen voor Say Yes to the Dress ;-)

8 gedachten over “Lotte op tv?

 1. Oeps, ik heb nog nooit een aflevering van Say yes to the dress gezien…
  Ik duim alleszins dat je mag meedoen aan Peking Express!
  Wat ik heel graag eens zou doen, maar nogal onhaalbaar is, is om eens het journaal te mogen presenteren :-)

  Like

  1. Het is ook niet iedereens meug hoor, Sy Yes to the Dress. Mijn moeder vindt er bijvoorbeeld niets aan ;-) Wil je het tv-journaal presenteren of liever op de radio?

   Like

Joepie, reactie!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s