Lotte doet

De naam van mijn blog?

Ik volg al een hele tijd de blog van Maris en toen ik haar een 30 day blog challenge zag lanceren, wist ik meteen dat ik eraan mee wilde doen. Ah ja, dat past binnen mijn 25 before 25-doelstellingen en bovendien zijn het ook leuke opgaves. Ik ben alweer te laat begonnen, maar aangezien ze geen regels opstelde, kan dat niet echt kwaad. Ik stelde voor mezelf voorop dat ik aan 25 (niet toevallig gekozen aantal) opgaves moet meedoen om te slagen. Nu is het aan mij om het vol te houden…

30-Day-Blog-Challenge-NL-1-768x768

DAG 1: NAAM VAN MIJN BLOG

Kijk, ik wou dat ik hier een spannend/hilarisch/megazot verhaal kon vertellen. Dat ik mijn blognaam vond door een of andere levensveranderende ervaring of door een geniale inval nadat ik dagen en dagen nadacht over welke blognaam nu echt bij mij zou passen. Helaas.

Mijn blog kwam er eigenlijk vrij plots, nadat mijn gebroken hart moeilijk te verwerken bleek en ik het maar eens probeerde door alles neer te pennen. Ik schreef eerst alles gewoon met pen en papier, maar aangezien ik al een beetje ervaring had met mijn reisblog met de bijzonder originele naam Lotte in Zuid-Afrika (die kan je hier vinden: http://www.thijsdhaene.be/LotteInZA/) besloot ik dat ik het nog wel eens online een kans wilde geven.

Ik schreef dus mijn tekst en dacht niet al te lang na over mijn blognaam. Het moest algemeen zijn, want ik was niet van plan om later uitsluitend over beauty, recepten, gebroken harten of DIY te schrijven. Ik wou iets Nederlandstaligs, want ik hou tenslotte veel van het Nederlands (of Vlaams, zoals Ivana zou zeggen ;-) ) en het liefst had het ook nog iets te maken met de gebeurtenissen die ik zou neerpennen.

Ik geloof dat ik er al bij al twee uur over nagedacht heb. Het lijstje met ideeën was behoorlijk lang, maar er was niets dat ik goed genoeg vond. Alles werd geschrapt en toen werkte ik met de techniek ‘zoek eens op een synoniem’. Mijnwoordenboek.nl is dus niet alleen een handig hulpmiddel bij het oplossen voor te moeilijke kruiswoordraadsels of discussies bij Scrabble, het kan je ook helpen bij het vinden van een blognaam.

Et voilà, Lottesanekdotes.com was geboren. Tot op vandaag ben ik blij met mijn keuze: het zorgt niet voor verwarring, het is makkelijk te onthouden en het schept geen verwachtingen op het vlak van inhoud, wat pakweg Lottesbeautypraatjes.com wel zou doen.

Wat vinden jullie van mijn naam? En aan de andere bloggers: hoe vonden jullie jullie blognaam? Ik ben benieuwd naar jullie antwoorden :-)

(ps: Er is maar één iets dat mij stoort. Heel vaak wordt mijn blog gevonden met de zoekterm ‘Lotte’s anekdotes’. Dat is een taalfout, lieve mensen. *grammar nazi mode off*)

13 gedachten over “De naam van mijn blog?

 1. Ik weet niet hoe lang ik op de mijne gezocht heb, maar toen de naam er was, bleek het wel helemaal de juiste. Kathleen die in Rafelbuñol woont, dat werd Rafelkath, wat in het Vlaams toch een beetje klinkt als een rafelige kat, en dat vond ik mooi meegenomen :)

  Like

 2. Een duidelijke naam, waar inderdaad de volledige lading mee is gedekt, waar je ook over schrijft :-) Handig!
  Mijn blognaam is een samensmelting van mijn voornaam en duurzaam. Duurzaamheid en eenvoud is waar ik naar wil streven in het grootbrengen van de kinderen. Voila, ik vind het duidelijk!

  Geliked door 1 persoon

 3. Op mijn 17de begonnen mijn vrienden me hippiemeisje te noemen en aangezien ik in het begin totaal nog niet wist welke richting te geven aan mijn blog, werd dit ook de naam van mijn blog. Ik heb er maar een minuut over nagedacht, denk ik! Het leek me gewoon logisch, nog steeds. ;)

  En die van jou is gewoon leuk, vind ik. Niet te veel poespas, daar houd ik van! :)

  Like

 4. Haha, die grammar nazi mode :-)

  Ik vind anekdote een heel mooi woord eigenlijk én het past qua klank ook nog eens goed bij Lotte!
  Bij mij staat er al een eeuwigheid een halve blog in draft over mijn blognaam, zou die dringend eens moeten afwerken. Al is het natuurlijk ook weer niet zo moeilijk te raden :-)

  Ga je blog van Zuid-Afrika opslaan om later te lezen! Mijn Erasmusblog had ook zo’n originele naam trouwens: Haaike @ BTU Cottbus, zwaar over nagedacht ;-)

  Like

Joepie, reactie!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s