Lotte reist

Van 57 uur in Parijs…

Het stond al jaren vast, want ik had ooit eens in een onbewaakt moment gezegd dat we samen de Eiffeltoren zouden beklimmen zodra hij zijn vormsel had gedaan. Niet dat ik er toen aan dacht dat hij het zou onthouden, maar kijk: vier jaar later stonden we wel degelijk te zweten op het tweede verdiep na de 669 treden.

Mijn neefje, die eigenlijk al helemaal geen neefje meer is. Ik kan maar niet geloven dat hij ondertussen bijna 13 wordt, want voor mij blijft hij voor altijd dat schattige kind met zijn schaterlach. Hij deed zijn plechtige communie en dus mocht hij met ons mee naar Parijs, als cadeau van zijn peter. Gewapend met een camera, een reisgids en de fles zonnecrème gingen we een kleine drie dagen op pad in de lichtstad.

Dat zweten mag je trouwens letterlijk nemen. Het was drukkend warm, waarbij niets echt verkoeling kon bieden. De hitte (en de irritante, bijzonder luidruchtige Engelstaligen in de hostel) hield ons ’s nachts wakker, maar dat hield ons niet tegen om er een goedgevulde citytrip van te maken. Integendeel, aan een vrij hoog tempo gingen we van de ene bezienswaardigheid naar de ander, met af en toe tijd voor een frisse cola. J. werd een pro in het uitstippelen van metroroutes en kwam regelmatig ogen te kort om alles goed te kunnen zien. Hij stapte verder dan ik dacht dat zijn benen hem zouden kunnen dragen en bleef ondanks het tekort aan slaap elke dag even goedgezind.

Echt waar, ik wens iedereen zo’n neefje toe.

En dan laat ik nu de foto’s voor zich spreken. Aangezien ik geen voorstander ben van andermans kinderen publiekelijk te tonen, blijft het bij wat beelden van de stad. Maar hé, die zijn ook mooi! Met dank aan broer T., die nog altijd duusd keer betere foto’s kan nemen dan ik…

PANO_20160717_194125

IMG_20160717_181938IMG_20160717_192157IMG_20160717_193616IMG_20160718_154945IMG_20160719_131535

14 gedachten over “Van 57 uur in Parijs…

  1. Wat leuk om zo’n goedgezind neefje te hebben ;-) en vooral, wat een toffe cadeau voor zijn vormsel! Ik ben één keer in Parijs geweest, en dat was met school, toen vond ik het allemaal nog niet interessant. Ik zou graag nog eens terug gaan en dan echt alle toeristische bezienswaardigheden gaan bekijken :-P

    Like

    1. Ik ga nu vooral graag naar Parijs om de niet-toeristische dingen te zien, haha. Nu kon dat natuurlijk niet, want het was zijn eerste keer daar en dan kan je het niet maken om niet op de Eiffeltoren te staan of geen foto’s te nemen van de Arc ;-)

      Geliked door 1 persoon

Joepie, reactie!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s