Lotte leest & kijkt

Films om te zien: juni

Het is ondertussen al een publiek geheim dat ik ontzettend verslaafd ben aan films en series bekijken. Ik kan haast nooit meepraten over actuele tv-programma’s, maar noem een film en de kans is groot dat ik hem heb gezien. Dus ik dacht: waarom maak ik daar geen rubriekje van? Op het einde van de maand een paar films delen die ik al dan niet het bekijken waard vond. Bij deze…

Kan je geloven dat deze rubriek al een jaar bestaat? Ik vergat het één keer en ik ben niet altijd stipt op tijd, maar bon. Ik geloof dat het één van de weinige dingen die ik goed bijhoud. Juni viel wat tegen qua aantal films en series, maar wat ik zag, was wel echt de moeite waard.

Me before you

ME BEFORE YOU

Louisa Clark is een vrolijke 26-jarige vrouw zonder veel toekomstplannen, ze ziet wel wat op haar pad komt. Wanneer ze ontslagen wordt, gaat ze zonder al te veel succes op zoek naar een nieuwe job. Na enkele kortdurende baantjes wordt ze aangenomen om Will te verzorgen, een rijke, slechtgezinde jongeman die na een ongeluk verlamd raakte. Aangezien zij altijd zo opgewerkt is en hij geen levenslust meer heeft, botsen de twee karakters. Louisa is echter vastberaden om Will ervan te overtuigen dat het leven nog heel wat te bieden heeft.

Je moet al echt je best gedaan hebben om de release van deze film te missen. Ook mijn lieve collega Rebecca en ik waren razend enthousiast toen we de trailer zagen. We lazen allebei met veel plezier (en tranen) het boek en maakten er dan maar meteen een date van. Dat die avond gepaard ging met waterlanders was niet voorzien, want hoewel we al wisten hoe het verhaal zou eindigen, werden we toch weer aangegrepen. Gelukkig waren we niet de enigen, ik zag nog veel andere vrouwen zakdoekjes bovenhalen.

Zoals het vaak het geval is met verfilmingen, was het boek veel beter. Er werden zoals verwacht hele verhaallijnen weggelaten, terwijl die extra informatie het boek net zo mooi maakten. Toch is de film een aanrader, zeker voor wie fan is van films als What If en Love, Rosie.

(Extra tip: neem zakdoekjes mee naar de cinema! En voor de mannen: het is met Danaerys van Game of Thrones!)

10 Cloverfield Lane

10-Cloverfield-Lane-featured-800x450

Nadat Michelle van de weg wordt gereden, wordt ze vastgeketend wakker in een schuilkelder. Howard, degene die de schuilkelder bouwde, beweert dat de buitenlucht vergiftigd is en er geen levende ziel meer rondloopt. Het lijkt erop dat zij twee en Emmett, Howards bouwhulpje, de enige overlevenden zijn. Michelle kan zich hier niet bij neerleggen en probeert te ontsnappen, maar dat verloopt niet van een leien dakje. En Howard, die stelt toch ook wat vreemd gedrag…

Enkele jaren geleden zag ik Cloverfield en hoewel ik die niet meteen schitterend vond, wou ik deze opvolger toch graag een kans geven. Goed dat ik het deed, want 10 Cloverfield Lane lijkt helemaal niets te maken te hebben met de voorganger.

Ik hield van het vage karakter: je weet niet goed of die nucleaire aanval effectief plaatsvond, de omstandigheden waarin Michelle het ongeluk had, zijn verdacht en Howards gedrag roept vragen op. ik hield altijd al van films met heel weinig personages, dus daarmee zat deze sci-fi thriller goed.

Hoewel het verhaal mij wel boeide, viel het einde echt tegen. Het leek erbij gezwierd en had helemaal niets te maken met het hele verhaal ervoor. Omdat ik zelf een hekel heb aan spoilers en dus niets wil verklappen, moet mijn omschrijving heel vaag blijven. Daarom zou ik zeggen: bekijk de film zelf eens en laat me zeker weten wat jij ervan vond.

The Gift

JoelEdgertonTheGift_article_story_large

Simon en Robyn zijn pas verhuisd wanneer ze Gordo tegen het lijf lopen, een oude schoolgenoot van Simon. Wat begint als een ietwat ongemakkelijke poging om vrienden te maken, draait al gauw uit tot iets dat op stalking begint te lijken: Gordo laat vaak cadeautjes achter en lijkt altijd langs te komen wanneer Robyn alleen thuis is. Simon probeert om het contact te verbreken, maar dan blijkt dat hijzelf niet zo onschuldig als het lijkt. Integendeel, hij en Gordo delen een triest geheim uit het verleden…

Ik stootte eerder per ongeluk op deze film en wat ben ik blij dat dat gebeurde! The Gift is echt nog eens een goeie thriller, waarbij mijn broer P. en ik regelmatig eens een hartverzakking kregen van de schrik. Simons arrogantie werkte vreselijk op mijn systeem, waardoor ik nu en dan zat te roepen naar de televisie, maar voor de rest werd ik in het verhaal gezogen. De plot zat beter in elkaar dan ik dacht en was onder de indruk van de enorme metamorfose van Joel Edgerton. Laat ons hopen dat ik nog heel vaak zulke toevalligheden mag ontdekken!

Hebben jullie nog aanraders voor mij?

(Bronnen foto’s: 1, 2, 3)

9 gedachten over “Films om te zien: juni

  1. Ik heb ze alledrie nog niet gezien. Ik ga eerst beginnen met het boek ‘Me before you’ te lezen omdat het al op mijn e-reader staat en ik toch niet meer in de cinema ga geraken. De andere twee films lijken me spannend! Het is al een tijdje geleden dat ik nog echt een goede spannende film zag, dus ik onthou deze twee!

    Geliked door 1 persoon

  2. Ik ken ze alle drie nog niet, maar 10 Cloverfield Lane lijkt mij de leukste denk ik! Die wil ik wel een keer gaan kijken. Schrijf hem gelijk even op in mijn notities in m’n telefoon, voordat ik het vergeet haha.

    Geliked door 1 persoon

  3. Me Before You wil ik graag zien, ik vond de trailer een tijdje terug en dacht meteen “Yes, op het lijstje!”, haha. 10 Cloverfield Lane hebben wij niet zo lang geleden gezien. Heel veel mensen klagen over het einde, maar ik vond het echt heel tof, oeps :-P

    Geliked door 1 persoon

Joepie, reactie!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s