Lotte doet

25 before 25: update #6

Eergisteren was het de twaalfde van de maand, dus het is alweer tijd voor een update van mijn ’25 before 25’-doelstellingen. Op 12 december 2016 word ik namelijk 25 jaar en ik heb voor mezelf enkele doelstellingen opgesteld die ik graag voor die datum wil bereiken. Lees je even mee om te weten hoe ver ik ermee sta?

25b25juni

Ik vrees dat deze update officieel de saaiste ooit wordt. In de afgelopen 31 dagen heb ik namelijk niets specifieks gedaan om mijn uitdagingen te volbrengen, behalve nog wat meer boeken gelezen, in een andere stad geslapen en twee kaartjes geschonken.

Stonden de uitdagingen ‘heb zoveel mogelijk drama, stress & drukte op je werk’ of ‘geef veel geld uit aan boeken’ tussen de 25 opdrachten, dan was ik in die twee al met glans geslaagd. Helaas, dat waren nu net twee dingen waar ik niet aan dacht.

Nu ik in de helft van mijn vierentwintigste jaar zit, bekeek ik mijn doelen nog eens goed. Ik weet nu al dat ik sommige uitdagingen (waarschijnlijk) niet zal halen:

 • 150 euro aan goede doelen schenken bijvoorbeeld, dat is een punt dat naar de achtergrond zal schuiven. Aangezien ik in september verhuis (en daardoor dus puntje 21 kan afstrepen, joepie!) moet ik even egoïstisch zijn en mijn geld in mijn zakken houden. Er moet namelijk nog heel wat spullen gekocht worden en werken uitgevoerd worden die een aardige duit zullen kosten. Ik weet wel dat 2 euro langs hier en 5 euro langs daar op het moment zelf niet veel is, maar als je daarmee 150 euro kan sparen, is dat toch al wat… Het is een kwestie van de verstandigste keuzes maken en investeren in een goeie zetel lijkt me, op dit moment althans, de betere optie. Sorry aan alle jeugdbewegingen, verenigingen en scholen die mijn vijf euro zullen moeten missen!
 • Goeie foto’s leren nemen voor mijn blog. Ik weet niet of deze uitdaging hopeloos verloren is, maar op dit moment heb ik er echt geen tijd voor. Als ik iets leer, wil ik het meteen goed leren. Daar heb je echter veel tijd en zin voor nodig, terwijl het mij altijd aan één van die twee dingen ontbreekt. Ik vraag soms wel tips aan mijn broers, maar vaak resulteert dat in zij die de foto maken en het naar mij doorsturen. Handig, ook al is dat een beetje valsspelen.
 • 48 uur zonder internet. Hoe erg ik het ook vind om te zeggen, 48 uur vind ik vreselijk lang. Ik slaagde al eens in 20 uur niet surfen, maar opeens had ik toch weer mijn gsm in mijn handen. Dat is het gevaarlijke: dat ik ook online kan gaan via de smartphone. Mijn computer kan ik namelijk veel makkelijker aan de kant leggen, omdat ik me goed kan bezig houden met lezen, creatief bezig zijn of gezelschapsspelletjes spelen. Mijn gsm niet gebruiken is echter een pak moeilijker en dan betrap ik mezelf er al snel op dat ik toch nog snel eens whatsapp check. Voilà, alweer een applicatie met internet gebruikt… Ik dacht er eerst over om deze uitdaging te volbrengen terwijl ik op reis ben, maar het is toch ook zo makkelijk om snel eens de openingsuren of een adres op te zoeken of het thuisfront jaloers te maken met wat foto’s… Maarrrrr ik blijf proberen!

De meeste andere doelen lijken echter wél goed te lukken. Bij sommige uitdagingen is het meer een kwestie van wachten op het goeie moment (zoals inschrijven voor Spaans, dat kan pas vanaf juli wanneer ik de taaltest heb gedaan), of van er gewoon eens werk van maken (zoals een boom planten. Ik moet gewoon eens naar de Aveve, een mooi boompje uitzoeken en dat in de grond steken). Die doelen zie ik dus wel goed komen.

Ik kan echter ook nog wel wat hulp gebruiken. En daarvoor heb ik jullie nodig! Kennen jullie nog leuke steden (liefst ietwat in de buurt) die ik zeker eens moet gaan bezoeken? Heb ik jou nog nooit ontmoet en lijkt het jou leuk om eens af te spreken (als je dan ook nog eens een blogger bent: extra punten! J )? Ontvang je graag eens een briefje of een kaartje? Laat dan zéker iets weten in de reacties of mail je adres naar lottesanekdotes@gmail.com. Misschien kunnen we alle bovenstaande hulpvragen zelfs combineren, dat zou al helemaal de max zijn.

De vorige updates kunnen jullie hier nog eens lezen: maand 5, maand 4, maand 3, maand 2, maand 1.

 

10 gedachten over “25 before 25: update #6

 1. Wij hebben nog nooit afgesproken.. :) Haha. Maar ik heb zo’n moeilijke uren om iets deftig af te spreken altijd! En mijn brievenbus wilt wel al eens een kaartje ontvangen. (zeker mijn nieuwe brievenbus!). Je laat maar weten. ;)

  Like

 2. De Verbeelding meetup zal wel helpen om dat puntje nieuwe mensen te schrappen, vermoed ik? ;-)
  Ik ben vanaf volgende week tot eind juli in België, dus als je die fietstocht eens wilt doen? Misschien kunnen we dan eindigen in Aalst (als je die stad nog nooit bezocht hebt) en dan heb je meteen vier puntjes in één klap :-)
  En kaartjes sturen/krijgen vind ik sowieso ook altijd leuk, dus als je graag Europees gaat, wil ik met plezier een Zwitserse bijdrage leveren!

  Like

  1. Aalst is niet bepaald bij de deur voor mij, maar dan kunnen we misschien ergens een plaats afspreken om samen te komen en er dan zo naartoe fietsen. Dat zou wel leuk zijn! En ja, leuk, kaartjes buiten Nederland en België. Stuur me maar je adres :)

   Geliked door 1 persoon

Joepie, reactie!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s