Lotte is·Lotte reist

Heimwee

Ongeveer een jaar en een maand geleden konden jullie hier het relaas van mijn laptopdiefstal lezen. Nadat de eerste schok en woede was weggetrokken, was ik werkelijk het hart van in. Tijdens het wachten op het verhoor door de politie begon mijn hart ineens heel hard te bonzen, bij het idee dat ik al mijn foto’s kwijt was. Ik wist wel dat ik bijna alle reisfoto’s via anderen zou kunnen recupereren, maar mijn foto’s van Zuid-Afrika, die had niemand anders staan. Ik weet eerlijk gezegd niet waar ik het hard om moest huilen op dat moment: de schok van wat me net overkomen was of de angst dat ik geen enkele foto meer zou hebben, behalve die van de reis van twee weken samen met H. doorheen de Kaap.

Mijn opluchting was dan ook erg groot toen bevestigd werd dat ik ze wel degelijk op een externe harde schijf had gezet. De eerstvolgende keer dat ik in België was, heb ik die enorme map vol bestanden (meer dan 3000 foto’s!) meteen op vier verschillende opslagruimtes gezet. Als ik ze nu nog verlies, dan moet er wel iets serieus mis gaan :-)

Enfin, een lange inleiding om eigenlijk het volgende te zeggen: Ik word nog heel vaak overvallen door heimwee. Soms, bij zware vermoeidheid, durf ik zelfs al eens een traantje te plengen. Sinds de dag dat ik voet op Belgische bodem zette, ondertussen al bijna drie jaar geleden, verlang ik al om terug te keren naar het meest zuidelijke land van het Afrikaanse continent.

Ik ben niet meer zo naïef als vroeger. Natuurlijk was de stagetijd in Franschhoek niet de echte wereld. Van geldzorgen had ik geen last, ik werd amper gecontroleerd op mijn werk waardoor ik het grootste deel van de tijd kon doen wat ik wilde en ik wist maar al te goed dat ik ook weer terug zou keren naar mijn liefje, familie en vertrouwde omgeving. Het was er trouwens ook niet eens altijd rozengeur en maneschijn, want ik heb H. echt enorm gemist en voelde mij soms eenzaam, maar zulke dingen vergeet je natuurlijk snel.

Als ik dan weer eens zo’n aanvalletje van heimwee heb, dan blader ik graag door mijn uitgebreide fotomap en mijn zelfgemaakte papieren albums. Met veel plezier deel ik een paar van mijn favorietjes met jullie. Het zijn misschien niet de mooiste foto’s en al helemaal niet perfect (want allemaal onbewerkt), maar het zijn wel degene die voor mij veel betekenen. Ik zou ook zonder enig probleem meerdere redenen kunnen opnoemen waarom ik weer in Zuid-Afrika wil gaan wonen, maar dat hou ik voor een andere blogpost :-)

(ps: het lijkt me maar logisch, maar ik zou het leuk vinden, mochten jullie niet zomaar mijn foto’s overnemen zonder bronvermelding… Dank!)

 

 

 

 

10 gedachten over “Heimwee

 1. Mooie foto’s!
  Mijn vader woont sinds vorig jaar in Zuid-Afrika, en we hebben de uitnodiging staan om met z’n allen te komen logeren, maar voorlopig durf ik het nog niet aan met 4 kinderen… Alleen het vliegen al!
  Van de andere kant kijken zeker de oudste twee er al enorm hard naar uit en ben ik ondertussen toch al wel heel nieuwsgierig geworden naar het land…

  Geliked door 1 persoon

  1. Dank u, Geertrui! Het is zeker een aanrader, maar het is inderdaad ver vliegen. Ik geloof dat de snelste/kortste vlucht zo’n 11 uur is… Laat het je echter niet afschrikken, het is zeker de moeite waard :-)

   Like

 2. Mijn broer heeft er een jaar gewoond. Mijn ouders zijn toen bij hem op bezoek geweest en ze zeiden dat ze in hun leven nog nooit zoveel hebben hebben gezien, maar dat de natuur echt wel prachtig was. Ooit wil ik er wel naartoe, ooit. :-)

  Geliked door 1 persoon

  1. Het is een land van uitersten (rijk – arm, bergen – zee, rust – drukte, gevaarlijk – chill…) en dat spreekt mij zo aan. Waar woonde jouw broer precies?

   Like

 3. Onze twee weken daar zijn natuurlijk van geen kanten te vergelijken met jouw periode ginder, maar als ik jouw foto’s zie, krijg ik toch ook al weer goesting om te vertrekken. Ik duim alleszins dat het je zo snel mogelijk lukt om terug te keren!

  Like

Joepie, reactie!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s