Lotte doet

25 before 25: update #5

Het is iets later dan anders, dus het is dringend tijd voor een update van mijn ’25 before 25’-doelstellingen. Op 12 december 2016 word ik namelijk 25 jaar en ik heb voor mezelf enkele doelstellingen opgesteld die ik graag voor die datum wil bereiken. Lees je even mee om te weten hoe ver ik ermee sta?

25 b 25 mei

  • 25 binnen- en buitenlandse steden bezoeken

Naar mijn goesting gaat dit puntje iets te traag vooruit, want zelfs met Boedapest aan het lijstje toegevoegd zit ik nog maar aan 7. Daar kan je hier meer over lezen. Ik zou natuurlijk iets minder streng kunnen zijn en gewoon elke stad waar ik enkele uren verblijf kunnen meetellen, maar mijn eigen criterium was dat ik er minstens moest blijven slapen. Goed, de komende maanden zal er nog wel één en ander bijkomen zoals Parijs en meerdere steden in Jordanië, dus ik hoef nog niet te vrezen.

  • 12 creatieve projecten uitvoeren

Samen met mijn collega volgde ik een workshop kalligrafie, die op twee avonden plaatsvond in Sint-Niklaas. Nogal ver om telkens maar 2.5 uur les te krijgen, maar het was het zeker waard. Ik vond het superleuk om te leren en ik ben nog steeds veel aan het oefenen. Qua creatief project kan dit wel tellen, vind ik :-)

  • 25 kaartjes sturen/geven

Deze challenge gaat mij bijna met 100% zekerheid lukken. De laatste weken was ik nogal vrijgevig in de kaartjes, ook als er zich niet meteen een speciale gelegenheid voordeed. Die onverwachte, ‘zomaar’-kaartjes vind ik altijd de leukste om te geven, omdat de blijdschap en verbazing van de ontvanger dan altijd een pak groter is. Ik stuurde eentje naar een medeblogster in Nederland, kon er redelijk wat afleveren aan kersverse moeders, stak iemand een hart onder de riem en liet iemand anders weten dat ik aan haar denk. In het postkantoor herkennen ze ondertussen waarschijnlijk al mijn handschrift.

  • 25 vegetarische gerechten uitproberen

Ook deze challenge gaat dankzij de kooklessen goed vooruit. Helaas werden de afgelopen twee lessen vaak dingen bereid waar ik niet echt fan van was. Meestal zijn de gerechten niet slecht hoor, maar vaak zijn het geen dingen die ik snel nog eens thuis zou uitproberen. Maar goed, nu heb ik wel eens rabarberijs met gember gegeten. Niet meteen iets alledaags, denk ik zo.

  • Mezelf weer op de koersfiets hijsen

Yessss, ik heb me over mijn schaamte heen gezet en trok mijn koerspakje weer aan. Schaamte zeg ik, want het was al zo lang geleden dat ik bang was dat ik meteen zou moeten ophouden wegens totale uitputting. De verrassing was dan ook groot toen bleek dat het eigenlijk best lukte. Voorlopig rij ik op de rollen tot ik weer wat extra conditie heb opgebouwd en weer langere fietstochten kan maken.

Voor de rest heb ik beslist om weer een doel voorop te stellen. Ik merk toch dat het een pak motiverender is om te trainen als je weet waarvoor je het doet. De beklimming van de Mont Ventoux schrikte me zo af dat ik regelmatig een tochtje deed en toen ik geen doel had, fietste ik ook gewoon niet. Ik weet al welk doel ik heb, maar dat hou ik nog even geheim om te zien of het haalbaar zal zijn. Mysterieus hé? ;-)

  • 48 uur zonder internet

Ik had me voorgenomen om het weekend in Boedapest te gebruiken om deze uitdaging te volbrengen… Ik heb het exact 10 uur volgehouden. Hoewel ik echt mijn best deed, had ik ineens, op een moment dat ik er niet bij stilstond, mijn gsm in mijn handen. Poging mislukt, grrr. Gelukkig heb ik nog 7 maanden om het opnieuw te proberen.

  • Inschrijven voor opleiding Spaans

De lesuren voor volgend academiejaar staan eindelijk online en hoera, ze passen perfect bij mijn werkuren. In juli moet ik mijn niveautest afleggen en dan zal blijken in welk jaar ik terecht zal komen. Ik hoop in het derde jaar, maar dat zullen we dan wel zien. Ik kijk er nu al naar uit!

6 gedachten over “25 before 25: update #5

  1. Ooh, wat een leuke lijst heb je voor jezelf opgesteld! En je bent écht goed bezig met al je doelen te behalen, ik geloof dat ik nog nooit zo’n lijstje heb gezien dat iemand het echt volhield haha. Leuke blog heb je trouwens, dankjewel om bij mij te reageren zodat ik de jouwe ontdekte! Liefs :)

    Geliked door 1 persoon

Joepie, reactie!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s