Lotte doet

As we speak

Ik ben al een lange tijd grote fan van Kelly’s blog, in die mate dat ik altijd meteen doorklik als ik zie dat er een blogbericht werd gepost. Of het nu positief of minder positief nieuws is, ik lees elk bericht met interesse. Zo ook met de rubriek As we speak, dus toen we werden uitgenodigd om het concept over te nemen, heb ik ook niet getwijfeld. Het lijkt wat op mijn Glimpse at My Life ofte GML, maar dan toch weer anders. Voor als je nog kan volgen…

Lezen: Ik heb echt een eeuwigheid gedaan over All The Lights You Cannot See van Anthony Doerr, ondanks dat ik het oprecht een mooi verhaal vond. Ik heb er dus niet echt een verklaring voor, maar goed. Nu zit ik gelukkig wel weer in de flow en ben weer aan het ‘boeken verslinden in sneltempo’ geslaan. Op dit moment combineer ik The Boy Who Saw Demons (over schizofrenie bij een kind) met Eating Animals (over, niet verbazingwekkend dat ik hiervoor kies, vegetarisme, massaconsumptie en de vleesindustrie). Boeiend!

Blij met: het pakketje dat ik van mijn swap-maatje Nicky kreeg, vol met spulletjes die helemaal bij mij passen (wat een ferme prestatie is, aangezien we elkaar niet kennen. Een roze verenpen, een notitieboekje, nagellak, een gezichtsmasker… Zalig!) én het kaartje vanuit Nederland dat Stella mij gestuurd heeft. Als ik zo’n kaartje krijg, dan weet ik weer waarom ik het zo leuk vind om er zomaar eentje op te sturen. Je kan toch niet anders dan blij zijn met leuke en vaak ook onverwachte post in je brievenbus?

Leren: hoe je mooie letters moet met kalligrafie. Ik werd er altijd al door gefascineerd, maar aangezien ik voor geen meter kan tekenen, dacht ik dat het niet aan mij besteed zou zijn. In de Flow staan altijd prachtige kalligrafieën en altijd dacht ik ‘kon ik dat ook maar!’. En toen kwam ineens mijn collega met het idee om samen een tweedelige workshop te volgen. Met twee durfde ik het meer dan alleen, dus schreven we ons in. Ondertussen hebben we de eerste les achter de rug en ik kan nu al zeggen dat ik het helemaal fantastisch vind. Afgelopen weekend oefende ik tot mijn handen verkrampten en volgende week geven collega M. en ik zelfs al wat les aan onze deelnemers. Trouwens, je hoeft er niet eens tekentalent voor te hebben. Ideaal!

Op de sukkel met: mijn bekken en onderrug, nog altijd. Wie had ooit kunnen denken dat een ontstoken staartebeen voor zoveel ongemak zou zorgen? Ik zit ondertussen al bijna twee weken op dat stomme wc-brilachtige kussen en ik word er niet bepaald vrolijk van, zeker niet omdat ik vaak het gevoel heb dat er geen verbetering lijkt in te zitten. Maar goed, de dokter zei dat de ontsteking drie weken nodig zou hebben om weg te trekken, dus we bijten nog een week op onze tanden.

Verlangen naar: mijn eerste dagen verlof in bijna negen maanden, over anderhalve week. Die vrije week ga ik dan ook meteen goed gebruiken om op reis te gaan, want dat is ook alweer tien maanden geleden. Als je zo lang een luxeleven als student hebt geleid waarbij je met grote regelmaat vakantie had, dan is de aanpassing aan slechts een paar weekjes per jaar niet werken nogal bruut, maar gelukkig vliegen de weken voorbij. Over iets meer dan een week zit ik op het vliegtuig naar Boedapest, jeej. Wie tips heeft, ze zijn zeker welkom!

citytrip-budapest
Bron: 1

Waarmee zijn jullie zoal bezig?

12 gedachten over “As we speak

 1. Ik vond ‘Als je het licht niet kunt zien’ ook een erg mooi boek. Momenteel ben ik vooral Flairs aan het lezen. Ik krijg de oude exemplaren van mijn zus, dus ik heb nog wat in te halen ;-). Veel beterschap! En veel plezier op reis. Ik ben zelf nog niet in Boedapest geweest, maar het schijnt prachtig te zijn.

  Geliked door 1 persoon

 2. Momenteel ben ik vooral bezig met werken als opvoedster (straks nog de late werken), en in mijn vrije tijd, stuur ik al eens een snailmail of doe ik aan postcrossing én blog ik natuurlijk :-D In september zal het gedaan zijn met de rust, want dan start de bouw van ons huis, spannend!! x

  Like

  1. Een héél late reactie, maar ik kon er natuurlijk ook niet op voorhand op reageren… Die warme baden deden inderdaad deugd aan mijn staartbeentje en alle andere pijnlijke ledematen in onze vriendengroep ;)

   Geliked door 1 persoon

Joepie, reactie!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s