Lotte doet

25 before 25: update #4

Het was gisteren de twaalfde van de maand, dus het is tijd voor een update van mijn ’25 before 25’-doelstellingen. Op 12 december 2016 word ik namelijk 25 jaar en ik heb voor mezelf enkele doelstellingen opgesteld die ik graag voor die datum wil bereiken. Lees je even mee om te weten hoe ver ik ermee sta?

25b25 april

De vorige keren schreef ik telkens over de puntjes waar ik wel al goed mee bezig was en ben, maar bij sommige punten heb ik nu soms mijn bedenkingen over mijn zelfgekozen uitdagingen, ai ai ai.

 • 10 nieuwe mensen ontmoeten

Aangezien ik nogal een babbelette ben en tegen een hondje met een hoed zou praten, is het voor mij nu niet echt moeilijk om veel nieuwe mensen te leren kennen. In dat opzicht zou ik al gemakkelijk aan 50 personen zitten. Ik zou het mezelf dus gemakkelijk kunnen maken en stellen dat deze uitdaging volbracht is. Maar, ik zou mezelf niet zijn als ik de lat niet wat hoger zou leggen, dus ik bedoelde hier eigenlijk mee dat ik die 10 mensen echt moest leren kennen. Daarin schuilt meteen de moeilijkheidsgraad van de opdracht, want wanneer kan je echt zeggen dat je iemand hebt leren kennen? Is dat na één gesprek? Moet je de namen van elkaars kinderen/broers en zussen/huisdieren kennen? Of kan je dat stellen als je vrienden op Facebook bent geworden?

Ik heb het als volgt geïnterpreteerd: ik moet iemand al meerdere keren langere tijd gesproken hebben, oprecht geïnteresseerd zijn in zijn of haar leven en de goesting hebben om hem of haar regelmatig te zien. Dat zijn voor mij goeie maatstaven, want via mijn werk ontmoet ik heel veel mensen, maar dat wil niet per se zeggen dat ik ze ooit als vrienden zou gaan beschouwen. En weet je wat het leuke is? Het zijn mijn eigen uitdagingen, dus niemand kan zeggen dat het verkeerd is! ;-)

Anyways, als ik deze criteria hanteer, dan zou ik de teller nu op vijf zetten. Niet slecht, vier maanden na het begin van mijn 25 before 25.

 • Een maand geen geld uitgeven aan niet-noodzakelijke spullen

Ik heb mezelf al serieus voor de kop geslagen hiervoor. Waar zat ik met mijn gedachten toen ik die challenge neerschreef? Ik ben namelijk niet meteen de grootste spaarder: placeer mij in een Hema, Boekenvoordeel of gelijk welke schoenenwinkel en ik kom nooit met lege handen buiten. Misschien moet ik het plannen in oktober: dan ben ik toch al 10 dagen op reis, waardoor er nog maar 20 dagen kans bestaat op verleiding ;-)

 • Minstens 150 euro schenken aan goede doelen

Ik geef mijn geld gemakkelijk uit aan goede doelen, waar ik voor mijn eigen gemak ook sponsoring van scholen of jeugdbewegingen bijreken. Op zich is dus dat niet echt een probleem, maar de moeilijkheid zit hem eerder in mijn uitstelgedrag. Als ik er meteen mee was begonnen, dan kwam dat op ongeveer 10 euro per maand, wat heel goed te doen is. Nu zijn we echter al een paar maanden ver en ik zit nog maar aan een euro of 20 via snoepjes kopen van de Scouts en dergelijke. Een inhaalmanoeuvre is dus nodig!

Voor de rest ben ik al bij al wel goed bezig, vind ik. De punten waar ik met rasse schreden vooruit ga, zijn: 25 steden bezoeken, want er zijn er alweer 2 bijgekomen (De Panne en Drachten), 25 kaartjes sturen (+ 3), 25 boeken lezen (+2), 12 creatieve projecten (+1 en 1 in progress), gekochte tijdschriften uitlezen voor ik nieuwe koop. Dit laatste is een punt dat ik pas op het einde zal kunnen evalueren, maar voorlopig gaat het goed. Er zijn op dit moment twee tijdschriften die ik nog niet helemaal uitgelezen heb, maar die kocht ik pas nadat ik alle andere helemaal van voor naar achter had gelezen. Pluim voor mezelf!

11 gedachten over “25 before 25: update #4

 1. Al 5 nieuwe mensen leren kennen in 4 maanden, dat is een applausje waard! Zeker als je de criteria verstrengd hebt en het dus niet zomaar om een losse babbel gaat. Zo te zien ben je ook met de rest goed bezig :-).

  Geliked door 1 persoon

 2. Goed bezig!
  Al zou ik die maand geen geld uitgeven eigenlijk net niet op reis doen, want ook al ben ik totaal geen souveniertjesmens, zo af en toe kom je wel eens iets leuks tegen en ja, hoe vaak ga je nog op die plek terugkomen? (aleja, dit is er wel vanuit gaande dat het geen reis naar de Belgische kust of Ardennen is natuurlijk ;-)

  Like

  1. Dat is ook wel waar, want je gaat niet elke dag naar Jordanië hé :-) Zucht. Die uitdaging is écht te moeilijk, haha. Ik heb niet zoveel karakter dat ik dat een maand kan volhouden.

   Like

Joepie, reactie!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s