Lotte leest & kijkt

Films om te zien: maart

Het is ondertussen al een publiek geheim dat ik ontzettend verslaafd ben aan films en series bekijken. Ik kan haast nooit meepraten over actuele tv-programma’s, maar noem een film en de kans is groot dat ik hem heb gezien. Dus ik dacht: waarom maak ik daar geen rubriekje van? Op het einde van de maand een paar films delen die ik al dan niet het bekijken waard vond. Bij deze…

Door mijn vergeetachtigheid is er vorige maand geen ‘Films van de maand’ verschenen en ondertussen is de nieuwe maand ook alweer een week ver, woeps. Ik begin er dus maar snel aan:

Project T.

Project T.PNG
Bron: 1

In de hele wereld Tomorrowland genoemd, maar door het gelijknamige Belgische festival bij ons verplicht veranderd van naam. Wie ernaar zoekt, tikt dus best even de twee titels in.

Casey, het tienermeisje dat haar liefde voor wetenschap met de paplepel mee kreeg, krijgt op een avond een mysterieus speldje waarmee ze in een andere dimensie terecht kan komen. Na heel wat obstakels komt ze erachter hoe dit kan en leert ze Frank kennen, een geniale maar gefrusteerde wetenschapper/uitvinder. Nadat ze worden aangevallen door handlangers van een andere wetenschapper, moeten ze naar de andere dimensie vluchten. Daar ontdekken ze hoe slecht de wereld eraan toe is.

Ik zou er eigenlijk nooit aan gedacht hebben om deze Sci-Fi film te bekijken, ook al speelt de zeer schone George de hoofdrol, want het is en blijft science fiction. Broertje P. mocht echter de film van de avond kiezen, waardoor ik met enige tegenzin begon te kijken.

Geheel onterecht, zo bleek! Ik was niet één keer verveeld en vond het zelfs nog een leuk verhaal, al zal dat wel een belediging zijn voor de makers, want het is eigenlijk een bewustmaking van de huidige wereld en het klimaat. Oké, het einde kon een pak beter, want je kent dat hé, die Amerikanen en hun filmeindes… Al bij al heb ik wel genoten van Project T. en de insteek die ze gebruikten om de kijkers te laten nadenken over de toekomst van de planeet als we zo blijven voortdoen.

Hannibal

44872_original
Bron: 2

De voorbije maand bekeek ik eigenlijk heel weinig films. Niet alleen heb ik tegenwoordig maar de aandachtspanne van een goudvis, daarnaast ben ik ook gewoon te veel in beslag genomen door allerlei series. Eentje daarvan is Hannibal, over,  zoals je zelf wel al kon raden, kannibaal Hannibal Lecter. Je kan de serie bekijken via Netflix.

Hannibal is een psychiater die samenwerkt met de politie om moordzaken op te lossen. Een andere collega van hem (en hoofdpersonage) is Will Graham, een jonge docent die over zoveel empathie beschikt dat hij zich volledig kan inleven in de moordenaars en zo een grote hulp biedt bij de zoektocht naar de daders. Het wordt voor de kijker echter al snel duidelijk dat Hannibal ze ook niet allemaal op een rijtje heeft en bovendien een wel erg grote voorliefde heeft voor lekker eten.

Bijna elke aflevering behandelt een andere moordzaak, maar er is steeds de rode draad van Abigail, die haar vader hielp bij het lokken, vermoorden en op een hertengewei spietsen van jonge meisjes.

Op aanraden van broer T. begon ik naar deze serie te kijken en daar heb ik nog geen spijt van gehad. Hoewel de beelden vaak een beetje gruwelijk zijn en er vaak nogal wat bloed aan te pas komt, stoort mij dat niet. Ik ben dan ook al redelijk wat gewend, na alle andere bloederige series die ik al bekeek. Zeer geloofwaardig is het niet dat Will Graham perfect weet hoe de daders te werk gaan, maar dat hoeft ook niet. Ik vind de verhaallijnen intrigerend genoeg om toch te blijven kijken en bovendien vind ik dat Mads Mikkelsen zijn rol als creepy psychiater erg goed speelt.  Aanradertje!

Hebben jullie de film of de serie al gezien?

7 gedachten over “Films om te zien: maart

Joepie, reactie!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s