Lotte doet

Waarom het elke dag mooi weer mag zijn

Aaaaah, vorige week nog vollenbak regenen en vandaag stralende zon. Dat kan alleen in België. Niet dat je mij hoort klagen, ik heb de hele namiddag buiten gespendeerd. Nu zijn het echter de laatste 40 kilometers van de Ronde van Vlaanderen en daar wil ik een uurtje zon wel voor inruilen (en oké, ook om naar de schone benen van Sagan te kijken). Een uurtje tijd om ondertussen ook eens de redenen voor mijn liefde voor zonnig weer op een rijtje te zetten!

 • Buiten zonder trui

Wat heb ik het gemist: in onze tuin kunnen zitten in mijn t-shirt, zonder één keer te rillen van de kou. Dat de warmte in onze tuin niet helemaal representatief is voor de echte temperatuur, aangezien we helemaal ingesloten zitten en er dus geen zuchtje wind te voelen is, kan mij dan eventjes niet schelen. Zonnebril aan, boek erbij en genieten maar.

 • Geur van de zon op je huid

Hebben jullie ooit al eens aan jullie huid geroken na een paar uurtjes in de zon te hebben gezeten? Zó lekker. Tenzij je je kapot hebt gezweet, dat is wat minder aangenaam.

 • Blijere mensen

Hoewel ik altijd merk dat iedereen een pak beter gezind is wanneer de mooiere dagen eraan komen, vermoed ik dat ik het dit jaar vooral op mijn werk zal merken. Heel veel deelnemers hadden last van een winterdip, dus hopelijk zakt dat vanaf nu wat naar de achtergrond.

 • Aperitiefjes die meer smaken

Een lekker frisse cocktail smaakt duusd keer beter als de zon schijnt, toch?

 • Begin van het barbecueseizoen

Hoewel bepaalde mensen van mening zijn dat er enkel vlees op de bbq mag liggen, ga ik daar vanzelfsprekend  niet mee akkoord. Het gaat mij echter meer om de sfeer die rond barbecueën hangt en die heerlijke typische geur die je ineens overal ruikt.

 • Op blote voeten lopen

Dat ik zwaar schoenenverslaafd ben, is geen geheim, maar wisten jullie dat ik eigenlijk het liefst van al op mijn blote voeten loop? Zodra het even kan, trek ik mijn schoenen uit en geniet ik van het gevoel van gras en koele bakstenen. Ook in Afrika en Spanje liep ik vaak blootvoets, al was dat niet aan te raden in de namiddag: véél te warm asfalt!

 • Genieten met mijn luie konijnenkinderen

Hoewel ik mijn vrouwtjes vaak een beetje saai vind overdag, vind ik dat op warme dagen net leuk. Meestal bewegen ze tijdens de dag uren aan een stuk niet, omdat konijnen nu eenmaal dieren zijn die tijdens de schemering tot leven komen. Dan kan ik het vaak niet laten om hen wat aan te porren zodat ze toch eens een poot verzetten, maar tijdens de zomer vind ik hun luiheid net héérlijk. Dan ga ik naast hen zitten in hun hokje en knuffelen we extra veel.

 • IJsjes!

Moet ik hier echt nog meer over zeggen?

m6rt4myfq7ct8j9m2aec_jakegivens20-20sunset20in20the20park

15 gedachten over “Waarom het elke dag mooi weer mag zijn

 1. Stiekem ben ik meer een herfstmeisje. De bladeren die van de bomen vallen, terug botjes mogen aandoen, genieten van een aperitiefje onder een brander… Is toch ook heerlijk?! :-)

  Like

  1. Dat ontken ik ook niet hoor en ik kan er ook enorm van genieten, maar ik hou niet zo van de laatste wintermaanden. Dan is het eerste plezier van de gezellige avonden onder een dekentje alwat afgesleten en lijkt het nog zo lang te duren voor het weer warmer wordt. Dus zodra de eerste zonnestraal er dan is, ben ik helemaal in mijn nopjes :)

   Geliked door 1 persoon

 2. Zalig he, zo’n weer!
  Ik ben vooral ook blij met de tijdswinst als ik naar buiten met de kinderen: in plaats van 3 winterjassen, 3 sjaals, 3 mutsen en 3 paar wanten kunnen ze nu alledrie hup naar buiten zonder jas. Spelen maar!

  Geliked door 1 persoon

Joepie, reactie!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s