Lotte doet

GML #6: blazen, hummus & dogsitten

Phoeh, wat een weer is me dat vandaag? Ik waaide vanochtend bijna van mijn fiets en moest serieus moeite doen om mijn (zware) stuur met volgeladen mand recht te houden. Ik besloot dan ook maar wijselijk om de rest van de dag te luieren. Oké, dat zou ik sowieso gedaan hebben, want het is de eerste vrije weekdag in máánden. Ik kan eerlijk gezegd niet wachten tot eind april, dan heb ik een weekje vakantie. Ik maak van die gelegenheid meteen gebruik om een paar daagjes naar Boedapest te gaan. Wie tips heeft, ze zijn zeker welkom!

Waar ik de laatste tijd onder andere mee bezig was? Je leest het hier:

Repetitieweekend

Kort gezegd: ik herinner mij dat repetitieweekend in De Panne als ‘veel blazen, heel weinig slaap en veel te veel cola’.  Het deed me wel nog eens beseffen hoeveel ik van mijn instrument hou. Dat was ooit wel anders, toen ik drie jaar sukkelde met een beugel of in de maanden voor ik naar Afrika vertrok. Toen moest ik me elke week naar de repetitie sleuren, al had ik daar geen aanwijsbare reden voor.

Hoeveel uren we vorig weekend gerepeteerd hebben, weet ik niet meer, maar het zorgde er in elk geval wel voor dat ik ’s nachts droomde over De Vuurgeesten. Ik sliep die nacht maar drie uur, want iets te veel feesten en vroeg opstaan en zo, maar zelfs in mijn slaap hoorde ik de muziek.

Een neveneffect van het weekend is dat ik geen cola meer kan zien of rieken. Aangezien ik zeer kieskeurig ben in dranken, goot ik nogal veel blikken naar binnen. Te veel, zo blijkt. Op zondagnamiddag was ik die smaak ineens zó beu dat ik al gruwelde bij het idee dat ik nog één slok zou moeten nemen. (Ik weet het,  enig gevoel voor drama is me niet vreemd) Ondertussen zijn we een week verder en heb ik enkel bij mijn vriendin E. een glaasje gedronken, maar echt smaken deed het niet. Wel handig, zo’n afkeer. Hopelijk blijft het nu zo.

Liefde voor thee

Over drank gesproken, ik kon me bij de Kruidenmozaïek echt niet inhouden toen ik die mooie dozen zag. Hoe de smaak zou zijn, vond ik minder boeiend. Heb ik dus efkes geluk dat de thee ook echt lekker is. Voor de liefhebbers onder ons: De thee van zowel Pukka als English Tea Shop is niet zo goedkoop als pakweg Lipton, maar wel erg lekker én fairtrade!

Babykonijnen op komst?

Zucht. Dat klein spook van mij, daar kom ik nogal wat mee tegen. Is het niet dat ze geopereerd moet worden, dan probeert ze de hele tijd te ontsnappen door diepe putten te graven of, zoals op dit moment, denkt ze dat ze zwanger is. Dat lijkt echter nogal onmogelijk, met twee vrouwtjes samen…

Anyways, toen ik merkte dat Pixie, ondanks hun grote liefde voor elkaar, agressief werd naar Elodie en ze ook nog eens plukjes haar bij zichzelf en haar zus begon uit trekken, ging ik op onderzoek uit. Mijn verbazing was dan ook groot bij de ontdekking van een nestje in wording. Na wat speurwerk op het internet leerde ik dat schijnzwangerschappen heel normaal zijn bij konijnen en je er geen zorgen over moet maken. Je mag echter in geen geval het nestje wegnemen, want dan mag je je aan een agressieve aanval verwachten.

Over een week of twee zal Pixie haar nestje links laten liggen en dan kan ik mijn twee meisjes weer in één hok laten verblijven. Tot die tijd moet ik ze met spijt in het hart voor hun eigen veiligheid gescheiden houden.

Veggie kooklessen

Serieus, wie had dat ooit gedacht? Ik begin koken leuk te vinden! Het is nog niet eens zo lang geleden dat ik die taak zoveel mogelijk aan andere mensen uitbesteedde, maar steeds vaker heb ik zin om een recept uit te proberen. Ik schreef me in januari zelfs in voor een kookcursus, for god’s sake.

Het helpt natuurlijk wel dat ik geen zin heb om elke dag vleesvervangers te eten omdat ik geen inspiratie heb om iets nieuws te proberen. Het is niet alleen ongezond, je wordt er ook nog eens dikker van (heb ik aan den lijve mogen ondervinden, waardoor ik nu mijn best moet doen om weer op mijn normale gewicht te komen) en het is niet altijd even lekker. De recepten van de kookles zijn dus zeer welkom en ook het internet geeft inspiratie.

Vorige week maakte ik rode bietensalade met groene appel en komkommersalade met feta, geserveerd met pitabroodjes die in hummus gedopt werden. Al zeg ik het zelf: suuuuperlekker, maar de credits gaan naar Iris, want zij zette het idee online. Haar foto’s zijn trouwens duizend keer beter dan de mijne, dus wie wil zien hoe het eten eruit zag, klikt best even door naar haar blog.

En voor de rest?

Daarnaast ging ik op bezoek bij mijn allerliefste nichtje (dat zo schattig kan giechelen!) en haar broertje, ging ik babysitten op een hond (biechte waarheid: mijn babysitgezin ging voor een weekend naar zee en vroeg aan mij om bij hen thuis te slapen zodat de hond niet de hele tijd alleen zat. Multifunctioneel inzetbaar, ik!), maakte ik een boswandeling met mijn gebloemde laarsjes aan, ging ik mijn lieve, door ziekte gevelde vriendin E. bezoeken in Gent en stond ik op de dag van Pasen om 6u op om op de Kemmelberg naar de koers te gaan kijken, hoewel ik uiteindelijk de wedstrijd vanop de tv heb gevolgd. Vakes muziekinstallatie stond namelijk al veel sneller opgesteld dan verwacht waardoor ik niet in de kou moest staan wachten tot de eerste wielrenners voorbij zouden komen.

GML6

Ik heb nog steeds het gevoel dat mijn weken voorbij vliegen door zoveel op mijn werk te zijn en een pak minder vrije tijd te hebben, maar ach.  Dan is het ook sneller tijd om op reis te vertrekken :-)

En? Hoe gaat het met jullie?

2 gedachten over “GML #6: blazen, hummus & dogsitten

Joepie, reactie!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s