Lotte is

De ‘Mag ik ff zeiken?’-tag

Wat klagen op tijd en stond is me niet vreemd. Vaak gaat het over dezelfde dingen en als ik moe ben, wordt het altijd nog wat erger. Toen ik bij Hare Maristeit de ‘mag ik ff zeiken’-tag las, wist ik meteen dat ik die tag ook wilde invullen. De tag werd bedacht door DoorMariska en dus kan ik haar alleen maar lof toezwaaien omdat ik nu eens mét goede reden steen en been mag klagen.

38909272
Bron: 1

 1. Waar kan jij je gigantisch aan ergeren?

Met stip op één: Aan slechte chauffeurs in het verkeer. Hoewel ik niet beweer dat ik de beste chauffeur ever ben, kan ik me enorm opwinden over mensen die de verkeersregels niet kennen. Ik schreef er ooit zelfs een blog over, nadat ik me alweer enorm druk had gemaakt op de weg naar huis.

Aan mensen die niet openstaan voor andermans mening. Daar heb ik nogal last van op mijn werk, met sommige deelnemers. Iedereen mag natuurlijk zijn eigen mening hebben, maar van eens luisteren naar hoe een ander over iets denkt, ga je echt niet dood.

Aan schrijffouten: u/uw of jou/jouw niet uit elkaar kunnen houden, dt-regels niet kennen, grammaticale kemels, geen (correcte) interpunctie… Aaargh! Spelfouten kan ik nog redelijk verdragen, want sommige woorden zijn ook gewoonweg moeilijk om te schrijven, maar het moet nu ook weer niet te vaak gebeuren.

Aan mensen die denken dat ze de eerste zijn die het mopje “Oh, ik hou ook van konijnen. Met pruimen.” maken.
Niet. Grappig. Meer.

Woeps, ik erger me blijkbaar nogal vaak aan mensen. Dat lijkt niet zo positief voor een sociaal werker die elke dag met anderen werkt. Gelukkig ben ik 90% van de tijd niet geënerveerd.

 1. Wat vind jij irritant in het verkeer?

Ik had het er hierboven al een beetje over, maar in het verkeer stoor ik me het meest aan mensen die de verkeersregels niet respecteren. Als ik een euro kreeg voor iedere keer ik aan ons T-punt geen voorrang van rechts verleend kreeg, ik kon elk jaar een zeer mooie reis maken. Ook met je gsm achter het stuur zitten, verdraag ik slecht en wat nog erger is: drinken en rijden. Ik weet dat ik me er niet populair mee maak, maar ik ben voorstander van de nultolerantie.

 1. Welk eten vind je echt goor en krijg je niet door je keel?

Prei. Dat is zowat het enige voedsel dat ik echt, echt, echt niet lekker vind. Ik had dan ook last van een lichte paniekaanval toen ik overlaatst bij mijn tante H. ging eten en zij vislasagne met prei had klaargemaakt. Uiteindelijk bleek ik de lasagne wel lekker te vinden, maar dat had vooral te maken met het feit dat je de prei niet smaakte. Vreemd dat ik het toch binnen kreeg, want normaal is het idee dat het in mijn eten zit al genoeg om me te doen kokhalzen. Verder zijn er wel enkele dingetjes die ik niet zo lust, zoals kokos en kaneel, maar het is niet alsof ik die smaken echt supersmerig vind.

 1. Waar wil je op dit moment over zeuren?

Eigenlijk nergens over. Behalve misschien over het feit dat ik morgen (zaterdag) vroeger moet opstaan dan wanneer ik ga werken. Op weekend gaan is leuk, er vroeg voor moeten opstaan net wat minder.

 1. Welke artiest kun jij echt niet uitstaan?

Ik heb het niet zo voor Bart Peeters. Hij is ongetwijfeld een zeer getalenteerde muzikant, dat trek ik niet in twijfel, maar ik vind hem zo bloedirritant.

Dan is er ook nog Jack Nicholson. Zijn naam schrijven doet me al huiveren. Ik vind hem niet zozeer onuitstaanbaar, maar ik ben gewoonweg bang voor die man. Niemand is zo eng als hij. Laatst was ik aan het zappen en toen verscheen zijn gezicht ineens in close-up in beeld, net op het moment dat ik veranderde van post. Ik heb de volgende vijf minuten, zonder overdrijven, met een bonzend hart in de zetel gezeten.

 1. Wat vind je de rottigste klusjes in huis?

Ik moet de eerste mens die graag kuist nog ontmoeten en ik vind het vooral een taak die nooit klaar is. Op het moment dat je alle taken afgewerkt hebt, kan je eigenlijk al opnieuw beginnen. Maar goed, ik vind niet alles even erg. Dweilen of stofzuigen bijvoorbeeld, dat valt best mee. Strijken, afwassen of kousen plooien daarentegen, ieuw.

 1. Waar stoor jij je zodanig aan op een blog, dat je hem direct weer wegklikt?

Ik ben eigenlijk ontzettend tolerant wat blogergernissen betreft. Zelf heb ik allesbehalve perfecte foto’s (integendeel!), dus daarover oordelen zou wel zeer hypocriet zijn. Als ik bij andere bloggers lees dat ze slechte foto’s ongelofelijk irritant vinden, dan word ik daar wel eens onzeker van. Ik doe wel mijn best, maar voorlopig heb ik de tijd noch de energie om me erin te verdiepen.

Ik stoor me meer aan taalfouten, zoals hierboven beschreven. Zo volgde ik een tijd een blog van een journaliste, waar ik regelmatig dt-fouten zag. Dat snap ik dus echt niet.

Voor de rest hou ik niet zo van zelfstoef. Ik las ooit een tijd een blog waarop de schrijfster het vaak had over hoe fantastisch ze sport, hoe duur haar kleren zijn en hoeveel succes ze heeft in het leven. Na een maand heb ik afgehaakt. Ik kan wat zelfrelativering én realiteit veel meer appreciëren.

 1. Welk tv-programma vind je echt verschrikkelijk?

Zonder enige twijfel: alles dat met voetbal te maken heeft.
Vroeger vond ik Komen Eten nog best leuk, maar nu is het veel te marginaal geworden. Ze zoeken er echt de belachelijkste personages uit om toch maar te kunnen blijven teren op het succes. Waar ik vroeger nog eens goed kon lachen, vind ik het nu zelfs helemaal niet grappig meer, die types in Komen Eten.

 1. Aan welk make-up product heb je een hekel?

Of het een echt make-upproduct is, weet ik niet, maar ik hou niet van zelfbruiner. ik zie er het nut wel van in, maar het ziet er keer op keer zo nep uit. Alhoewel, misschien zijn sommige zelfbruiners zo goed dat ik niet eens doorhad dat het om een kleur uit een potje ging? :-)

 1. Wil je verder nog ergens even lekker over zeiken?

Het is eerder preken dan zeiken, maar ik wil gewoon zeggen aan vele andere mensen: astublieft, leer het principe van ‘leven en laten leven’. Ik vind het vaak zo triest van mensen dat ze altijd commentaar hebben op anderen en hun keuzes, of het nu gaat om werk, kleding of levenskeuzes. Je leven is zoveel makkelijker als je je niet zo druk maakt om wat anderen doen of zeggen. Al geef ik het toe: ik maak me er ook soms nog schuldig aan.

Mochten jullie deze tag ook willen invullen, laat dan zeker iets weten. Dan kom ik sowieso ook eens lezen bij jou. Vergeet ook niet om Mariska’s blog te vermelden, want ere wie ere toekomt!

 

17 gedachten over “De ‘Mag ik ff zeiken?’-tag

 1. Een fijn weekend toegewenst met alleen maar mooie dingen ;-)
  En ergernissen zijn heeeel menselijk hoor, al wordt het nog net iets vervelender als anderen zeggen dat ze zich irriteren aan… Die taalfout is dan de druppel!

  Geliked door 1 persoon

 2. 😆 ik erger mij aan van die overdreven “gestylede” (of hoe schrijf je dat?) foto’s op instagram. Waar je ziet dat er echt werk werd gemaakt om zoveel mogelijk lelijke dingen uit beeld te halen en mooie dingen erbij te zetten. Soit, firstworldproblems 😃

  Like

  1. Oh jaaaa, dat vind ik ook irritant. Of zo van die foto’s bij een blog over onderwerp x, maar waar dan ook een tijdschrift en nagellak of zo op de foto staan. Hallo relevantie? :)

   Like

 3. Met dat ‘alles wat met voetbal te maken heeft” ben ik het volmondig eens.
  En ook ik zeur en zaag harder als ik moe ben, dan kan ik niet zo goed meer relativeren.

  Bart Peeters vind ik dan weer geweldig. Ik hou van zijn kinderlijk, oprechte enthousiasme. En zijn muziek vind ik meer dan fantastisch. :-)

  Like

Joepie, reactie!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s