Lotte doet

25 before 25: update #2

Het is vandaag de twaalfde van de maand, dus het is tijd voor een update van mijn ’25 before 25’-doelstellingen. Op 12 december 2016 word ik namelijk 25 jaar en ik heb voor mezelf enkele doelstellingen opgesteld die ik graag voor die datum wil bereiken. Lees je even mee om te weten hoe ver ik ermee sta?

Nu de tweede maand van mijn challenge erop zit, kan ik zeggen dat ik alweer een stukje dichter bij de overwinning van mijn 25 doelen zit. Helaas blijkt dat ik vooral aan dezelfde doelen gewerkt heb en bepaalde andere doelen links liet liggen. Maar geef toe, 48 uur zonder internet is minder aantrekkelijk dan pakweg boeken lezen…

25b25 februari

 1. 25 boeken lezen

Over boeken gesproken: met mijn eerste uitdaging gaat het bijzonder goed. Ik ben op dit moment al aan mijn achtste boek bezig sinds mijn verjaardag, wat neerkomt op ongeveer een boek per week. In de praktijk is het meer 2 boeken per anderhalve week en dan een paar dagen niets lezen, want soms heb ik wat tijd nodig om een boek te kiezen en/of het laatste verhaal te verwerken. Sinds de vorige update las ik IJstweeling van SK Tremayne, De Geniale Vriendin van Elena Ferrante, Een Regenboog in De Nacht van Claire King (mooi!) en Post voor Mevrouw Bromley van Stefan Brijs (ook heel mooi!). in de tussentijd heb ik al een stapeltje van zo’n 10 gekochte boeken liggen (woeps) en staan er ook nog enkele op mijn lijstje die ik in de bib wil halen. Ik hoef dus niet bang te zijn om ineens zonder inspiratie te vallen.

 1. 25 veggie recepten uitproberen

Deze uitdaging zal volgens mij zeer vlot verlopen aangezien ik me ingeschreven heb voor vegetarische kooklessen. Aangezien we elke les zo’n 8 recepten zullen maken, zal het bijzonder snel gaan om aan 25 gerechten te komen. Toch wil ik niet vals spelen, ik kies er enkel degene uit die ik superlekker vind en die ik zelf ook nog eens uittest. Sinds de vorige uitdaging komt de teller daardoor op 4 te staan: 3 recepten van de les en eentje die ik samen maakte met Ivana. Ik raakte helemaal verslingerd aan knolselderlasagne, smulde van de dadelsalade met appel, stond verbaasd te kijken van de  heerlijke smaak van het bananenslaatje met ananas en mayonaise (say what? Klinkt goor, maar is echt lekker!) en maakte de zalmburgers met avocado via het recept van de Albert Heijn. Spinaziepesto is trouwens echt de max hé, mensen.  Zeker eens proberen!

 1. 12 creatieve projecten uitvoeren

De laatste weken hervond ik mijn liefde voor handwerk en schoot dan ook in gang. Ik haakte niet alleen een haarband voor mijn lieve vriendin Ivana (waardoor ik nu waarschijnlijk elke week eentje voor mezelf zal maken, gezien de ontspannings- én gemakkelijkheidsgraad :-)), ik ben ook bezig met een verrassing uit vilt voor elk van mijn collega’s. Aangezien ze het nog niet gekregen hebben en ik het niet kan riskeren dat ze al lezen wat het is voor ze het krijgen, zal ik jullie pas volgende maand op de hoogte kunnen brengen van dit projectje…

 1. Andere bloggers in real life ontmoeten

Morgen spreek ik in Gent af met enkele meisjes/dames die ook bloggen. Ik maakte me lid van de Facebookgroep Bloggerscafé en schreef me meteen in toen bleek dat een event in mijn geliefde stad werd georganiseerd. Ik heb nog geen enkele van de blogsters ontmoet, dus dat zal morgen spannend worden. :-) Eerlijk gezegd had ik er niet bij stilgestaan dat het zo makkelijk zou kunnen lopen om andere blogsters te ontmoeten, maar ik ben wel heel blij met de kans. Nieuwe mensen leren kennen, nog eens in Gent zijn én tegelijkertijd een doel van mijn uitdagingen tot een goed einde brengen? Kan niet beter.

 1. Een eigen huisje hebben

Ten slotte wil ik nog iets schrijven over dat eigen huisje. Waar ik in het begin nog schreef dat ik verwachtte dat deze uitdaging niet zou lukken, omdat je zoiets niet kan forceren, praat ik er nu al anders over. Samen met mijn vake ben ik namelijk in het Izegemse op zoek naar een klein huisje voor mezelf. Dat heeft eigenlijk weinig te maken met mijn ’25 before 25’-lijstje, maar meer met het feit dat ik ineens echt de behoefte voel om alleen te gaan wonen. Ik woon graag thuis, maar toch… Of ik effectief al verhuisd zal zijn op mijn vijfentwintigste verjaardag weet ik nog niet, maar ik ben er in ieder geval mee bezig.

Hoewel ik op zich vrij tevreden ben met de evolutie van mijn uitdagingenlijstje, besef ik wel dat ik in gang zal moeten schieten om ook de andere doelen te verwezelijken. Hebben jullie nog tips voor mij?

77729b6977c4e2068d8fdfcafe0dcfab

10 gedachten over “25 before 25: update #2

 1. De lente is in aantocht (in theorie toch) en binnenkort zal je waarschijnlijk weer wat winterse spullen opbergen. Ga eens door je kast en stel jezelf de vraag: heb ik dit kledingstuk de afgelopen winter gedragen? Is het antwoord nee, steek het in een zak en breng het naar een container die ze naar ontwikkelingslanden brengt of vraag eens rond bij vrienden of ze eventueel iets willen. Je raakt misschien niet aan 25 stuks, maar misschien wel vijf of zes stuks… :-)

  Like

  1. Hahaha Meliena! Bedankt voor je reactie, je doet me beseffen dat die 2 grote zakken kleren die ik vorige week weg deed ook meetelt voor mijn uitdagingen. Daar had ik niet bij stilgestaan. Het waren zeker meer dan 25 stuks, maar om het fair te doen, zal ik 3 punten aanrekenen: 1 voor elke soort kledij :-)

   Like

 2. Geniet je bij die stedentrips niet ook al deels van de buitenlucht? En anders: hup, de fiets op! Meteen goed voor buitenlucht en koersfiets ;-) Al weet ik dat het makkelijker gezegd is dan gedaan hoor… Maar wie weet helpt de aankomende lente wel!

  Naar die knolselderlasagne en naar die zalmburger (is dat dan met veggie namaakzalm of zoiets?) ben ik wel benieuwd; dat slaatje met banaan en mayo klinkt vooral heel bizar :-)

  Geliked door 1 persoon

  1. Nee, het is met echte zalm. Ik eet soms nog eens vis, omdat ik de overgang van vlees + vis naar helemaal niets te groot vond. Ik ben het wel ferm aan het afbouwen, maar voorlopig blijf ik het heel soms eten. Dat is vooral gemakkelijk voor als ik bij iemand ga eten, want voor niet-vegetariërs is het vaak moeilijk om iets veggie te maken :-)

   Geliked door 1 persoon

 3. Hee Lotte! Ik heb net je blog ontdekt, leuk! Wat heerlijk om zo’n lijstje te zien, ik ben benieuwd of je nog veel kan gaan afvinken binnenkort :) Ik ben laatst trouwens in Gent geweest, wat een toffe stad! En Hostel Uppelink is echt geweldig!

  Like

Joepie, reactie!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s