Lotte doet

25 before 25: update #1

Het is vandaag de twaalfde van de maand, dus het is tijd voor een update van mijn ’25 before 25’-doelstellingen. Op 12 december 2016 word ik namelijk 25 jaar en ik heb voor mezelf enkele doelstellingen opgesteld die ik graag voor die datum wil bereiken. Lees je even mee om te weten hoe ver ik ermee sta?

De eerste maand zit erop. Veel van mijn doelstellingen zal ik pas op het einde kunnen evalueren, maar ik ben in ieder geval niet miscontent met wat ik in deze korte tijd heb bereikt.

25b25 januari

 1. 25 boeken lezen

Als ik aan zo’n rotvaart blijf verder lezen als ik tot nu doe deed, ben ik aan de helft van het jaar al klaar met mijn eerste doel. Maar liefst drie boeken kon ik al afstrepen: De vreemde van Harlan Coben, Tegenlicht van Esther Verhoef en Waar is Bernadette? Van Maria Semple. Het eerste boek was een thriller, het tweede een roman (maar een lijvig werk, 560 pagina’s is niet niks) en het derde valt moeilijk te omschrijven. Het is een beetje humoristisch, maar tegelijkertijd niet zozeer hoofdzakelijk bedoeld als grappig en het is een thriller noch een echte roman. Het is gewoon een leuk boek, voilà.

Het helpt wel enorm dat ik deelneem aan de Verbeelding Book Challenge, waarbij we uitgedaagd worden om boeken te lezen die aan één of meerdere opgegeven puntjes voldoen. In het licht daarvan zijn mijn volgende boeken op de stapel ‘Een regenboog in de nacht’ en ‘De Reünie’. Het is nu gewoon alleen nog beslissen aan welkeen ik eerst wil beginnen…

 1. 25 binnen- en buitenlandse steden bezoeken

Sinds 12 december sliep ik al in drie verschillende steden, Izegem buiten beschouwing gelaten. Dat telt voor mij mee als goed genoeg om aanvaard te worden in deze lijst. Groningen, Oostende en Bouillon hielpen me dus al een eind op weg. Nog 22 te gaan.

 1. 25 kaartjes sturen

Op dit moment staat de teller op twee. Ik gaf eentje aan de deelnemer op mijn werk die het konijnenhuisje maakte (en haar reactie was heel leuk om te zien. Nu weet ik weer waarom ik dit zo graag doe) en het tweede is nog onderweg, dus ik kan nog even niet vertellen aan wie het geadresseerd werd. Ik hoop vurig dat ik in deze challenge slaag, want iemands gezicht zien opklaren met het kleine gebaar maakt mijn hele dag goed.

 1. 12 creatieve projectjes uitvoeren

Mijn kerstkrans was creatief en bovendien bijzonder veel werk, dus ik tel dit project mee voor mijn doelstelling. Als kerstcadeau kreeg ik van mijn nicht en haar man een superleuke handleiding om monstertjes te haken en een haakpakketje, dus ik zou ook tussen 12 januari en 12 februari niet verlegen mogen zitten om inspiratie.

 1. Effectief elke maand een update schrijven over 25 before 25

De eerste maand is alvast gelukt. Nog 11 maanden volhouden!

Lieve lezers, als jullie boekaanraders of inspiratie voor leuke DIY’s hebben of misschien het idee hebben dat jullie me kunnen helpen bij het vervullen van één van mijn andere doelen, aarzel dan niet om mij te contacteren! Alle tips worden geapprecieerd! :-)

3f729b226617ddd2932e2508e6c67cd1

20 gedachten over “25 before 25: update #1

 1. Goed bezig! Zeker die drie steden vind ik impressionant op een maand tijd!

  Op mijn DIY-lijstje staan onder andere nog zelf gedecoreerde tassen (met porseleinstift), zelfgemaakte scrub, eigen labels ontwerpen voor onze kruiden… Vorig jaar kleurde o.a. ik mijn sleutels met nagellak om ze makkelijker te kunnen onderscheiden en een opbergsysteem voor mijn oorbellen (staat deels op mijn oude blog: http://lepetitrequin.blogspot.ch/search/label/Gemaakt). Misschien geeft dat een beetje inspiratie? :-)

  En we kunnen eens afspreken voor een ritje op de koersfiets, dan heb je meteen drie puntjes in één ;-)

  Geliked door 1 persoon

 2. Dit soort lijstjes vind ik altijd echt leuk om te lezen, zeker als het ook lukt om ze waar te maken ;). Misschien moet ik toch ook maar wat vaker weer gewoon gaan lezen, dat is eigenlijk echt wel een goed doel en meteen een manier om wat minder achter een scherm te zitten!

  Geliked door 1 persoon

  1. Ja, voor mij is het dubbel. Ik lees ontzettend graag, maar ik kijk ook enorm graag naar films. Ik moet dus altijd ‘kiezen’ tussen de twee. De laatste tijd wint lezen het meestal van kijken.

   Like

 3. Een boektip kan ik je geven: Het Smelt van Lize Spit. Ik ben er net in begonnen, en het verhaal grijpt je goed… Maar wat een waslijst voor dit jaar, zeg. Je moet goed je best doen om dit allemaal te halen!

  Like

 4. Wat super leuk! Vooral omdat ik hetzelfde project ook doe, ook voor m’n 25ste verjaardag in oktober! Ook heel leuk dat je het getal 25 lekker vaak laat terug komen in je doelen :) daar heb ik eigenlijk niet over nagedacht. En wat boeken betreft – heb je alle Harry Potters al gelezen? Haha. En in het Engels? Dat moet ik nog gaan doen ;). Verder is Joe Speedboot een van mijn favoriete boeken en vind ik de boeken van Dan Brown (die met Robert Langdon erin) super fijn.
  Liefs! Ben benieuwd naar je volgende updates!

  Like

  1. Ik ben ooit begonnen aan de boeken van Harry Potter, maar na het tweede heb ik het opgegeven. Het bleek toch niet zo mijn ding te zijn. Joe Speedboot ken ik niet, dat ga ik zeker eens opzoeken :) Bedankt voor de support!

   Like

Joepie, reactie!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s