Lotte doet

Over 2015

Jippie, het is weer tijd voor mijn eindejaarsvraagjes!

Wat heeft 2015 voor jou onvergetelijk gemaakt?
In de positieve zin: Mijn zeven maanden in Barcelona. De enorme liefde die ik van Melina kreeg en aan haar kon geven. Het vinden van vast werk na amper één sollicitatie. De komst van mijn kleine Pixie. Mijn bankrekening die ik maand na maand zie groeien (dat had ik nog nooit zo meegemaakt, dus ik ben blij!). Het herontdekken van oude vriendschappen. Op reis gaan met mijn moeke. Barcelona laten zien aan mijn opa.

In de negatieve zin: de dood van enkele geliefden.

Wat is het beste dat je in 2015 op tv zag?
Ik keek bijzonder weinig naar tv-programma’s, omdat je in Spanje je natuurlijk geen Belgische zenders kan ontvangen. Ik keek wel graag naar Het Huis. Qua series heb ik enorm genoten van The Walking Dead, Pretty Little Liars, Black Mirror en Jessica Jones.

Wat was je favoriete film van het jaar?
Dit vind ik eigenlijk een ongelofelijk moeilijke vraag. Als je zoveel films verslindt als ik, is het heel moeilijk om er dan slechts eentje uit te kiezen. Zoals je al een hele tijd geleden kon lezen, was ik helemaal onder de indruk van Begin Again. Hoewel die film op zich eigenlijk niet eens zo speciaal of steengoed is, heeft het toch een enorme indruk op mij achtergelaten. Ik denk dat het komt omdat ik me zo goed identificeren met het enorme liefdesverdriet van het meisje. Ook Me and Earl and The Dying Girl, Ex Machina, Terug Naar Morgen en The Age of Adeline vond ik goed.

Wat vond jij het beste groep/liedje van 2015?
Ik was heel blij om te horen dat Adele een nieuwe plaat uitbracht. De liedjes die ik er al van hoorde, vielen alvast in de smaak. Ik was ook helemaal gek op Catch & Release van Matt Simons. En natuurlijk blijf ik gigantische fan van CCR en Elbow.

Wat is het beste boek dat je in 2014 hebt gelezen?
Ik ontdekte dit jaar de boeken van Lars Kepler, een pseudoniem voor een Scandinavisch schrijverskoppel. Ik las in een paar maanden al drie boeken en kan niet wachten tot ik aan et volgende kan beginnen. Ik heb me echter voorgenomen om geen boeken meer te kopen of te lenen bij de bib tot ik mijn stapel zelfgekochte boeken heb weggewerkt. Daar ben ik nog niet direct klaar mee, dus Lars Kepler zal nog efkes moeten wachten.

Wat is jouw goede voornemen voor 2015?
Ik doe dit jaar niet echt mee aan voornemens, maar ik heb wel een heleboel doelen gesteld die ik voor mijn vijfentwintigste verjaardag wil bereiken. Mocht je geen flauw idee hebben waar ik het over heb, dan kan je dat hier nog eens nalezen.

Wat was jouw beste aankoop van 2014?
Zonder twijfel mijn nieuwe, knalrode retrofiets met rieten mand. Nu er ook nog eens een roze bloemenkransje aan de mand hangt, ben ik er helemaal verliefd op. Het was een investering, maar ik heb er nog geen seconde spijt van gehad.  Daarnaast was en ben ik ook heel erg blij met de komst van Pixie, zeker nu ik zie hoeveel zij en Elodie van elkaar houden.

Wat deed je in 2015 dat je nooit eerder deed?
Twee keer in de krant staan. Voor zeven maanden in Barcelona gaan wonen. Au pair zijn. Maanden aan een stuk geen vlees eten. Vast werk vinden. Solliciteren. Een volledige en vlotte conversatie in het Spaans voeren. In mijn eentje op restaurant gaan. Belastingen betalen. 6,5 uur op de trein zitten. Met onderscheiding afstuderen. Een gastblog mogen schrijven voor mijn favoriete blogster. Annie in het Spaans bekijken. Bleiten omdat ik Franschhoek in een leesboek vermeld zag staan. Te horen krijgen dat mijn vlucht afgeschaft is. Brood bakken. Vertellen over mijn hoogsensitiviteit. Een laptopdiefstal aangeven bij de politie. Het éénjarig bestaan van mijn blog vieren. Leren haken en het deze keer ook effectief volhouden. Zo enorm genieten van mijn schaarse verlofdagen (amper 2 in 6 maanden! Wat was het studentenleven een luxe). Linde en Siska van Studio Brussel in het echt zien.

Ook dit jaar vergeet ik ongetwijfeld nog vele eerste keren. Ik zou het beter moeten bijhouden… Hopelijk heb ik ook volgend jaar een uitgebreid lijstje!

Welke landen heb je het afgelopen jaar bezocht?
Spanje (duh. Barcelona, Valencia, Madrid), Nederland. Even lijkt het alsof ik weinig gereisd heb, maar ik was meer in het buitenland dan in eigen land. Soms leek het zelfs alsof ik op vakantie ging naar België. :-)

Wat wil je in 2016 dat je niet had in 2015?
Misschien een eigen huisje? Op dit moment heb ik weinig duidelijke wensen. Vorig jaar schreef ik: Minder prestatiedruk, veel mentale rust en een vaste job als ik even luidop mag dromen. Die zaken zijn gelukt, naar mijn gevoel.

Welke data van 2015 staan in je geheugen gegrift?
6 januari, de dag dat ik vertrok om au pair te worden. 18 augustus, de eerste officiële werkdag.

Waar ging het meeste van je geld naartoe?
Mijn nieuwe fiets, alweer een nieuwe laptop, de vele operaties van Pixie. En schoenen natuurlijk ;-)

Ben je in vergelijking met vorig jaar rijker of armer?
Rijker, zowel op materieel als mentaal gebied.

Wat had je graag meer gedaan?
Het enige waar ik spijt van heb dat ik het niet meer deed, is fietsen. Voor de rest heb ik niet echt het gevoel dat ik iets meer had moeten doen. Ik heb veel gereisd, veel geschreven, veel gelezen, tijd doorgebracht met vrienden en geliefden… Maar dat laatste kan natuurlijk altijd beter.

Wat had je graag minder gedaan?
Me zorgen gemaakt of ik wel geschikt was voor mijn job. Me druk gemaakt in het samenwonen met bepaalde personen. Sommige mensen verander je nooit, waardoor het geen zin heeft om je er kwaad om te maken. Gelukkig was het maar tijdelijk.

Wat wens je je bloglezers toe voor 2016?
Heel veel liefde van je familie en vrienden, voldoening in je job of dagdagelijkse bezigheden, een goeie gezondheid, veel plezier en veel mooie momenten om later met een warm gevoel aan terug te denken.

InstagramCapture_63ccea47-8512-4e64-80d7-6b2adde505e1

2015 was een zeer gunstig jaar voor mij. Ik heb er enorm van genoten en de tegenslagen werden gelukkig ruim gecompenseerd door mooie momenten. Ik wens voor iedereen een even mooi 2016 als 2015 voor mij was :-)

Showerthemwithlove
Bron: instagram A Little Lovely Company

11 gedachten over “Over 2015

  1. De twee keren in de krant gingen respectievelijk over het Herfstmuziekfestival in Izegem (ik nam deel en ik stond toevallig pal in het midden op de foto die tijdens het optreden werd genomen) en de opendeurdag van mijn werk :-) Voor Franschhoek heb ik geweend omdat ik daar een half jaar heb gewoond en om één of andere onverklaarbare reden werd ik helemaal emotioneel toen ik dat een jaar later ineens in een roman zag staan, hahaha.

   Geliked door 1 persoon

   1. Oh, maar dat is compleet verklaarbaar! Ik ben vorig jaar in de auto beginnen wenen omdat we over een (mij nochtans compleet onbekende) Alpenpas reden en mij dat deed denken aan de beklimming van de Galibier die ik ooit deed! En toen ik dit jaar de Ventoux voor het eerst in 7 jaar nog eens terugzag (weliswaar vanuit de verte) had ik het ook weer bijna zitten. Emoties, ’t zijn rare dingen soms :-)

    Geliked door 1 persoon

    1. Na mijn beklimming van de Mont Ventoux slaat mijn hart ook altijd even extra snel als ik er iets over zie/lees/hoor :-) Ik ben blij dat ik niet de enige ben die zo emotioneel wordt om zulke dingen, hahaha.

     Geliked door 1 persoon

Joepie, reactie!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s