Lotte doet

Kerstmis volgens Pinterest

Nu het de kerstdagen nog niet voorbij zijn, maak ik extra veel gebruik van dit onderwerp voor mijn posts. Gisteren kon je al lezen over de kerstkrans die ik zelf maakte en ook vandaag uit ik nog even mijn liefde voor deze tijd van het jaar. Zodra het 26 december is, stop ik ermee. Beloofd. Althans, tot december 2016…

De meeste mensen versieren hun huis met een boom en sommigen zetten hier en daar ook nog wat kleine versieringetjes in de rest van het huis. Ik ga al iets verder door ook een kerstboompje in de veranda te zetten, kaarsen in de vorm van de Kerstman en sneeuwpop te laten branden en kerststukjes te maken. Voor veel mensen is dat al op het randje van erover, maar die personen hebben duidelijk nog niet goed op Pinterest gekeken.

Als je die website bekijkt, krijg je namelijk het gevoel dat jij je huis wel érg basic hebt versierd. Je kerstboom is nooit zo fancy als de voorbeelden, je eten zal niet hip genoeg geserveerd worden en je hapjes zijn ook maar beter überorigineel. Kijken jullie even mee hoe jouw Kerst er volgens Pinterest zou moeten uitzien?

Als je Kerst beleeft zoals op Pinterest, dan…

 • Kan je boom niet groot genoeg zijn en nooit teveel versiering krijgen
 • wordt er maar beter erg veel aandacht besteed aan het dekken van je tafel en die staat het liefst zo vol mogelijk

(Ik zie vooral de nadelen: hoe kan je aan zo’n volle tafel in godsnaam comfortabel zitten eten en een goed gesprek voeren met je tafelgenoten?? Nee, geef mij maar een basic tafeldekking)

 • Zorg je maar beter dat je je kerstkaartjes op een leuke manier ophangt. Gewoon op de schouw zetten is echt véél te saai, toch?
 • Is er geen enkel hapje dat niet naar Kerst refereert
 • Ben je niet hip als je je chocomelk of koffie niet in een kerstbal serveert.

Kerstballen-03

(hoewel dit een leuk idee is, zie ik mezelf weer vooral veel kliederen en morsen…)

Zoals je merkt, ben ik niet van elk Pinterest-idee echt fan. Hoewel ik zelf nogal graag over the top ga met versiering, geven al deze ideeën mij vooral het gevoel dat ik niet origineel en/of lui ben, want aja, mijn huis ziet er niet zo fancy uit. Ach. Met wat minder zal het ook wel lukken zeker?

10 gedachten over “Kerstmis volgens Pinterest

 1. Ik ben ook gek op die site, maar dan voor andere onderwerpen
  Ik vind er heel wat ideeën voor school
  mijn kerstboom heet de ‘ kitschboom’
  dit jaar niet één kleur, maar alles door elkaar zoals in de goeie oude tijd
  een idee van nonkel Johan
  ik heb hem dan maar als kitschboom omgedoopt
  ge moogt altijd eens komen kijken :)
  groetjes
  tante hilde

  Like

 2. oh yikes, die kerstbomen en tafels zijn veeeeeel te vol! de kaartjes zijn wel tof, maar dan moet je wel nog veel kaartjes krijgen…’k leef nogal in elektronisch tijdperk.

  die chocomelk in kerstbal vind ik wel ongelooflijk origineel (en onhandig inderdaad) maar wel cool en origineel!

  Like

  1. Ik hou wel van volle kerstbomen, dus deze voorbeelden vind ik wel iets hebben. Die tafels vind ik er ook ferm over. Wij krijgen gelukkig wel nog veel kaartjes, dus in principe kan ik zo’n boom maken. Ik ben er alleen wat te lui voor ;-)

   Like

 3. Hihi, grappig artikel! Hier stond er een minikerstboompje en dat was het, de tafel stond niet overvol, de kaartjes staan gewoon in de boekenkast, onze hapjes waren zeer onoriginele toastjes en chocomelk drink ik niet. En toch een fantastisch kerst gehad, hoe is het mogelijk? ;-)

  Like

Joepie, reactie!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s