Lotte doet

GML #4: Sinterkerst, marshmallows en Scrabble

Vandaag overviel de gedachte me ineens en ik was er efkes enorm verbaasd over. Het is al 11 maanden en 3 dagen geleden dat ik naar Spanje vertrok! 11 maanden, hoe gek is dat? Het lijkt allemaal nog maar zo kort geleden… Alhoewel, dan bekijk ik nog eens de foto’s van Melina die ik begin deze week kreeg en dan besef ik hoe groot ze ondertussen al is. Mijn lieve kleine baby Melina is al een echte dame en over een week of twee wordt ze zelfs grote zus. Eerlijk is eerlijk, ik voelde even een steek in mijn hart bij het besef dat ik haar al maanden niet meer heb gezien en zij mij niet eens meer zal herkennen…

Naast dat ene minuutje van verdriet was ik de afgelopen dagen eigenlijk heel goed gezind. Daar heb ik namelijk alle reden toe. Lees verder in deze Glimpse at My Life om te weten waarom…

  • Reisje

Nog niet zo lang geleden was ik nog aan het tellen hoeveel dagen ik nog moest werken voor ik mijn reisje ondernam en ineens staat het voor de deur. Donderdag vertrek ik voor vier dagen naar mijn vriendin Ivana in Groningen. Zij vierde haar verjaardag in Izegem, ik in haar stad. Ik volg verschillende blogsters die in die noordelijke stad wonen, dus ik zie regelmatig adresjes voor leuke restaurants passeren. Nu krijg ik eindelijk de kans om ze zelf eens uit te testen.

  • Sinterklaas/Kerst

Waar vroeger op 6 december (en de hele maand ervoor) enkel en alleen aandacht werd besteed aan Sinterklaas, is dat de laatste jaren enigszins veranderd. Zeker dit jaar keek ik reikhalzend uit naar de datum, maar dan omdat ik dan ein-de-lijk de kerstboom mocht zetten. Zondagochtend sprong ik dan ook uit mijn bed om nog snel wat nieuwe versiering te halen en in de namiddag hield ik me met plezier bezig met het optuigen ervan. Moeke en ik maakten ook een schaal om op tafel te zetten. Eigen stoef stinkt, maar ik ben eigenlijk wel content van mijn werk. De combinatie van roze en witte ballen, strikjes en slingers maakt mijn boom zacht van kleur en toch niet kil. Het roze van de boom komt niet goed over op de foto, maar jullie krijgen toch alvast een beeld.

  • Elisa

Ik kon me de laatste keer dat ik mijn lieve viendin Elisa zag niet eens meer herinneren. Dan weet je dat het dringend tijd is om nog eens af te spreken. Ik heb dan ook dubbel en dik genoten van ons namiddagje Gent samen. Officieel zouden we op kerstcadeautjesjacht gaan, maar uiteindelijk hebben we meer zitten eten, drinken en babbelen dan iets anders. Trouwens, wat is Lush een fantastische winkel. Ik keek mijn ogen uit bij al die kleurige badbruisballen met de heerlijke geuren. Stiekem hoop ik om bekend genoeg te worden als blogster zodat ik testpakketjes toegestuurd krijg ;-)

  • Scrabble

Ten slotte gingen broer T. en ik ook nog Scrabble spelen bij mijn tante M. Verloren moeite trouwens, want niemand kan van haar winnen, maar het was wel leuk en ontspannend. Genieten van de kleine momenten noemen ze dat.

  • Traktatie

Nadat ik vorige week al wat inspiratie voor mijn verjaardagstraktatie postte, zocht ik nog wat verder naar voorbeeldjes om zelf uit te voeren. Hoe ik ook zocht, ik kreeg het idee van de marshmallows maar niet uit mijn hoofd. Uiteindelijk heb ik daar dan ook voor gekozen. Ik dopte de snoep voorzichtig in de gesmolten witte chocolade, duwde het daarna in de suikerparels en prikte het geheel dan op een satéstokje. Aangezien ik echt vreselijk slecht ben in aantrekkelijke voedselfoto’s nemen, heb ik me er niet eens aan gewaagd. Daarom post ik hier een afbeelding van zulke marshmallow sticks. Mijn traktatie ziet er net zo uit, behalve dan met witte chocolade. Wat denken jullie ervan? Zouden jullie willen proeven?

tv

2 gedachten over “GML #4: Sinterkerst, marshmallows en Scrabble

Joepie, reactie!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s