Lotte doet

Voor lekkerbekken en zoetemonden

Ze hadden me er al voor gewaarschuwd. ‘Zodra je gaat werken, zal er elke week iets te vieren vallen!’ Na een paar maanden werkervaring kan ik bevestigen dat er héél regelmatig op lekkers wordt getrakteerd. Op zich heb ik weinig collega’s, maar aangezien onze deelnemers wel rijk in aantal zijn en zij ook graag iets meebrengen als ze jarig zijn, worden er dus veel verjaardagen gevierd.

Volgende week is het mijn beurt (24 alweer!) en aangezien ik liefst een béétje origineel wil zijn, heb ik al wat inspiratie opgedaan op Pinterest. Valt het op dat ik een zoetemondje ben? ;-)

Allemaal erg mooi en leuk, maar ze zijn helaas niet allemaal even simpel en/of snel klaar. Aangezien ik nog niet weet of ik op de voorgaande woensdag of de maandag erna wil trakteren (op donderdag en vrijdag heb ik verlof om vier dagen naar Groningen te gaan, jippie), weet ik ook nog niet hoeveel voorbereidingstijd ik zal hebben. Als ik alles op dinsdag kan voorbereiden, zou ik wel iets leuks kunnen doen. Ik heb al enkele ideetjes, maar omdat het een verrassing moet blijven voor de collega’s, hou ik die nog eventjes voor mezelf. Als ik kies voor de maandag, want dan zijn er meer deelnemers en hebben mijn collega’s en ik iets om te knabbelen tijdens de vergadering, wordt het krap. Ik kom op zondagavond pas laat aan in Izegem. Met andere woorden, grote kans dat ik dan gewoon een paar zakken snoep opentrek en het daar bij laat ;-)

Welke van de bovenstaande traktaties vinden jullie het leukst? Is het op jouw werkplaats de gewoonte om te trakteren bij speciale gelegenheden?

9 gedachten over “Voor lekkerbekken en zoetemonden

    1. Daar heb je zeker gelijk in. Ik heb me nogal laten leiden door het principe van ‘het oog wil ook wat’ ;-) Zo ben ik bijvoorbeeld zeker dat ik die taart met de smarties niet zou lusten, want ik hou niet echt van zulke sponzige dingen, haha.

      Like

  1. Nog een late gelukkige verjaardag!
    Op mijn vorig werk was het de gewoonte om te trakteren bij verjaardagen; op mijn nieuw werk niet. Al deed ik het wel, aangezien mijn verjaardag een week na mijn eerste werkdag viel en ik toen dus nog niet wist dat ze dat daar niet doen (niet dat ze het erg vonden hoor ;-) Ik maakte toen chocomousse en tiramisu.

    Like

Joepie, reactie!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s