Lotte doet·Lotte leest & kijkt

Even bijpraten

Ik nam me vorige week voor om om de twee dagen een blogje te posten. Ik zat boordevol inspiratie en zag het helemaal zitten. Helaas had ik een drukke week, voelde ik me niet lekker en had ik geen energie over om iets te doen. Daarom klets ik jullie even bij.

ik deed

veel overuren, want ik had een drukke werkweek. Niet erg, want dat zijn allemaal uren die ik de komende weken niet moet werken. Op je vrije voormiddag toch moeten werken en een vorming rond jongeren en financiële zelfredzaamheid volgen zorgt eventjes voor wat gezucht, maar als je dan beseft dat je de komende week gemakkelijk nu en dan een halfuur vroeger naar huis kan, dan veranderen die verzuchtingen snel in een glimlach.

ik zag

eindelijk het einde van seizoen twee en het volledige seizoen drie van The Walking Dead. Ik was er vorig jaar vol enthousiasme aan begonnen, maar door mijn verhuis naar Spanje was het ineens stilgevallen. Het komt altijd op hetzelfde neer (de groep probeert de zombies voor te blijven en ze worden telkens opnieuw aangevallen), maar dat stoort me niet. Ik probeer om niet aan binge-watching te doen, waardoor het me niet snel tegensteekt. Als ik TWD heb uitgekeken, doe ik weer voort aan Homeland, The Americans, Vikings, Breaking Bad en Narcos. Ik zit voor het komende jaar niet zonder visueel entertainment, zoveel is duidelijk.

ik voelde

veel verdriet, de afgelopen tijd. Het besef dat ik mijn lieve tante nooit meer zal zien, kwam maar langzaam binnengesijpeld en nu word ik regelmatig overvallen door een verdrietig gevoel. Dat ik nog regelmatig aan haar huis passeer op weg naar mijn werk, helpt ook niet. Daarnaast heb ik soms ook last van hartenpijn, iets dat me altijd onverwacht, ongewild en op ongepaste momenten raakt.

ik leerde

eindelijk echt haken. Mijn nicht probeerde me al eens de beginselen aan te leren, maar omdat ik toen niet oefende, was ik alles weer vergeten. Een tijdje geleden volgde ik een crea-atelier mee op mijn werk toen een vrijwilligster haakles kwam geven en nu heb ik de microbe helemaal te pakken. In de Zeeman kocht ik een paar bolletjes wol, de Action hielp me aan een setje pennen en de boeken met uitleg en patroontjes haalde ik weer van onder het stof. Zojuist werkte ik mijn tweede sjaaltje voor mijn konijnen af en hoewel ze niet perfect zijn (op het einde heb ik per ongeluk twee stokjes meer dan in het begin, woeps), ben ik toch al een beetje tevreden over mijn werk. Het idee van een konijn met een sjaal wekt bij veel mensen ofwel gelach ofwel ooggerol op, maar voor alle duidelijkheid, het is maar voor een foto. Ik ben niet van plan om hen echt de hele winter een sjaaltje om te doen hé, gastjes.

ik liet

me gaan op de dansvloer op het Sint-Ceciliafeest, want ik dans nu eenmaal graag. Ik liet me ook gaan tijdens het meezingen met The Scorpions, want ik was bijna vergeten hoeveel ik hou van het ultradramatische ‘still loving you’. Zoveel drama, dat past bij mijn persoonlijkheid ;-) En ten slotte liet ik me ook al een paar keer gaan in de winkels bij de kerstdecoratie. Woeps.

ik at

heel veel lekkere dingen. Zelfgemaakte pizza, ananas-appelcrumble van de broer, chocoladeventjes. Op het feest van St-Cecilia werd ik verwend, want er stond een dampende tajine op me te wachten. Mijn tafelgenoten zeiden dat ik niet wist wat ik miste toen ze van hun kip aan het peuzelen waren, maar ik ben vrij zeker dat mijn curryschotel met groentjes duizend keer lekkerder was.

Na mijn broodexperiment maakte ik vorige week ook een heerlijk vegetarisch bladerdeeggerecht met kruidenkaas, sojareepjes en spinazie. Echt waar, ik die niet van koken hou, deed dat zomaar spontaan. De wonderen zijn de wereld nog niet uit.

Om af te sluiten, een foto van grote broer en kleine zus samen. Omdat hij al eens durft te klagen dat hij niet genoeg vermeld wordt ;-)

P1010940 (2)

5 gedachten over “Even bijpraten

Joepie, reactie!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s