Lotte doet

Tijd voor verlanglijstjes!

Nu ik over minder dan een maand 24 word en ook Kerstmis dichterbij komt, lijkt de tijd me rijp om een verlanglijstje op te stellen. Je weet namelijk maar nooit dat iemand geïnspireerd wordt (en misschien ook geld op overschot heeft, want sommige cadeaus zijn niet echt budgetproof, hihi) en dat één van de onderstaande voorstellen werkelijkheid wordt.

(UPDATE: Ik heb het pakketje van The Body Shop in het echt gezien. Het bleek bijzonder chemisch te ruiken en bovendien erg klein te zijn. Gelukkig hebben ze in Yves Rocher ook verzorgingspakketjes voor 15 euro die wél goed gevuld zijn en lekker ruiken :-) )

Hoewel het aantal nagellakjes in mijn badkamerkast ondertussen al een veelvoud van vijf is geworden, ben ik van mening dat er altijd nog een paar bij kunnen. Deze limited edition van Ciaté bevat een paar ‘gewone’ lakjes en enkele met glitters erin, wat ideaal is voor de feestdagen. Je merkt: ik heb erover nagedacht. Bonus: de namen zijn al een reden op zich om ze in huis te halen. Speed dial sunshine orange, access all areas mouth-watering matte coral orange, mojito refreshing grassy green… What’s not to love? Het enige minpunt aan dit cadeausetje is de prijs. 85 pond of 120 euro is… duur.

Zoals ik al eerder vertelde, verzamel ik kaartjes van over de hele wereld en met prachtige tekeningen. Ondertussen is mijn verzameling al zo groot geworden dat het haast onmogelijk is om ze aan mijn ene bord te hangen. Daarom ging ik op zoek naar een tweede systeempje om ze uit te hangen en dat vond ik in de Hema. Praktisch, strak en makkelijk om regelmatig de kaartjes te wisselen. Het beste nieuws? Het kost slechts 11 euro, dus dat past perfect binnen het kerstcadeautjesbudget voor de familie (niet-subtiele hint ;-) ) .

Ik volg de blog van De Groene Meisjes al geruime tijd, want hun artikels over groen leven, lekkere gerechten, leuke hotspots en vrolijke foto’s zijn altijd een plezier om te lezen. Toen ze het nieuws aankondigden dat ze een boek zouden schrijven, besloot ik toen al dat ik het in huis wilde halen. Ik lees overal positieve reviews, dus ik ben steeds meer getikketakt om het zelf in handen te hebben. Op bol.com kost het 20 euro, maar het is ook bij de Standaard Boekhandel te verkrijgen.

Mijn dierbare (en ecologisch verantwoorde!) koptelefoon heeft het een paar dagen geleden na jaren intensief gebruik helaas begeven. Het deed echt even pijn, want het was een verjaardagscadeau van de broers en persoonlijk vind ik het nog altijd de mooiste koptelefoon die ik ooit heb gezien, met die verschillende tinten groen. Herstellen bleek niet meer mogelijk en aangezien ik het liefst met muziek van en naar mijn werk ga, ging ik meteen op zoek naar een waardige vervanger. Die vond ik in de Sony. Althans, qua prijs en design zit hij goed (dat groen is geen toevalligheid, ik hou niet van saaie éénkleurige modellen). Over de kwaliteit kan ik me nog niet uitspreken, maar ik vermoed dat het wel goed genoeg zal zijn voor een weinig eisende klant als ik. Net geen 50 euro, het is een koopje!

Ik hou veel van lekkere geurtjes, crèmepjes en lichaamsverzorging. Toen ik de nieuwe cadeausetjes van The Body Shop zag, was ik dan ook weer helemaal in mijn nopjes. De erg zoete geuren als perzik vind ik minder geslaagd, maar deze appelgeur is echt fantastisch. Ik zou dus héél erg blij zijn met dit pakje met een bodycrème en douchegel van slechts 10 euro. Ja, dat is alweer een zeer onsubtiele hint aan mijn familieleden voor Kerst.

Ten slotte is er nog de Kindle Paperwhite. Mijn tablet is naar technologienormen al bejaard en dat begin ik ook steeds meer te merken. De snelheid is enorm verminderd en hij blokkeert bij de minste inspanning. Zolang hij nog ietwat werkt, blijf ik hem gebruiken, maar het kan geen kwaad om alvast naar alternatieven te zoeken. Ik bedacht dat ik de tablet het laatste jaar vooral gebruikt heb om boeken te lezen aangezien de andere programma’s niet meer zo goed werken, dus besloot ik om naar een e-reader te zoeken. Dat is beter voor de ogen en je slaap aangezien het geen computerscherm is, verbruikt minder en is goedkoper. Ik begin alvast te sparen, want ik vrees dat ik dit cadeautje van 150 euro zelf zal moeten betalen ;-)

Maken jullie verlanglijstjes? Wat staat er bij jullie op?

christmas-tree-with-christmas-presents

12 gedachten over “Tijd voor verlanglijstjes!

 1. Leuk lijstje! Oh ja, De Groene Meisjes! ik heb hen ook een hele tijd elke dag gevolgd…maar nu was het om de één of andere reden al even geleden. Ze hebben inderdaad een hele leuke blog! Ik ga hun boek ook op mijn lijstje zetten! Voor de rest stonden deze spulletjes al op mijn lijstje (Ik was er ook al maar mee begonnen, want ik weet dat mijn familie er ook heel heel binnenkort naar zal vragen): Boek “Opvoeden in het nu” (Susan Stiffelman), yogamat, uitbreiding van mijn servies van Pascal Laessens en het Book for paperlovers van Flow. Er moeten nu wat spulletjes bij, dus bij deze het boek van De Groene Meisjes! :-)

  Geliked door 1 persoon

  1. Ik heb net gezien dat er deze maand een nieuwe Book for Paperlovers uitkomt :-) Ik heb die specials nog nooit gekocht omdat ik niet zo handig ben met papier, maar alle andere specials heb ik wel al in mijn bezit. Het vakantieboek heb ik echter nog altijd niet gelezen, woepsie.

   Geliked door 1 persoon

  1. Ik vind die nagellakjes van Ciaté ook de max, maar ze zijn helaas wel duur. Voor 1 potje is het al meer dan 12€, wat ik nogal veel vind. Zeker als je weet hoeveel potjes ik koop ;-)

   Like

  1. Ik heb al beslist dat ik mijn broers gewoonweg ga verplichten om dat boek voor mijn verjaardag te kopen ipv het subtiel te vragen. ;-) Dan ben ik het tenminste zeker dat ik het krijg, haha.

   Like

 2. Tof lijstje! Dat boek van De groene meisjes spreekt mij ook wel aan, al ben ik het – besef ik nu -op mijn verlanglijstje vergeten zetten :-)
  Die kaartenhouder is ook wel leuk; wij gaan waarschijnlijk lijsthouders kopen bij Ikea, omdat we daar naast kaartjes (vooral mijn verslaving) ook fotokaders op kwijt kunnen.
  Op mijn lijstje staat een beetje vanalles: een paar (kook)boeken, sportgerief, een naaimachine, een afstandsbediening voor mijn fototoestel… En net zoals bij jou ook in verschillende prijsklasses, dan kan mijn familie nog kiezen of ze samen leggen voor één ding of allemaal apart kleinere dingen kopen :-)

  Geliked door 1 persoon

Joepie, reactie!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s