Lotte leest & kijkt

Films om te zien: Oktober

Het is ondertussen al een publiek geheim dat ik ontzettend verslaafd ben aan films en series bekijken. Ik kan haast nooit meepraten over actuele tv-programma’s, maar noem een film en de kans is groot dat ik hem heb gezien. Dus ik dacht: waarom maak ik daar geen rubriekje van? Op het einde van de maand een paar films delen die ik al dan niet het bekijken waard vond. Bij deze…

Oktober was eindelijk nog eens een vruchtbare filmmaand. Hoe het dan mogelijk is dat ik ook heel wat boeken las, het is voor mij ook een raadsel. Ik bekeek er dus heel wat, waardoor het moeilijk was om een keuze te moeten maken. Ik besloot wat verschillende genres toe te laten, zodat er voor ieder wat wils is.

Fury

fury-wardaddy-norman

Deze film speelt zich af op het einde van de Tweede Wereldoorlog. Vijf Amerikaanse soldaten, elk met hun eigenaardigheden, moeten met hun tank Fury een gevaarlijke missie in Duitsland uitvoeren. Aangezien één crewlid overleden is, moesten ze een nieuwe jonge soldaat rekruteren, maar de samenwerking loopt niet bepaald van een leien dakje. Hoe dieper ze binnendringen in het land, hoe gevaarlijker alles wordt, want ze zijn altijd en overal in de minderheid.

Ik geef het eerlijk toe: puur op basis van de omschrijving van de film was ik niet echt getriggerd om hem te bekijken. Ik vind Amerikaanse oorlogsfilms vaak één pot nat (als in: de Amerikanen zijn altijd de helden) en veel te vaak heb ik gewelddadige dromen na het bekijken van het genre. Omdat ik echter al goede recensies had gelezen en broer P. en ik niet meteen zin hadden om veel na te denken bij het bekijken van een film, kozen we voor deze. Verrassend genoeg viel het mij niet tegen. Natuurlijk vliegen de kogels weer in het rond en staat je huis op zijn grondvesten te beven als er een kanonsbal wordt afgevuurd, maar voor een keer gaat het niet over de Amerikanen die de oorlog tot een einde brachten en dus verdrinken in hun eigen lof. Is het echt een topfilm? Nee, maar het is goed genoeg en soms is dat allang voldoende.

Run All Night

920x920

Toen ik las dat Run All Night gedragen wordt door Liam Neeson, dan wist ik al meteen dat het verhaal over een afgeleefde FBI-agent of boef zou gaan die na zijn pensioenering toch nog een taakje heeft. ;-) Oké, ik lach Liam een beetje uit, maar alle gekheid op een stokje: die rol heeft hij al héél vaak op zich genomen. Dat vind ik helemaal niet erg, want dat genre vind ik ideaal om op een vrijdagavond tijdens het babysitten te bekijken. Als je de film dan elke 10 minuten op pauze moet zetten omdat een kindje dorst, een volle blaas of een monster in de kamer heeft, dan vraagt het niet veel moeite om erna weer in het verhaal te zitten.

Jimmy Conlon is een huurmoordenaar met een dilemma. Wanneer zijn zoon, met wie hij lang geen contact heeft gehad, in de problemen komt door getuige te zijn van een dubbele moord, maar aanschouwd wordt als de dader, probeert Jimmy hem uit de handen van de politie en bendeleden te houden. Als hij daarvoor de zoon van zijn baas en beste vriend (gespeeld door Ed Harris) om het leven moet brengen, is het hek al helemaal van de dam. Nu moet hij kiezen tussen zijn zoon en zijn baas. Aan wie zal Jimmy loyaal blijven?

Een film vol actie, ideaal voor vermoeide hersens na een werkweek. Verwacht je niet aan diepgaande dialogen, wel aan een vlot en entertainend filmpje.

Paper Towns

papertowns-2-gallery-image

Nadat ik al heel veel goede recensies had gehoord over het boek (van de schrijver van o.a. The Fault in our Stars) en ik stiekem te lui was om dat te lezen, besloot ik om het mezelf gemakkelijk te maken en gewoon de film te bekijken. Gemakzucht, het is geen zonde.

Wanneer Quentin als kind kennismaakt met zijn nieuwe buurmeisje Margo, is hij op slag verliefd. Ze worden de beste vrienden, maar tijdens het opgroeien verwatert hun band tot ze uiteindelijk elkaar nooit meer begroeten. Quentin blijft echter hopen en op een nacht staat ze ineens weer in zijn slaapkamer. Ze heeft zijn hulp nodig om wraak te nemen op allerlei personen en ondanks de nodige aarzeling laat Quentin zich meeslepen. Niet veel later verdwijnt Margo. Quentin is er het hart van in en besluit daarom naar haar op zoek te gaan via allerlei aanwijzingen die ze heeft achtergelaten.

Ik vreesde dat Paper Towns bol zou staan van de meligheid, maar op dat vlak heeft de film me aangenaam verrast. Het is geen tranentrekker en hoewel het niet bedoeld is als komedie, heb ik zelfs een paar keer hardop gelachen. Het is dus veel minder triest dan The Fault in our Stars en daarom denk ik dat het deze keer ook makkelijker te bekijken is met vriendje/broer/ander mannelijk gezelschap. Mooie film!

Black Mirror

Black-Mirror-Ep-2-17

Oké, officieel staat Black Mirror op Netflix aangekondigd als serie, maar eigenlijk telt elk seizoen drie afleveringen van ongeveer 45 minuten, met steeds andere onderwerpen. Ik vind het dus meer kortfilms dan een echte serie, maar het is maar hoe je het bekijkt. Samen met mijn broers bekeek ik al aflevering 2 en 3 van het eerste seizoen en die bevielen me heel goed.

In aflevering 2 worden mensen verplicht om te fietsen en zo energie op te wekken. In ruil daarvoor verzamelen ze punten waarmee ze eten, drank en andere zaken kunnen kopen. Wil je weg uit dat leventje, dan kan je meedoen aan Hot Shot, een soort Britain’s Got Talent. Een ingangsticket kost echter ongelofelijk veel, dus het is maar voor de happy few weggelegd. Op een bepaald moment hoort een man een meisje zingen en hij is zo door haar betoverd dat hij haar zijn punten wil schenken zodat ze deel kan nemen aan Hot Shot. Haar auditie loopt echter verkeerd af en vanaf dat moment doet hij er alles aan om haar te redden.

In aflevering 3 speelt het verhaal zich af in de toekomst. Haast elke persoon heeft een grain, een soort ingeplant harde schijfje (of zoiets) waarop alle herinneringen van die persoon worden opgeslagen. Je kan de herinneringen opnieuw oproepen en eindeloos herbekijken. Klinkt op zich cool en handig, maar al snel wordt duidelijk dat zo’n grain ook heel wat miserie met zich meebrengt…

De beide afleveringen waren nogal futuristisch, maar ik vond ze wel heel goed om te bekijken. Vooral de derde aflevering vond ik heel boeiend. De eerste aflevering zou gaan over David Cameron wiens dochter wordt ontvoerd en in ruil voor haar leven gênante dingen moet doen. Ik ben alvast benieuwd!

Welke film heb jij al gezien en wat vond je ervan? Of welke film van de bovenstaande zou je graag bekijken?

5 gedachten over “Films om te zien: Oktober

Joepie, reactie!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s