Lotte doet

GML #3: Boeken, blaadjes en beestjes

Laten we maar meteen met de deur in huis vallen. Ik hou van de herfst, maar het ijskoude weer van de laatste dagen doet mijn humeur niet veel goed. Mijn stemming wordt somberder en mijn activiteitsgehalte ligt net wat lager. Gelukkig zei Frank de weerman dat het snel weer wat warmer zal worden. Ik kan niet wachten. Maarrrrr, als ik in mezelf zit te grommen, dan verplicht ik mezelf om aan leuke dingen te denken en dat waren er behoorlijk wat. Een greep uit mijn lichtpunten:

ᴥ  Planckendael

Zaterdag ging ik met mijn neefje en superkoddige nichtje dierengapen (is dat een woord?) in Mechelen. Voor zover ik mij kan herinneren, was ik nog nooit in het park geweest en dat bleek een vergissing te zijn. Het is dan ook goed mogelijk dat ik nog enthousiaster was dan mijn kleine familieleden. Hoewel ik elk dier de moeite waard van om te zien, ging mijn hartje vooral sneller slaan bij de olifanten, want zo’n babyolifant, dat is toch echt de max.

PhototasticCollage-2015-10-15-22-18-57

Deze verrukkelijke foto wilde ik jullie ook niet onthouden. Perfecte timing noemen ze dat dan. Ik kan je verzekeren: er kwam geen einde aan en het rook echt vies.


PhototasticCollage-2015-10-15-22-20-40

ᴥ Boeken lezen

Sinds ik begon met werken, merk ik dat mijn leesflow serieus verminderde, maar dankzij de actie Boektober gaat het weer in stijgende lijn. Als je dan ook nog eens een kaart van je vriendinnetje als boekenlegger gebruikt, word je er helemaal blij van. Ik ga regelmatig wat vroeger slapen zodat ik nog wat kan lezen en zet vaak bewust mijn computer aan de kant. Ik merk dat ik meer tot rust kom door te lezen en te kleuren. Ik voel dat ik het nodig heb, dus hopelijk hou ik het de hele winter vol. Het plan is om mijn naaidoos binnenkort weer boven te halen en me weer wat meer te concentreren om de vilten figuurtjes waar ik vorig jaar zo vaak mee bezig was.

PhototasticCollage-2015-10-15-22-17-08

Taalnazi

Het zal waarschijnlijk nerdy overkomen, maar ik was stiekem blij toen ik 100% haalde op de taaltest van De Standaard, waarbij werd getest hoe goed je op de hoogte bent van ‘hippe’ woorden. Ik ga nochtans nooit op zoek naar nieuwe woorden en stoor me zelfs vaak aan van die geforceerde benamingen voor bepaalde fenomenen. Maar toch, alles juist hebben is altijd een beetje leuk.

PhototasticCollage-2015-10-15-22-23-29

Herfst

Blaadjes die rood kleuren, prachtige zonsondergangen vol roze en oranje, je gezellig induffelen in warme kleren, krakende blaadjes onder je voeten… Ja, ik hou echt van de herfst. Al hoop ik toch dat die warmere dagen écht komen ;-)

PhototasticCollage-2015-10-15-22-21-39

Wat waren jouw hoogtepunten van de week?

4 gedachten over “GML #3: Boeken, blaadjes en beestjes

  1. Leuke post! Planckendael is echt prachtig, he! Ik keek ook mijn ogen uit toen ik daar na jaaaaaren weer kwam. Die herfstfoto is supermooi! Mijn hoogtepunten deze week: met familie een pannenkoek gaan eten (heerlijk met dit weer!) en ’s morgens nog wat langer met zoon en dochter in bed liggen en wat babbelen en knuffelen (alweer heerlijk met dit weer!).

    Geliked door 1 persoon

Joepie, reactie!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s